Balık pişirmenin de bir adabı ve yolu vardır! İşte hangi mevsimde hangi balık yenir? Balık pişirmenin püf noktaları nelerdir? İşte mevsimine nazaran yemeniz gereken balıklar!
1. Ocak: Uskumru, Lüfer, Palamut ve İstavrit
Ocak ayında yiyebileceğiniz en lezzetli balıklar: Uskumru, Lüfer, Palamut ve İstavrit.
Aynı vakitte çinekop ve kefal de ocak ayında bol bol bulabilceğiniz lezzetli balıklar ortasında yer alır.
2. Şubat: Kalkan, Hamsi, Levrek ve Mezgit
Şubat ayında bol bol bulabileceğiniz ve periyodun en güzel balıkları ortasında kalkan yer alıyor. Kalkanın yanı sıra hamsi, levrek, mezgit, tekir ve torik de tercih edebilirsiniz.
3. Mart: Mezgit, Lisan ve İzmarit
Mart ayı, ocak ve şubat ayları kadar balık açısından güçlü olmasa da en hoş mezgiti bu devirde yiyebilirsiniz. Bununla birlikte bu periyotta kefal ve levrek de tercih edebilirsiniz.
4. Nisan: Barbun, Levrek, Mersin ve Kaya Balığı
Nisan ayında mutlaka yemeniz gereken balıkların başında barbun geliyor. Bu ay içerisinde yeniden mezgit, karides ve levreği de tercih edebilirsiniz.
Yıl içinde farklı balık yemek için de nisan ayını tercih edebilirsiniz zira bu ayda kaya balığının en lezzetlisini bulabilirsiniz.
5. Mayıs: İzmarit, Mersin, Mercan ve İskorpit
Bu ayın öne çıkan balıkları izmarit, iskorpit ve mercan balığıdır. Bu devirde katiyen hamsi, ıstakoz ve lüferden uzak durmanız faydanıza olacaktır.
6. Haziran: Akya, Mersin, Istakoz ve Kılıç
Yazın başlangıcı ile balık çeşitlerinin arttığı haziran ayında herkese hitap edecek balık çeşidi bulunuyor. Bunların başında akya balığı gelse de bu periyotta mersin balığı ve ıstakoz da tercih edebilirisiniz.
7. Temmuz: Sardalya, Çinekop, Orkinos ve Sarıağız
Sardalya mevsiminin başladığı temmuz ayı balık severlerin en sevdiği aylardan biridir. Bu ayda sardalya ve çinekopa bol bol doyabilirsiniz. Bunun yanı sıra orkinos, sarıağız, kaya balığı ve pavurya da alabilirsiniz.
8. Ağustos: Çinekop, Sarıkanat, İstavrit ve Sinarit
İstavrit ve çinekop balığını bol bol yiyebileceğiniz en güzel ay ağustostur. Bu ayda ekstra olarak sarıkanat, sinarit, karagöz ve barbun da pişirebilirsiniz.
9. Eylül: Kılıç, Sardalya ve Çipura
Eğer kılıç balığı seviyorsanız eylül ayı sizin için cennet üzeredir. Kılıç balığının yanı sıra sardalya ve çipurayı da tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra palamut ve barbun da pişirebilirsiniz.
10. Ekim: Çipura, Barbun, Kırlangıç ve Palamut
Ekim ayı balık açısından yılın en bereketli ayıdır. Bu ayda çipura, barbun, kırlangıç, palamut, tekir ve uskumru tercih edebilirsiniz. Her açıdan balığa doyacağınız bu ayda orfoz ve taça da alabilirsiniz.
11. Kasım: Sazan, Tekir, Uskumru ve Kefal
Kefal, sazan ve uskumru için en ülkü ay olan kasım ayında kırlangıç ve lisan balığı da tercih edebilirsiniz. Her balığın bol olduğu bu devirde en taze ve lezzetli balıkları tüketebilirsiniz.
12. Aralık: Hamsi, Uskumru, Lüfer ve Lisan Balığı
Hamsinin en yeterli ayı aralık ayıdır. Aralık ayında istediğiniz kadar taze hamsiyi tüketebilirsiniz. Hamsi yemekten sıkıldığınızda da uskumru, lüfer, kefal, tekir ve lisan balığı tercih edebilirsiniz.
Taptaze balıklar semtindeki balıkçıda, semtindeki balıkçı GetirÇarşı'da!
Semtindeki balıkçılardan sipariş vermek için tıkla!