iltasyazilim
FD Üye
Hamur Topalağı Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı un
*1 tane yumurta
*1 çay bardağı ince bulgur
*1 çay bardağı mercimek
*1 tatlı kaşığı nane
*1 tatlı kaşığı tuz
*Yarım bardaktan biraz fazla su
SOS İÇİN:
*1 tane orta boy soğan
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 kaşık salça
*İsteğe göre baharatlar
*İsteğe göre tuz
Hamur Topalağı Tarifi Yapılışı Unun ortası açılır ve yumurta kırılır Nane, tuz, bulgur ilave edilir Sert bi hamur elde edilir Püf noktası ince bulguru iyice yedirilecek yoksa yuvarlanmaz Sonra elde edilen hamur ufak ufak yuvarlanır tercihe göre değişebilir Diğer taraftan önceden suda bekleyen mercimek haşlamaya bırakılır Mercimek pişmeye başlayınca
yuvarlanılan hamurlar içine ilave edilir Orta boy soğanı küp küp doğrayın yağda kavurun salçayı ve baharatları ilave edin isterseniz acı fındık biber ekleyebilirsiniz Kavrulan sosu kaynamakta olan mercimek ve yuvarladığımız unlara ilave edilir 2530 dakika kaynamaya bırakılır Kapağını kapatmıyoruz yoksa taşar Tabağa aldıktan dilerseniz içine yoğurt atabilirsiniz yada yanında yoğurtla servis edebilirsiniz Son olarak ta tereyağ ilave ediyoruz Afiyet olsun
Not;Yaparken hamurların yapışmaması için üzerine un ekleyip hamurları sallıyoruz
*2 su bardağı un
*1 tane yumurta
*1 çay bardağı ince bulgur
*1 çay bardağı mercimek
*1 tatlı kaşığı nane
*1 tatlı kaşığı tuz
*Yarım bardaktan biraz fazla su
SOS İÇİN:
*1 tane orta boy soğan
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 kaşık salça
*İsteğe göre baharatlar
*İsteğe göre tuz
Hamur Topalağı Tarifi Yapılışı Unun ortası açılır ve yumurta kırılır Nane, tuz, bulgur ilave edilir Sert bi hamur elde edilir Püf noktası ince bulguru iyice yedirilecek yoksa yuvarlanmaz Sonra elde edilen hamur ufak ufak yuvarlanır tercihe göre değişebilir Diğer taraftan önceden suda bekleyen mercimek haşlamaya bırakılır Mercimek pişmeye başlayınca
yuvarlanılan hamurlar içine ilave edilir Orta boy soğanı küp küp doğrayın yağda kavurun salçayı ve baharatları ilave edin isterseniz acı fındık biber ekleyebilirsiniz Kavrulan sosu kaynamakta olan mercimek ve yuvarladığımız unlara ilave edilir 2530 dakika kaynamaya bırakılır Kapağını kapatmıyoruz yoksa taşar Tabağa aldıktan dilerseniz içine yoğurt atabilirsiniz yada yanında yoğurtla servis edebilirsiniz Son olarak ta tereyağ ilave ediyoruz Afiyet olsun
Not;Yaparken hamurların yapışmaması için üzerine un ekleyip hamurları sallıyoruz