Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hamur işlerinde neden sirke kullanılır?

Hamur işlerinde neden sirke kullanılır?
0
157

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
hamur_islerinde_neden_sirke_kullanilir_1546437502_7198.png

Dünyaca ünlü mutfak şeflerinin kullandıkları bir sırrı bugün sizlerle paylaşıyoruz. Münhasıran kurabiye, poğaça yahut börek üzere tanımlara neden sirke kullandıklarını ve sirkenin hamur işlerini tesirini detaylandırdık. İşte hamur işlerinde neden kullanılır? sorusunun yanıtı...

Mutfakta kullandığınız püf noktalara bir yenisini daha eklemek velev misiniz? Yemeklerinizin lezzetine lezzet katacak, hamur işlerini kıyır kıyır bir tat verecek olan sirkenin tanımlardaki rolünü sorduk soruşturduk. Pastanelerde, kafelerde velev marketlerdeki dondurucularda nokta alan kekler, börekler, kurabiyeler, pizzaların lezzetli olması için kullanılan sirke daha birçok hamur işinde kullanılsa da hepsinde birebir sonuçları vermiyor. Lakin çok tüketilen puf puf kabarmış nefis poğaça tanımları, yumuşacık ve mis üzere kokan kekler, ağızda dağılan kıvamlarıyla kendilerine hayran bırakan kurabiye tanımları, bilhassa meyvelerle hazırlanan tart ve turtaların hamurlarına kesinlikle sirke kullanılıyor. Pekala neden sirke kullanılıyor? İşte sorunun yanıtı:

KURABİYE HAMURUNA SİRKE EKLEMEK NE İŞE YARIYOR?

UDM4X_1546438032_1479.jpg

Pastanelerde uzun mühlet rafta taze ve lezzetli bir formda kalan tuzlu kurabiyenin asıl püf noktası sirkedir. Şayet sizde tuzlu kurabiye yapacak ve kavanozda saklamak istiyorsanız, mutlaka hamurların içerisine sirke ek edin. Zira sirke, kurabiyedeki materyallerin lezzetini ön plana çıkarıyor ve ağızda dağılan bir kıvamda olmalarını sağlıyor. 



BÖREK HAMURLARINA NEDEN SİRKE KOYULUR?

DmwrH_1546438191_5474.jpg

Kalabalık misafirlerin, en hoş çay saatlerinin ve bayan günlerinin vazgeçilmezi olan böreğin hamurunu yaparken mahsusen de kızartma prosedürü ile yapacağınız böreklerde sirke kullanmak yağın daha az çekmesini sağlayacaktır.Genellikle pişi, çiğ börek ya da sigara böreği üzere kahvaltılarda tüketilen yiyeceklerin ağır olmasını istemiyorsanız kesinlikle sirke ekleyerek hafif olmasını tıpkı vakit da hamurunuzun puf puf kabarmasını sağlar ve çıtır çıtır bir kıvamda olmasına da yardımcı olur.

POĞAÇA HAMURUNA SİRKE EKLEMEK NE İŞE YARAR?

1MULs_1546438435_5244.jpg

Poğaça tanımı denildiğinde yoğurtlusu, sütlüsü, sodalı ve daha bunun üzere birçok sistem ve tanım hem puf puf olması hem de bayatlamaması için akla geliyor. Ancak ağzınıza attığınız üzere dağılan o kıyır kıyır poğaçalar olduğunda elinizin gideceği en değerli gereçlerden biri mutlaka sirkedir. Münhasıran yaş maya,  ılık sütlü az yağlı poğaça hamurlarına katılan sirkle ile poğaça daha uzun mühlet dayanıklı ve yumuşacık olmasını sağlıyor. 

 
858,497Konular
981,907Mesajlar
29,932Kullanıcılar
rootaizenSon üye
Üst Alt