iltasyazilim
FD Üye
Hem besleyici olmasından hemde bolca bulunmasından dolayı Karadeniz yemeklerinin vazgeçilmezi hamsi pilavdada yerini güzel bir uyumla alıyor Misafirlerinize sunabileceğiniz farklı olduğu kadar gerçekten leziz bir tarif
Malzemeler:
2 kilo hamsi
5 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet orta boy soğan
3 su bardağı iyi cins pirinç
arzuya göre 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
45 yemek kaşığı kuş üzümü
1 silme yemek kaşığı kadar yenibahar
1 silme yemek kaşığı tarçın
tuz, karabiber
4,5 su bardağı kadar sıcak su
Yapılışı:
Önce pilavı hazırlayın Bunun için pirinci bir kaba alıp 2 yemek kaşığı tuz ve üstünü basacak kadar sıcak su ile ıslatıp ılınana kadar bekletin
Geniş bir pilav tenceresine yağı aktarın Yemeklik doğranmış soğanı ve kullanıyorsanız fıstıkları birlikte kavurun
Pirinçleri bol suda duru su çıkana kadar yıkayıp süzerek kavrulan soğana ilave edip kavurmaya devam edin
Baharatları,tuz ve karabiberi, kuş üzümünü ilave edip biraz daha karıştırdıktan sonra 4,5 su bardağı veya biliyorsanız pirincinizin kaldırdığı kadar sıcak su ilave ederek pişirin (Pilavınız diri kalmadan tam olarak pişmiş olmalıdır)
Pilav demlenirken hamsileri ayıklayın Bunun için hamsinin iç kısmını aldıktan sonra ortadaki kılçığınıda hamsiyi ayırmadan çıkarın Hepsini ayıkladıktan sonra yıkayıp süzün
Hafif yağlanmış orta büyüklükteki yuvarlak, tercihen teflon tepsinizin taban kısmını tamamen kapatacak şekilde hamsileri dizin (Hamsi pişerken çekip küçüleceklerinden dolayı sıkça dizmelisiniz)
Tepsinin yanlarınıda hamsiler dışarı sarkacak şekilde dizin
Pilavı tepsinin ortasına döküp kalan hamsilerle üst kısmını yine sıkıca dizerek tamamen kapatın
170C dereceli fırında hamsiler iyice pişip kızarana kadar pişirin Servis tabağına ters çevirerek sıcak olarak servis yapın
Malzemeler:
2 kilo hamsi
5 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet orta boy soğan
3 su bardağı iyi cins pirinç
arzuya göre 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
45 yemek kaşığı kuş üzümü
1 silme yemek kaşığı kadar yenibahar
1 silme yemek kaşığı tarçın
tuz, karabiber
4,5 su bardağı kadar sıcak su
Yapılışı:
Önce pilavı hazırlayın Bunun için pirinci bir kaba alıp 2 yemek kaşığı tuz ve üstünü basacak kadar sıcak su ile ıslatıp ılınana kadar bekletin
Geniş bir pilav tenceresine yağı aktarın Yemeklik doğranmış soğanı ve kullanıyorsanız fıstıkları birlikte kavurun
Pirinçleri bol suda duru su çıkana kadar yıkayıp süzerek kavrulan soğana ilave edip kavurmaya devam edin
Baharatları,tuz ve karabiberi, kuş üzümünü ilave edip biraz daha karıştırdıktan sonra 4,5 su bardağı veya biliyorsanız pirincinizin kaldırdığı kadar sıcak su ilave ederek pişirin (Pilavınız diri kalmadan tam olarak pişmiş olmalıdır)
Pilav demlenirken hamsileri ayıklayın Bunun için hamsinin iç kısmını aldıktan sonra ortadaki kılçığınıda hamsiyi ayırmadan çıkarın Hepsini ayıkladıktan sonra yıkayıp süzün
Hafif yağlanmış orta büyüklükteki yuvarlak, tercihen teflon tepsinizin taban kısmını tamamen kapatacak şekilde hamsileri dizin (Hamsi pişerken çekip küçüleceklerinden dolayı sıkça dizmelisiniz)
Tepsinin yanlarınıda hamsiler dışarı sarkacak şekilde dizin
Pilavı tepsinin ortasına döküp kalan hamsilerle üst kısmını yine sıkıca dizerek tamamen kapatın
170C dereceli fırında hamsiler iyice pişip kızarana kadar pişirin Servis tabağına ters çevirerek sıcak olarak servis yapın