Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hangi Baharat Neye İyi Gelir

Hangi Baharat Neye İyi Gelir

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Hangi Baharat Neye İyi Geliyor


Hangi Baharatlar Neye Faydalıdır

Yemeklere renk ve lezzet katması için değişik baharatlar kullanırız İster yemeği pişirirken, ister piştikten daha sonra yemeği tatlandırdığımız baharatlar, mutfakta vazgeçilmezler arasındadır

Çoğu Kez kullandığımız baharatların sağlığımız için de koskocoman faydaları vardır Baharatın tıptaki faydalarının çok eskiden bu yandan bilindiğini belirten uzmanlar, Bu yöntemle tedavide kullanılan baharatlar tabi etki göstermemektedir Bu türlü tedavinin tarihi fazla eskiye dayanmaktadır diyor

Sık kullandığımız baharatlar ve faydaları

Nane : Bilhassa sinirsel olan mide yanmalarına iyi gelir Çorbalarda, et yemeklerinde, soslarda, dere ve diğer içeceklerde, hatta dondurma ve tatlılarda kullanılabilir

Tarçın : Ruhi sıkıntıları giderir Kalbi kuvvetlendirir İştah açar Tarçın, ülkemizde genellikle sütlü tatlılarda ve hamur tatlılarında, şekerlemelerde, pastalarda ve bir takım yemeklerde, boza, salep gibi içeceklerde, hatta kaynatılarak çay yerine kullanılmaktadır

Biberiye : Kabızlık giderici, hazım sistemi uyarıcısı, safra artırıcı ve idrar söktürücü olarak kullanılır Dışarıya ise iltihaplı yaraların tedavisinde kullanılır Kümes hayvanları ile yaptığınız yemeklerde, et yemeklerinde ve soslarda kullanabilirsiniz

Çörek Otu : İştah açarVucüda şiddet ve dinçlik verirMide ve bağırsak gazlarını söker Hamur işlerinin üstünde, lor ile karıştırılarak kahvaltılarda yenilebilir

Fesleğen : Yatıştırıcı, midevi, idrar artırıcı ve gaz söktürücüdür Domates salçasında, çorba ve soslarda kullanılabilir

Karabiber : Mideyi ısıtır Hazmı kolaylaştırır, iştah açıcıdır Afrodizyak özelliği vardır yaklaşık olarak her türlü yemeğe bütün olarak ya da dövülmüş toz durumunda düzenlemek mümkündür

Karanfil : Mikropları öldürür Ağrıları dindirir Sinirleri uyarır Koku giderir Çoğunlukla kompostolarda, bazı tatlılarda, şerbetlerde, keklerde, dondurmalarda, bazı sos ve yemeklerde kullanılır

Kekik : Midevi, yatıştırıcı, antiseptik etkileri vardır Bademcik için kekik gargarası yapılabilir Etlerin, ızgaralann, sebzelerin, haşlanmış balıkların ve salçaların kokulandınlmasında kullanılır

*
 
858,496Konular
982,225Mesajlar
30,139Kullanıcılar
negan61Son üye
Üst Alt