iltasyazilim
FD Üye
Han Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*0, 5 gr safran
*3 bardak (1 bardak – 200 gr ) pirinç
*1 çay kaşığı tuz
*200 gr eritilmiş tereyağı
*600 gr tike kuzu eti
*300 gr eritilmiş tereyağı
*34 baş soğan
*10 gr erik turşusu
*300 gr kuru üzüm
*300 gr kestane
*200 gr kayısı
*Karabiber, sarı kök (zevke göre)
*10 adet yufka
Han Pilavı Tarifi Yapılışı Bu bayram pilavı görkeminden ortaçağ doğu hükümdarlarının tacına okşadığı için böyle denir
Pirinç arındırılır, yıkanır, 46 saat tuzlu sıcak suda ıslatılır Tuzlu suda yarıbiş?n? kadar kaynatılır Sonra aşsüzene dökülüp süzülür, safran eklenir Et dikdörtgen parçalara doğranır, üzerine tuz, karabiber, erik turşusu sürülür
Kazanın dibine ve duvarlarına tereyağı çekilir
NOT: Şah pilav hazırlamak için dibinin çapı ağzının çapından dar olan kazan götürülür
Kazanın dibine aralarına tereyağı çekilmiş 5 yufka öyle konur ki, onlar kazanın duvarlarından kenara sallansın
Yufkanın hazırlanması: un, yumurta, su ve biraz tuz dökülerek katı hamur yoğrulur Bundan küçük künd?l?r tutulur ve 2 mm kalınlığında yufkalar yayılır, katı ısıtılmış tavada kızartılır (yağ dökülmüyor)
Kazanın dibindeki yufkaların üstüne pirincin bir bölümü (yaklaşık 1 3’i) dökülür, onun üstünden et eklenir, yine pirinç (yaklaşık 1 3’i) dökülür Ortasına kabuktan üretilmiş kestane, kayısı ve kuru üzüm konur ve kalan pirinç de eklendi yufkalarla kip örtülür Kalan 5 yufka da aralarına yağ çekilerek pirinçin üstünden konur Üstüne tereyağı çekilir, kapağı örtülerek sıcaklığı 130S olan fırında (Duxovka) pişirilir 40 dakikadan sonra üstünden erimiş tereyağı dökülür
80 dakikadan sonra fırındın üretiliyor, kapağı açılır ve yağı boşaltılır, kazan yassı buluta dönüşüyor Ortada delik açılıp, pilav paypay ayrılır, kazmak ise taç yaprağı gibi açılır
*0, 5 gr safran
*3 bardak (1 bardak – 200 gr ) pirinç
*1 çay kaşığı tuz
*200 gr eritilmiş tereyağı
*600 gr tike kuzu eti
*300 gr eritilmiş tereyağı
*34 baş soğan
*10 gr erik turşusu
*300 gr kuru üzüm
*300 gr kestane
*200 gr kayısı
*Karabiber, sarı kök (zevke göre)
*10 adet yufka
Han Pilavı Tarifi Yapılışı Bu bayram pilavı görkeminden ortaçağ doğu hükümdarlarının tacına okşadığı için böyle denir
Pirinç arındırılır, yıkanır, 46 saat tuzlu sıcak suda ıslatılır Tuzlu suda yarıbiş?n? kadar kaynatılır Sonra aşsüzene dökülüp süzülür, safran eklenir Et dikdörtgen parçalara doğranır, üzerine tuz, karabiber, erik turşusu sürülür
Kazanın dibine ve duvarlarına tereyağı çekilir
NOT: Şah pilav hazırlamak için dibinin çapı ağzının çapından dar olan kazan götürülür
Kazanın dibine aralarına tereyağı çekilmiş 5 yufka öyle konur ki, onlar kazanın duvarlarından kenara sallansın
Yufkanın hazırlanması: un, yumurta, su ve biraz tuz dökülerek katı hamur yoğrulur Bundan küçük künd?l?r tutulur ve 2 mm kalınlığında yufkalar yayılır, katı ısıtılmış tavada kızartılır (yağ dökülmüyor)
Kazanın dibindeki yufkaların üstüne pirincin bir bölümü (yaklaşık 1 3’i) dökülür, onun üstünden et eklenir, yine pirinç (yaklaşık 1 3’i) dökülür Ortasına kabuktan üretilmiş kestane, kayısı ve kuru üzüm konur ve kalan pirinç de eklendi yufkalarla kip örtülür Kalan 5 yufka da aralarına yağ çekilerek pirinçin üstünden konur Üstüne tereyağı çekilir, kapağı örtülerek sıcaklığı 130S olan fırında (Duxovka) pişirilir 40 dakikadan sonra üstünden erimiş tereyağı dökülür
80 dakikadan sonra fırındın üretiliyor, kapağı açılır ve yağı boşaltılır, kazan yassı buluta dönüşüyor Ortada delik açılıp, pilav paypay ayrılır, kazmak ise taç yaprağı gibi açılır