Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hamur Kızartması Tarifi

Hamur Kızartması Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Hamur Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

*2 su bardağı ılık süt
*1 paket kuru maya (9 gr Paket)
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı şeker
*Aldığı kadar un

Kızartmak için:

*Sıvı yağ

Hamur Kızartması Tarifi Yapılışı Bir bardak ılık sütün içerisinde şeker ve maya karıştırılır yaklaşık 10 dakika bekletilir*Hamuru hazırlayacağınız kabin içerisine 2 su bardağı un eklenir üzerine bir bardak ılık süt ve yine bardak da erittiğimiz mayalı süt eklenir Tuzunu da ekledikten sonra hamuru hazırlamaya başlanır Yavaş yavaş yine un eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir Hamur mayalanmaya bırakılır Mayalanan hamuru istediğiniz şekilde kızgın ay çiçek yağında kızartabilirsiniz Resimdeki gibi ben peynir maydanoz karışımı pişi kızarttım Sade hamur ve bazlama kızarttım Kızarmış bazlamaların üzerine biraz su ile ezilmiş sarımsak sosu muhteşem oluyor

Similar threads

Hamur Kızartması Yapımı (Pişi) Tarifi İçin Malzemeler *1 paket yaş maya *2 bardak ılık su *alabildiği kadar un *1 çay kaşığı şeker *1 çay kaşığı tuz *1 yemek kaşığı sıvı yağ ( hamuru şekillendirme aşamasında kullanacağız) Hamur Kızartması Yapımı (Pişi) Tarifi Yapılışı Yaş mayamızı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
Mayalı Hamur Kızartması Yapımı Tarifi İçin Malzemeler *2 su bardağı ılık su *1 paket yaş maya *1 tatlı kaşığı tuz *1 tatlı kaşığı şeker *Alabildiği kadar un (yaklaşık 4 su bardağı kullandım) sizde yoğurduğunuz zaman eksik gelirse ekleyebilirsiniz İçi için : *Peynir, maydanoz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
Mayalı Hamur Kızartması Tarifi İçin Malzemeler *1 paket yaş maya (1 5 paket yada 1 5 tatlı kaşığı toz maya ) *1 5 tatlı kaşığı tuz *1 tatlı kaşığı şeker *Aldığı kadar un (3 bardak civarı) *1 su bardağı ılık su Mayalı Hamur Kızartması Tarifi Yapılışı Maya ılık su ve şekerimiz çırpıcı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
65
Hamur Kızartması (Pişi) Tarifi İçin Malzemeler *4 su bardagı un *1 paket ınstant veya yarım yaş maya *1 tatlı kaşığı tuz *Yeteri kadar ılık su Kızartmak için: *Sıvı yağ Hamur Kızartması (Pişi) Tarifi Yapılışı Un, maya, tuz karıştırılıp yavaş yavaş su ekleyerek yumuşacık bir hamur...
Cevaplar
0
Görüntüleme
63
Peynirli Mayalı Hamur Kızartması Tarifi İçin Malzemeler *1 50 su bardağı ılık su *2 yemek kaşığı sıvı yağ *3 su bardağı un *Beyaz peynir ( göz kararıyla ) *1 yemek kaşığı kuru maya *1 çay kaşığı tuz Peynirli Mayalı Hamur Kızartması Tarifi Yapılışı Öncelikle hayırlı sabahlari 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
88
858,497Konular
981,963Mesajlar
29,963Kullanıcılar
Üst Alt