iltasyazilim
FD Üye
Hamur Kızartması (Pişi) Tarifi İçin Malzemeler
*4 su bardagı un
*1 paket ınstant veya yarım yaş maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*Yeteri kadar ılık su
Kızartmak için:
*Sıvı yağ
Hamur Kızartması (Pişi) Tarifi Yapılışı Un, maya, tuz karıştırılıp yavaş yavaş su ekleyerek yumuşacık bir hamur elde edilir*45 dakika – 1 saat mayalanması için ağzı kapatılıp bekletilir Sonra bir çay tabağına sıvı yağ koyup hamurdan küçük parçalar alıp sıvı yağ yardımı ile hafif bastırarak şekil verilir ve kızgın yağda arkalı önlü kızartılır Yanında salata ile kızartmanın suçunu biraz hafifletebilirsiniz))
Afiyet olsun
Not: Hamura şekil verirken kullanılan sıvı yağ hamura kolay şekil verebilmek, ele yapışmasını engellemek içindir…
*4 su bardagı un
*1 paket ınstant veya yarım yaş maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*Yeteri kadar ılık su
Kızartmak için:
*Sıvı yağ
Hamur Kızartması (Pişi) Tarifi Yapılışı Un, maya, tuz karıştırılıp yavaş yavaş su ekleyerek yumuşacık bir hamur elde edilir*45 dakika – 1 saat mayalanması için ağzı kapatılıp bekletilir Sonra bir çay tabağına sıvı yağ koyup hamurdan küçük parçalar alıp sıvı yağ yardımı ile hafif bastırarak şekil verilir ve kızgın yağda arkalı önlü kızartılır Yanında salata ile kızartmanın suçunu biraz hafifletebilirsiniz))
Afiyet olsun
Not: Hamura şekil verirken kullanılan sıvı yağ hamura kolay şekil verebilmek, ele yapışmasını engellemek içindir…