iltasyazilim
FD Üye
Hamur Çorbası (Merzifon ) Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı yeşil mercimek
*1 su bardağı kesilmiş hamur (Merzifon da küçük küçük kesilen erişte) Eğer sizde yoksa satın aldığımız erişte de olur
*1 soğan
*23 diş sarımsak
*78 kaşık süzme yoğurt
*1 yemek kaşığı Salça
Hamur Çorbası (Merzifon ) Tarifi Yapılışı Size yöresel bir yemek paylaşmak istedim Hep aynı çorbalardan sıkıldıysanız mutlaka deneyin
Gerçekten çok vitaminli ve lezzetli bir çorba
çocuklarınız için de çok faydalı Kayınvalidem muhteşem yapar o da kendi kayınvalidesinden öğrenmiş bana da bu çorbayı o öğretti
şimdi gelelim tarife
İlk önce mercimek ve hamuru bir tencereye koyup üzerine su ekleyelim
Mercimek ve hamur yumuşayınca kapatalım
Ayrı bir kapta sarımsağı dövüp yoğurta ekleyelim biraz da su ekleyip iyice karıştıralım
Aarımsaklı süzme yoğurt, su eklenince daha akışkan bir kıvamda olacak
Bu karışımı da çorbaya ekleyip karıştıralım
Bir tavada küçük küçük doğranmış soğanları iyice kavuralım sonra içine salça atıp biraz daha pişirelim en son nane atıp altını kapatalım ve bunu da çorbamıza döküp karıştıralım
Mükemmel bir lezzet afiyet olsun
*1 su bardağı yeşil mercimek
*1 su bardağı kesilmiş hamur (Merzifon da küçük küçük kesilen erişte) Eğer sizde yoksa satın aldığımız erişte de olur
*1 soğan
*23 diş sarımsak
*78 kaşık süzme yoğurt
*1 yemek kaşığı Salça
Hamur Çorbası (Merzifon ) Tarifi Yapılışı Size yöresel bir yemek paylaşmak istedim Hep aynı çorbalardan sıkıldıysanız mutlaka deneyin
Gerçekten çok vitaminli ve lezzetli bir çorba
çocuklarınız için de çok faydalı Kayınvalidem muhteşem yapar o da kendi kayınvalidesinden öğrenmiş bana da bu çorbayı o öğretti
şimdi gelelim tarife
İlk önce mercimek ve hamuru bir tencereye koyup üzerine su ekleyelim
Mercimek ve hamur yumuşayınca kapatalım
Ayrı bir kapta sarımsağı dövüp yoğurta ekleyelim biraz da su ekleyip iyice karıştıralım
Aarımsaklı süzme yoğurt, su eklenince daha akışkan bir kıvamda olacak
Bu karışımı da çorbaya ekleyip karıştıralım
Bir tavada küçük küçük doğranmış soğanları iyice kavuralım sonra içine salça atıp biraz daha pişirelim en son nane atıp altını kapatalım ve bunu da çorbamıza döküp karıştıralım
Mükemmel bir lezzet afiyet olsun