iltasyazilim
FD Üye
Hamsili Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*1 kilo hamsi
Pilav için malzemeleri;
*1 su bardağı pirinç
*1 soğan
*Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
*Yarım çay bardağı kus uzunu
*1 tutam maydanoz ve dereotu çok yakıştı denemelisiniz
*Karabiber
*Tuz
*Toz kırmızı biber
*Tarçın
*Nane
Hamsili Pilav Tarifi Yapılışı Öncelikle tencerede fıstığı kavuruyoruz ve soğanı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz Pirincimizi ekleyip az daha kavurduktan sonra suyumuzu ekleyip kapağını kapatıyoruz Yarı çiğde kalsa sıkıntı değil, fırında pişeceği için içi de pişecek merak etmeyin Baharatlarını ve maydanozla dereotunu da atıp karıştırın pilavımız hazır Fırın kabını tereyağlayalım, temizlenmiş ve kılçığı alınmış hamsilerimizi dışarı doğru diziyoruz Kenarlara dizdikten sonra alt tabanına da hamsi dizelim Pilavımızı içine dökelim ve düzeltelim, kenardaki hamsileri üstüne kapatalım ve elimizde kalan hamsileri de üstüne dizelim Üzerine tereyağı sürüp fırına verelim, hamsiler pişene kadar fırında kalsın Sonra servis yapalım Ben ilk defa denedim çok lezzetliydi Afiyet olsun
*1 kilo hamsi
Pilav için malzemeleri;
*1 su bardağı pirinç
*1 soğan
*Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
*Yarım çay bardağı kus uzunu
*1 tutam maydanoz ve dereotu çok yakıştı denemelisiniz
*Karabiber
*Tuz
*Toz kırmızı biber
*Tarçın
*Nane
Hamsili Pilav Tarifi Yapılışı Öncelikle tencerede fıstığı kavuruyoruz ve soğanı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz Pirincimizi ekleyip az daha kavurduktan sonra suyumuzu ekleyip kapağını kapatıyoruz Yarı çiğde kalsa sıkıntı değil, fırında pişeceği için içi de pişecek merak etmeyin Baharatlarını ve maydanozla dereotunu da atıp karıştırın pilavımız hazır Fırın kabını tereyağlayalım, temizlenmiş ve kılçığı alınmış hamsilerimizi dışarı doğru diziyoruz Kenarlara dizdikten sonra alt tabanına da hamsi dizelim Pilavımızı içine dökelim ve düzeltelim, kenardaki hamsileri üstüne kapatalım ve elimizde kalan hamsileri de üstüne dizelim Üzerine tereyağı sürüp fırına verelim, hamsiler pişene kadar fırında kalsın Sonra servis yapalım Ben ilk defa denedim çok lezzetliydi Afiyet olsun