iltasyazilim
FD Üye
Hamsili Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg taze hamsi temizlenmiş kılçıkları ayıklanmış
*1 su bardağı pirinç
*1 adet havuç
*1 orta boy patates
*Tuz, karabiber ,pulbiber
*Sıvı yağ
*Salça
*56 dal maydanoz
*2 küçük soğan veya bir büyük soğan
Hamsili Pilav Tarifi Yapılışı Öncelikle soğanları yemeklik doğrayıp geniş teflon tavada soteliyoruz, patates ve havuçları küçük küçük doğruyoruz, kavrulan soğana 1 yemek kaşığı salçayı ilave edip havuçları ekleyip sotelemeye devam ediyoruz, ardından patatesleri de aynen ekliyoruz ,yıkanmış pirinçi de ekliyoruz güzelce kavuruyoruz ,ardından tuz baharatları ekleyip, 1 su bardağı su ilave edip, kapağını kapatıp suyu çekene kadar pişiriyoruz Bir orta boy tepsiye kılçıkları temizlenmiş hamsileri bir kat diziyoruz, ortasına hazırladığımız pişirdiğimiz içi boşaltıyoruz ,düzeltip en üste de hamsileri dizip üzerini hafif geçecek kadar su koyup biraz üzerine sıvı yağ gezdirip ,200 derece fırında suyunu çekip hafif kızarana kadar pişiriyoruz Not ;yağın miktarını yazmadım istediğiniz miktarda ekleyebilirsiniz ,hamsi zaten yağlı olduğundan ben çok yağ koymuyorum, umarım beğenirsiniz ben Karadenizli olduğum için bizlerin çok sevilen hamsili pilavını sizlerle paylaşmak istedim Deneyenlere afiyet olsun Sevgilerimle!
*1 kg taze hamsi temizlenmiş kılçıkları ayıklanmış
*1 su bardağı pirinç
*1 adet havuç
*1 orta boy patates
*Tuz, karabiber ,pulbiber
*Sıvı yağ
*Salça
*56 dal maydanoz
*2 küçük soğan veya bir büyük soğan
Hamsili Pilav Tarifi Yapılışı Öncelikle soğanları yemeklik doğrayıp geniş teflon tavada soteliyoruz, patates ve havuçları küçük küçük doğruyoruz, kavrulan soğana 1 yemek kaşığı salçayı ilave edip havuçları ekleyip sotelemeye devam ediyoruz, ardından patatesleri de aynen ekliyoruz ,yıkanmış pirinçi de ekliyoruz güzelce kavuruyoruz ,ardından tuz baharatları ekleyip, 1 su bardağı su ilave edip, kapağını kapatıp suyu çekene kadar pişiriyoruz Bir orta boy tepsiye kılçıkları temizlenmiş hamsileri bir kat diziyoruz, ortasına hazırladığımız pişirdiğimiz içi boşaltıyoruz ,düzeltip en üste de hamsileri dizip üzerini hafif geçecek kadar su koyup biraz üzerine sıvı yağ gezdirip ,200 derece fırında suyunu çekip hafif kızarana kadar pişiriyoruz Not ;yağın miktarını yazmadım istediğiniz miktarda ekleyebilirsiniz ,hamsi zaten yağlı olduğundan ben çok yağ koymuyorum, umarım beğenirsiniz ben Karadenizli olduğum için bizlerin çok sevilen hamsili pilavını sizlerle paylaşmak istedim Deneyenlere afiyet olsun Sevgilerimle!