iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
4 adet yufka
100 gr tereyağ (erimiş)
4 adet yumurta
½ demet maydanoz
3 adet tavuk but
2 diş sarımsak
2 tarçın çubuğu
¼ çay kaşığı zerdeçal
¼ çay kaşığı toz zencefil
¼ çay kaşığı yenibahar
Tuz karabiber
1 paket bebek ıspanak (haşlanmış)
150 gr ceviz
25 pudra şekeri
Fırını 210 dereceye getirin
Tavukları yıkayıp kurulayın Bir tencerede zeytinyağı ile önce derili tarafları pişecek şekilde her 2 tarafı da altın rengi olana kadar pişirin Bu arada tuz, zerdeçal, zencefil, yenibahar ve karabiberle tatlandırın Dışlarının rengi dönünce tavukların yarısını kapatacak şekilde su ekleyin
Tarçın çubukları ve sarımsakları koyun Yaklaşık 40 dakika kadar tavuklar yumuşayana kadar orta ateşte pişirin
Ispanakları sıcak suda 2 dk haşlayın
Tavuk piştikten sonra küçük parçalara ayırın Derisini kullanmayın Tencerede kalan tavuk suyunu kenarda soğumaya bırakın
4 adet yumurtayı çırpıp, ılınmış tavuk suyuna ekleyin Katılaşana kadar devamlı karıştırarak çırparak orta ateşte pişirin Ateşten indirmeden 12 dk önce ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyin
Fırın koyacağınız (varsa kelepçeli kek kalıbını) yağlayın
Her katı erittiğiniz tereyağı ile yağlayarak, 4 yufkayı, kenarları kaptan taşacak şekilde yerleştirin
Kenarlarını ıslak mutfak havlusuna havluyla sararak 10 dk fırında pişirin (bu sekilde tabanını pişirmiş ama kenarlarını ve üstüne kapatacağımız katmanları pişirmemiş olacağız)
Bu arada cevizleri, pudra şekeri ile öğütün
Yufkaları fırından çıkardıktan sonra, ıslak havluları kenara ayırın Cevizin yarısını yufkanın tabanına yayın Sonra didiklenmiş tavuğun yarısını koyun Ispanakların hepsini ekleyin ve kalan tavuğu koyun
Yumurtalı karışımı, tavukların üstüne boşaltın En son kalan pudra şekerli cevizi ekleyin
Yanlardan taşan yufkaların aralarına yağ sürerek üst üste kapatın Cok fazla kat olmasını istemiyorsanız üstüste gelen yufkalardan bazı parcaları kopartıp kenara ayırın
Yufkanın en üstünü iyice yağlayın
Üstü kızarana kadar 2025 dk Pişirin 210 derecede, daha sonra dereceyi 180 dereceye getirip 1015 dk daha pişirin
Arzuya göre üstüne, pudra ve tarçın serperek servis edebilirsiniz
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
4 adet yufka
100 gr tereyağ (erimiş)
4 adet yumurta
½ demet maydanoz
3 adet tavuk but
2 diş sarımsak
2 tarçın çubuğu
¼ çay kaşığı zerdeçal
¼ çay kaşığı toz zencefil
¼ çay kaşığı yenibahar
Tuz karabiber
1 paket bebek ıspanak (haşlanmış)
150 gr ceviz
25 pudra şekeri
Fırını 210 dereceye getirin
Tavukları yıkayıp kurulayın Bir tencerede zeytinyağı ile önce derili tarafları pişecek şekilde her 2 tarafı da altın rengi olana kadar pişirin Bu arada tuz, zerdeçal, zencefil, yenibahar ve karabiberle tatlandırın Dışlarının rengi dönünce tavukların yarısını kapatacak şekilde su ekleyin
Tarçın çubukları ve sarımsakları koyun Yaklaşık 40 dakika kadar tavuklar yumuşayana kadar orta ateşte pişirin
Ispanakları sıcak suda 2 dk haşlayın
Tavuk piştikten sonra küçük parçalara ayırın Derisini kullanmayın Tencerede kalan tavuk suyunu kenarda soğumaya bırakın
4 adet yumurtayı çırpıp, ılınmış tavuk suyuna ekleyin Katılaşana kadar devamlı karıştırarak çırparak orta ateşte pişirin Ateşten indirmeden 12 dk önce ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyin
Fırın koyacağınız (varsa kelepçeli kek kalıbını) yağlayın
Her katı erittiğiniz tereyağı ile yağlayarak, 4 yufkayı, kenarları kaptan taşacak şekilde yerleştirin
Kenarlarını ıslak mutfak havlusuna havluyla sararak 10 dk fırında pişirin (bu sekilde tabanını pişirmiş ama kenarlarını ve üstüne kapatacağımız katmanları pişirmemiş olacağız)
Bu arada cevizleri, pudra şekeri ile öğütün
Yufkaları fırından çıkardıktan sonra, ıslak havluları kenara ayırın Cevizin yarısını yufkanın tabanına yayın Sonra didiklenmiş tavuğun yarısını koyun Ispanakların hepsini ekleyin ve kalan tavuğu koyun
Yumurtalı karışımı, tavukların üstüne boşaltın En son kalan pudra şekerli cevizi ekleyin
Yanlardan taşan yufkaların aralarına yağ sürerek üst üste kapatın Cok fazla kat olmasını istemiyorsanız üstüste gelen yufkalardan bazı parcaları kopartıp kenara ayırın
Yufkanın en üstünü iyice yağlayın
Üstü kızarana kadar 2025 dk Pişirin 210 derecede, daha sonra dereceyi 180 dereceye getirip 1015 dk daha pişirin
Arzuya göre üstüne, pudra ve tarçın serperek servis edebilirsiniz
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.