Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hangi Balık İçin Hangi Yem Kullanılır?

Hangi Balık İçin Hangi Yem Kullanılır?
0
71

moderatör

Super Mod
Katılım
Tem 28, 2022
Mesajlar
5,461
Etkileşim
7
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
12
İnsanlar yüzyıllar boyunca balıkçılık yapmaktadır, bazıları beslenmek veya balık ticareti gerçekleştirmek için bu işi yaparken bazıları ise hobi olarak balık tutmaktadırlar. Balık tutmak bir çok insanın sevdiği bir aktivitedir ve tüm gününü denizin karşısında geçirip balık tutarak keyifli bir gün geçirirler. Denizlerde yaşayan milyonlarca balık türü bulunmaktadır bu balık türlerinin bazıları otçul bazıları ise etçil canlılardır bu yüzden balık tutarken yem seçimi büyük önem taşımaktadır. Nasıl bir balık yakalamak istediğinizi bilip ona uygun bir yem kullanmak sizi sonuca ulaştıracaktır. Bugün hangi yem hangi balığı tutmak için kullanılır bunlara değineceğiz;

Çipura: Yengeç,Karides,Madya,Ekmek içi

Göl Alabalığı: Solucanlar,Yavru balık,Kesilen balık eti parçaları yapay olarak ise Mepps ve kaşık

İstavrit: Karider, Kesilen balık eti parçaları,Midye yapay olarak ise Çapara

Kalkan Balığı: İstavrit,Hamsi,Zargana ve Yengeç

Kefal: Ekmek,Kesilen balık eti parçaları,Solucan ve Kurtçuk

Levrek: Canlı veya ölü küçük balıklar, Karides ve yengeç yapay yemlerden ise yapay balıklar ve Toby kaşık

Mezgit:Karides ve Kesilen balık eti parçaları

Palamut: Kesilmiş istavrit ve hamsi yapay olarak kullanılan çapara ve rapala

Mercan Balığı: Kalamar, Ahtapot,Uskumru,Karides ve Yaprak Kolyos

Mırmır: Kurtçuk çeşitleri,Tavuk göğsü ve midye

İzmarit: Karides ve midye ile avlanabilir bunun yanı sıra yapay olarak çapari

Zargana: Midye ve Balık eti parçaları

Eşkina: Karides,Boru kurdu ve Yengeç

Lüfer: Yaprak yem ve Zargana yapay olarak ise yapay balıklar ve toby kaşık işinizi görecektir

Sazan: Haşlanmış mısır,hamsi,Solucan ve yapay mısır

Tekir: Karides,Solucan ve Balık eti parçaları

Yayın: Kan sülüğü,Kurbağa, kesilmiş veya tüm balık ve Solucan

Sinarit: Canlı zargana balığı, Kefal,İstavrit,Kalamar ve Ahtapot

Sudak: Yavru balık,Kurbağa ve yengeç

Turna: Küçük balıklar, Kurbağa ve kaşık

Karagöz: Karides,Mamun,Sülünes ve yengeç

Göl Alabalığı: Solucan,Kurtçuk,Yavru Balık ve Kesilmiş balık eti

Barbunya: Karides,Boru kurdu ve Solucan

Balık tutmak için gereken ve bulunması en kolay olan yemleri sizler için sıraladık, artık hangi balığı tutmak istediğinize karar verdikten sonra yanında yer alan yemlerden size en uygun olanı alarak balık tutmaya başlayabilirsiniz.
 

Similar threads

Tavuk göğsü ile hangi balıklar avlanır? Çipura, karagöz, mercan, izmarit, halk arasında kaya balığı olarak bilinen tüm orfoz türleri, çarpan, trakonya, gümüş ve daha sayamadığım dip balıklarının çoğu tavuk etine gelmektedir. Balık en çok hangi yeme gelir? En çok tercih ettiği yemleri şöyle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
64
Balık Yemi Seçimi Nasıl Yapılır Kıyıdan yemli avlanan balıkçıların en dikkat edecekleri konuların başında yem seçimi gelir. İyi yem balık tutma ihtimalinizi önemli ölçüde arttırır. Şunu hemen ekleyelim balıkçılıkta hiçbir faktör tek başına belirleyici olmaz. Yanlış havada yanlış yerde olursanız...
Cevaplar
0
Görüntüleme
173
Balık Avı Yemi Hakkında Bilgi,Balık Avı Yemi Nasıl Yapılır,Amatör veya profesyonel, bütün balık tutucuların en büyük problemi de yem ve bu yemlerin muhafazasıdır. Amatör öyle bir av yerine gider ki o kesimde yem bulunmaz. Yapacağı iş, orada kullanabileceği yemi bozmadan, kokutmadan beraberinde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
116
Balık Yemi Seçimi ve Tavsiye Balıkçıların, özellikle de balığa yeni yeni merak salanların belki önemsemediği belki önemini yeterince kavrayamadığı noktalardan biridir yem seçimi. Aslında bu yazıda hangi balığa hangi yem kullanılır sorusunu cevaplamayacağız. Sadece balığa giderken yem...
Cevaplar
0
Görüntüleme
83
Balık avlarken kullanılan yemler Balık avında hangi yemler kullanılır Balıkçılıkta kullanılan yemler 1 DENİZLER İÇİN DOĞAL YEMLER a Derisi beyaz renkte olan uskumru, kolyoz, izmarit, istavrit, çinekop gibi balıkların filetolarından elde edilen yemlere AKYEM denir Akyemle keza yemin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
129
858,466Konular
981,161Mesajlar
29,534Kullanıcılar
Üst Alt