Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hamurlu Tavuk

Hamurlu Tavuk

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Malzemeler:

4 adet yufka

100 gr tereyağ (erimiş)

4 adet yumurta

½ demet maydanoz

3 adet tavuk but

2 diş sarımsak

2 tarçın çubuğu

¼ çay kaşığı zerdeçal

¼ çay kaşığı toz zencefil

¼ çay kaşığı yenibahar

Tuz karabiber

1 paket bebek ıspanak (haşlanmış)

150 gr ceviz

25 pudra şekeri

Fırını 210 dereceye getirin

Tavukları yıkayıp kurulayın Bir tencerede zeytinyağı ile önce derili tarafları pişecek şekilde her 2 tarafı da altın rengi olana kadar pişirin Bu arada tuz, zerdeçal, zencefil, yenibahar ve karabiberle tatlandırın Dışlarının rengi dönünce tavukların yarısını kapatacak şekilde su ekleyin

Tarçın çubukları ve sarımsakları koyun Yaklaşık 40 dakika kadar tavuklar yumuşayana kadar orta ateşte pişirin

Ispanakları sıcak suda 2 dk haşlayın

Tavuk piştikten sonra küçük parçalara ayırın Derisini kullanmayın Tencerede kalan tavuk suyunu kenarda soğumaya bırakın

4 adet yumurtayı çırpıp, ılınmış tavuk suyuna ekleyin Katılaşana kadar devamlı karıştırarak çırparak orta ateşte pişirin Ateşten indirmeden 12 dk önce ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyin

Fırın koyacağınız (varsa kelepçeli kek kalıbını) yağlayın

Her katı erittiğiniz tereyağı ile yağlayarak, 4 yufkayı, kenarları kaptan taşacak şekilde yerleştirin

Kenarlarını ıslak mutfak havlusuna havluyla sararak 10 dk fırında pişirin (bu sekilde tabanını pişirmiş ama kenarlarını ve üstüne kapatacağımız katmanları pişirmemiş olacağız)

Bu arada cevizleri, pudra şekeri ile öğütün

Yufkaları fırından çıkardıktan sonra, ıslak havluları kenara ayırın Cevizin yarısını yufkanın tabanına yayın Sonra didiklenmiş tavuğun yarısını koyun Ispanakların hepsini ekleyin ve kalan tavuğu koyun

Yumurtalı karışımı, tavukların üstüne boşaltın En son kalan pudra şekerli cevizi ekleyin

Yanlardan taşan yufkaların aralarına yağ sürerek üst üste kapatın Cok fazla kat olmasını istemiyorsanız üstüste gelen yufkalardan bazı parcaları kopartıp kenara ayırın

Yufkanın en üstünü iyice yağlayın

Üstü kızarana kadar 2025 dk Pişirin 210 derecede, daha sonra dereceyi 180 dereceye getirip 1015 dk daha pişirin

Arzuya göre üstüne, pudra ve tarçın serperek servis edebilirsiniz




Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız

 
858,505Konular
982,770Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt