iltasyazilim
FD Üye
Hangi Yemeğe Hangi Baharat
Hangi Baharat Hangi Yemeğe Kullanılır
Kırmızı et yemekleri ile hangi baharatlar kullanılmalı? Etin tadını bastırmayacak, aksine ortaya çıkaracak baharatlar hangileri? Karışımlar mı kullanılmalı, yoksa tek bir baharat yeterli olur mu? Tavukla en iyi giden baharat köri mi? Hangi baharatlar tavuğun tadını ortaya çıkarır? Ne cins karışımlar kullanabiliriz? Balığa yakışan baharatlar hangileri? Hangi bitki yaprakları ile daha lezzetli bir balık yemeği yaparız
Diyetisyenler, yemeklerde bilhassa tarhun, fesleğen, kekik, nane, pul biber, kişniş, zerdeçal, kimyon, sarımsak ve limon kullanmaktan kaçınmamak gerektiğini söylüyor
İşte sizlere hangi yiyeceklerde hangi baharatları kullanmanın uygun olduğunun bilgisini veren bir rehber:
Koyun Eti: Sarımsak, nane, kekik, biberiye
Tavuk: Zencefil, kekik, adaçayı, tarhun
Kabak: Yenibahar, tarçın, karanfil, zencefil,
Karaciğer: Fesleğen, soğan
Balık: Frenk soğanı, kekik, tarhun
Bezelye: Fesleğen, nane, adaçayı, tarhun, kekik
Domates: Fesleğen, defneyaprağı, karanfil, kekik, ufak Hindistan cevizi
Makarna: Fesleğen, Frenk soğanı, kekik, safran
Mantar: Tarhun, kekik
Patates: Fesleğen, karaman kimyonu, Frenk soğanı, dereotu, maydanoz, kekik
Pilav: Kimyon, rezene, safran, turmeriç
Sebzeler: Kekik
Soğan: Fesleğen, kekik
Tavuk dolma: Fesleğen, soğan, kekik, maydanoz, adaçayı
Bahçe bitkileri: Fesleğen, karabiber, Frenk soğanı, kekik, sarımsak, nane, soğan, tarhun
Süt danası: Fesleğen, köri tozu, biberiye, adaçayı, kekik
Yahni: Fesleğen, defneyaprağı, kekik, karabiber, kereviz, tarçın, sarımsak
Yumurta: Kekik, tarhun
Ispanak: Kekik, ufak Hindistan cevizi,biberiye
*
Hangi Baharat Hangi Yemeğe Kullanılır
Kırmızı et yemekleri ile hangi baharatlar kullanılmalı? Etin tadını bastırmayacak, aksine ortaya çıkaracak baharatlar hangileri? Karışımlar mı kullanılmalı, yoksa tek bir baharat yeterli olur mu? Tavukla en iyi giden baharat köri mi? Hangi baharatlar tavuğun tadını ortaya çıkarır? Ne cins karışımlar kullanabiliriz? Balığa yakışan baharatlar hangileri? Hangi bitki yaprakları ile daha lezzetli bir balık yemeği yaparız
Diyetisyenler, yemeklerde bilhassa tarhun, fesleğen, kekik, nane, pul biber, kişniş, zerdeçal, kimyon, sarımsak ve limon kullanmaktan kaçınmamak gerektiğini söylüyor
İşte sizlere hangi yiyeceklerde hangi baharatları kullanmanın uygun olduğunun bilgisini veren bir rehber:
Koyun Eti: Sarımsak, nane, kekik, biberiye
Tavuk: Zencefil, kekik, adaçayı, tarhun
Kabak: Yenibahar, tarçın, karanfil, zencefil,
Karaciğer: Fesleğen, soğan
Balık: Frenk soğanı, kekik, tarhun
Bezelye: Fesleğen, nane, adaçayı, tarhun, kekik
Domates: Fesleğen, defneyaprağı, karanfil, kekik, ufak Hindistan cevizi
Makarna: Fesleğen, Frenk soğanı, kekik, safran
Mantar: Tarhun, kekik
Patates: Fesleğen, karaman kimyonu, Frenk soğanı, dereotu, maydanoz, kekik
Pilav: Kimyon, rezene, safran, turmeriç
Sebzeler: Kekik
Soğan: Fesleğen, kekik
Tavuk dolma: Fesleğen, soğan, kekik, maydanoz, adaçayı
Bahçe bitkileri: Fesleğen, karabiber, Frenk soğanı, kekik, sarımsak, nane, soğan, tarhun
Süt danası: Fesleğen, köri tozu, biberiye, adaçayı, kekik
Yahni: Fesleğen, defneyaprağı, kekik, karabiber, kereviz, tarçın, sarımsak
Yumurta: Kekik, tarhun
Ispanak: Kekik, ufak Hindistan cevizi,biberiye
*