Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hamur Kızartması (Pişi)

Hamur Kızartması (Pişi)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Hamur Kızartması (Pişi) Tarifi İçin Malzemeler

*4 su bardagı un
*1 paket ınstant veya yarım yaş maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*Yeteri kadar ılık su

Kızartmak için:


*Sıvı yağ

Hamur Kızartması (Pişi) Tarifi Yapılışı Un, maya, tuz karıştırılıp yavaş yavaş su ekleyerek yumuşacık bir hamur elde edilir*45 dakika – 1 saat mayalanması için ağzı kapatılıp bekletilir Sonra bir çay tabağına sıvı yağ koyup hamurdan küçük parçalar alıp sıvı yağ yardımı ile hafif bastırarak şekil verilir ve kızgın yağda arkalı önlü kızartılır Yanında salata ile kızartmanın suçunu biraz hafifletebilirsiniz))
Afiyet olsun
Not: Hamura şekil verirken kullanılan sıvı yağ hamura kolay şekil verebilmek, ele yapışmasını engellemek içindir…
 
858,496Konular
981,871Mesajlar
29,913Kullanıcılar
DerieriSon üye
Üst Alt