Hangi Balık Hangi Ayda Yenmelidir nisanda hangi balık yenir nisan ayında hangi balık yenir Hangi ayda hangi balık daha nefis olur, hangi ayda hangi balıklar yenir işte cevabıhangibalikhangiaydayenmelidir5c4f5a190c8b4gifalt :tik: :tik: :tik: 1548704272 1548704272 hangibalikhangiaydayenmelidir5c4f5a1910a39hangibalikhangiaydayenmelidir5c4f5a1910a39 hangibalikhangiaydayenmelidir5c4f5a1910a39 Ocak ayı: Lüfer, palamut, kefal, ançuez adamakıllı yağlıdır; çinekop, kofana, mezgit, berlam, minakop, dere pisisi, tekir, kırlangıç boldur; mercan, sinarit az da olsa çıkar Vaktiyle kılıç da yakalanırmış Çipura lezzetini muhafaza eder Midye sezonu başlamıştır Şubat Ayı: Mayıs sonuna kadar sürecek Kalkan sezonu başlar Tekir' in sezonu devam eder Gümüş (varsa), kefal, nehir pisisi, minakop, midyenin lezzetli dönemidir Lüfer, palamut yağını kaybeder Hamsinin sezonu bitmiştir Çipura devam eder Mart Ayı: Kefal, levrek ve kalkan en leziz dönemlerindedir Gümüş artar lezzetlidir Lüfer, palamut yağını kaybetmiştir, tava ya da malzemeli pilaki yapmaya daha uygundur Kofananın hala ızgarası yapılabilir Çipura hala lezzetlidir Nisan Ayı: Mercan, levrek, kırlangıç bollaşır Gümüş, mezgit, kefal, berlam, tekir, barbunya lezzetlidir Eşkinanın sezonu başlar, çok lezzetlidir Midye bu ay sonuna kadar lezzetini korur Zargana bu ayda da devam eder Mayıs: Levrek, barbunya, tekir, kırlangıç, meraklısına iskorpit lezzetler suna Istakoz, pavurya, karides de bulunabilirse lezzetlidir Palamut, torik, hamsi, istavrit bundan böyle yağsızdır id Haziran: Verimsiz bir aydır Geçici balıklar Karadenize çıkmıştır Taş ve dip balıkları yumurta döktüğünden keza düzensiz hem de lezzetsizdir Meran, levrek, sinarit, barbun, tekir, eşkina az da olsa vardır Istakoz, pavurya lezzetini korur Temmuz: Kolyoz ve sardalya başlar; izmarit, istavrit tavaya gelir Tekir, barbun lezzetini sürdürür İstakoz, pavurya çıkar En verimsiz aylardandır Kefal bundan böyle lezzetini kaybeder Ağustos: Lüfer ve çingene palamudu ayın ikinci yarısında başlar Sardalya fazla lezzetlidir, kırlangıç devam eder Kolyoz, izmarit lezzelenmiştir İstavrit tavaya gelir Eylül: Palamut ayrıca artar keza irileşir; lüfer artarak devam eder çok lezzetlidirler Kolyoz, izmarit, istavrit lezzetlidir Kırlangıç boldur Kılıç lezzetlidir Ekim: Karadenize çıkan gezici balıklar bundan böyle tez inişe başlar Lüfer, palamut, istavrit lezzetlidir Tekir, barbun, izmarit, sardalya, levrek, mercan, torik, sinarit, eşkina bol ve lezzetlidir Kasım: Ekim ayı gibi bereketli ve bol balıklıdır Bütün balıklar bilhassa geçici olarak Karadenize çıkanlar bol ve lezzetlidir Torik artmıştır Pisi ve ançuez de çok lezzetlidir Aralık: Lüfer, kofana, palamut, torik, istavrit, izmarit, hamsi boldur Taş ve dip balıkları lezzetlidir