Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hamurlu Kuzu Budu (10 Kişilik) PDT®

Hamurlu Kuzu Budu (10 Kişilik) PDT®

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler
1 adet bütün kemiksiz kuzu budu (yaklaşık 2,5 kg)
6 diş sarımsak
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı un
Karabiber, tuz


Yemeğin Tarifi
Kıyılmış maydanoz, karabiber, tuz ve dövülmüş sarımsağı bir kaseye koyup karıştırın Karışımı budun her tarafına sürün
Unu bir kaba koyun, ortasını havuz gibi açın Açılan boşluğa 2 su bardağından biraz az su koyup pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun Hamurun bir kısmını süsleme yapmak için ayırın
Hamuru unlanmış düz bir zemin üzerinde, budu tamamen saracak büyüklükte bir dikdörtgen olacak şekilde merdaneyle açın
Budu açtığınız hamurun ortasına yerleştirip, dikdörtgenin önce kısa kenarlarını, sonra uzun kenarlarını üstüne doğru katlayın (Budun her tarafı hamurla sarılmış olmalıdır) Hamura elinizle budun şeklini verin, birleşme yerlerini parmaklarınızla bastırarak yapıştırın
Hamurlu budu ateşe dayanıklı bir kaba birleşme yerleri alta gelecek şekilde yerleştirin Ayırdığınız hamurdan uzun şeritler yapıp, üzerini kafes şeklinde süsleyin Hamurun üzerine biraz un serpin, 200 derece ısıtılmış fırında 2 saat pişirin
Hamurlu budu servis tabağına alın Kabuk şeklini alan hamuru ortadan kırıp eti çıkarın Sıcak olarak servis yapın
 
858,497Konular
981,904Mesajlar
29,928Kullanıcılar
tjay78Son üye
Üst Alt