İnsanlar yüzyıllar boyunca balıkçılık yapmaktadır, bazıları beslenmek veya balık ticareti gerçekleştirmek için bu işi yaparken bazıları ise hobi olarak balık tutmaktadırlar. Balık tutmak bir çok insanın sevdiği bir aktivitedir ve tüm gününü denizin karşısında geçirip balık tutarak keyifli bir gün geçirirler. Denizlerde yaşayan milyonlarca balık türü bulunmaktadır bu balık türlerinin bazıları otçul bazıları ise etçil canlılardır bu yüzden balık tutarken yem seçimi büyük önem taşımaktadır. Nasıl bir balık yakalamak istediğinizi bilip ona uygun bir yem kullanmak sizi sonuca ulaştıracaktır. Bugün hangi yem hangi balığı tutmak için kullanılır bunlara değineceğiz;
Çipura: Yengeç,Karides,Madya,Ekmek içi
Göl Alabalığı: Solucanlar,Yavru balık,Kesilen balık eti parçaları yapay olarak ise Mepps ve kaşık
İstavrit: Karider, Kesilen balık eti parçaları,Midye yapay olarak ise Çapara
Kalkan Balığı: İstavrit,Hamsi,Zargana ve Yengeç
Kefal: Ekmek,Kesilen balık eti parçaları,Solucan ve Kurtçuk
Levrek: Canlı veya ölü küçük balıklar, Karides ve yengeç yapay yemlerden ise yapay balıklar ve Toby kaşık
Mezgit:Karides ve Kesilen balık eti parçaları
Palamut: Kesilmiş istavrit ve hamsi yapay olarak kullanılan çapara ve rapala
Mercan Balığı: Kalamar, Ahtapot,Uskumru,Karides ve Yaprak Kolyos
Mırmır: Kurtçuk çeşitleri,Tavuk göğsü ve midye
İzmarit: Karides ve midye ile avlanabilir bunun yanı sıra yapay olarak çapari
Zargana: Midye ve Balık eti parçaları
Eşkina: Karides,Boru kurdu ve Yengeç
Lüfer: Yaprak yem ve Zargana yapay olarak ise yapay balıklar ve toby kaşık işinizi görecektir
Sazan: Haşlanmış mısır,hamsi,Solucan ve yapay mısır
Tekir: Karides,Solucan ve Balık eti parçaları
Yayın: Kan sülüğü,Kurbağa, kesilmiş veya tüm balık ve Solucan
Sinarit: Canlı zargana balığı, Kefal,İstavrit,Kalamar ve Ahtapot
Sudak: Yavru balık,Kurbağa ve yengeç
Turna: Küçük balıklar, Kurbağa ve kaşık
Karagöz: Karides,Mamun,Sülünes ve yengeç
Göl Alabalığı: Solucan,Kurtçuk,Yavru Balık ve Kesilmiş balık eti
Barbunya: Karides,Boru kurdu ve Solucan
Balık tutmak için gereken ve bulunması en kolay olan yemleri sizler için sıraladık, artık hangi balığı tutmak istediğinize karar verdikten sonra yanında yer alan yemlerden size en uygun olanı alarak balık tutmaya başlayabilirsiniz.
Çipura: Yengeç,Karides,Madya,Ekmek içi
Göl Alabalığı: Solucanlar,Yavru balık,Kesilen balık eti parçaları yapay olarak ise Mepps ve kaşık
İstavrit: Karider, Kesilen balık eti parçaları,Midye yapay olarak ise Çapara
Kalkan Balığı: İstavrit,Hamsi,Zargana ve Yengeç
Kefal: Ekmek,Kesilen balık eti parçaları,Solucan ve Kurtçuk
Levrek: Canlı veya ölü küçük balıklar, Karides ve yengeç yapay yemlerden ise yapay balıklar ve Toby kaşık
Mezgit:Karides ve Kesilen balık eti parçaları
Palamut: Kesilmiş istavrit ve hamsi yapay olarak kullanılan çapara ve rapala
Mercan Balığı: Kalamar, Ahtapot,Uskumru,Karides ve Yaprak Kolyos
Mırmır: Kurtçuk çeşitleri,Tavuk göğsü ve midye
İzmarit: Karides ve midye ile avlanabilir bunun yanı sıra yapay olarak çapari
Zargana: Midye ve Balık eti parçaları
Eşkina: Karides,Boru kurdu ve Yengeç
Lüfer: Yaprak yem ve Zargana yapay olarak ise yapay balıklar ve toby kaşık işinizi görecektir
Sazan: Haşlanmış mısır,hamsi,Solucan ve yapay mısır
Tekir: Karides,Solucan ve Balık eti parçaları
Yayın: Kan sülüğü,Kurbağa, kesilmiş veya tüm balık ve Solucan
Sinarit: Canlı zargana balığı, Kefal,İstavrit,Kalamar ve Ahtapot
Sudak: Yavru balık,Kurbağa ve yengeç
Turna: Küçük balıklar, Kurbağa ve kaşık
Karagöz: Karides,Mamun,Sülünes ve yengeç
Göl Alabalığı: Solucan,Kurtçuk,Yavru Balık ve Kesilmiş balık eti
Barbunya: Karides,Boru kurdu ve Solucan
Balık tutmak için gereken ve bulunması en kolay olan yemleri sizler için sıraladık, artık hangi balığı tutmak istediğinize karar verdikten sonra yanında yer alan yemlerden size en uygun olanı alarak balık tutmaya başlayabilirsiniz.