Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hangi dua ne icin okunur

Hangi dua ne icin okunur
0
158

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Hangi dua neye iyi gelir,
Hangi dua ne icin okunur,
Hergun okunacak dualar
imageshangiduaneicinokunur5afdeb488d0b9

İstihare Duası

Yapılacak her işin iyi ya da kotu olduğunu veya hemen yapmanın mı, yoksa ertelemenin mi daha uygun olduğunu anlamak icin iki rek'at namaz kılınıp Allah'a dua ederek işin sonunu kalbine ilham etmesini niyazda bulunmak sunnetir

İşte İstihare Duası;

Allahumme inni estehiruke biilmike ve estakdiruke bikudratike ve es'eluke min fadlike'lazim Feinneke takdiru vela ekdiru ve ta'lemu vela a'lemu ve ente allamu'lğuyUb Allahumme in kunte ta'lemu enne haza'l, emre hayrun li fi dini ve meaşi ve akibeti emri acili emri ve acilihi fakdirhu li ve yessirhu li summe barik li fih Ve in kunte ta'lemu enne haza'lemre şerrun li fi dini ve meaşi ve akıbeti emri acili emri ve acilihi fasrifhu anni vasrifni anhu va'kir liyelhayra haysu kane sume ardini bih

Allah'ım! Senin ilmine gore hayrını diliyorum, kudretinden guc istiyorum, senin buyuk fazlını diliyorum Zira sen kadirsin, ben kadir değilim, sen bilirsin ben bilmem, sen gizlileri bilirsin Allah'ım eğer sen bu işin benim dinim, gecmişim, sonum, şimdim ve geleceğim hakkında hayırlı olduğunu biliyorsan bunu bana takdir eyle, kolaylaştır Eğer bu işim benim dinim, gecimim, sonum, şimdim ve geleceğim hakkında şerli olduğunu biliyorsan bunu benden, beni de bundan cevir, hayır nerede ise bana onu nasip eyle, sonra beni onunla hoşnud eyle

Evden Cıkarken Eve Girerken Okunan Dua

ResUlullah Efendimiz'in (sav) Hanei Saadet'inden cıkarken okuduğu duası şoyledir:

Bismillah Tevekkeltu alellah Allahumme inni eUzu en udille ev udalle Ev ezille, ev uzelle Ev ezlime, ev uzleme Ev echele, ev yuchele aleyye

Allah'ın ismi şerifini zikrederek evimden cıkıyorum Butun işlerimde Allah'a tevekkul ediyorum Allah'ım, doğru yoldan sapmaktan, başkalarını saptırmaktan; hataya duşmekten, başkalarını da duşurmekten; haksızlık etmekten, haksızlığa uğramaktan; hurmetsizlik ve cahillik etmekten, yahut bunlara maruz kalmaktan sana sığınırım

Evden cıkarken okunacak bir diğer kısa dua da şudur:

Bismillah tevekkeltu alallah La havle vela kuvvete kuvvete illa billah

Allah'ın ismiyle (Allah'ın ismini soyleyerek) evimden cıkıyorum Butun işlerimde Allah'a dayandım (O'na dayanıyor, O'na guveniyorum) Guc ve kuvvet ancak ve ancak Allah'ın yardımıyla olur

Bir kimse evine girerken şu duayı okur:

Allahumme inni es'eluke hayra'lmevleci ve hayra'lmahrec Bismillahi velecna ve bismillahi harecna ve alellahi Rabbine tevekkelna

Allah'ım! (Evime) her giriş ve cıkışımda senden hayır ve iyilik dilerim (Hayırlı bir şekilde girmeyi ve hayırlı bir şekilde cıkmayı istiyorum) Allah'ım senin mubarek adını anarak (Bismillah diyerek evimizden) cıktık Rabbimiz Allah'a dayandık Ey Rabbimiz sana tevekkul ettik (Sana dayanıp, sana guvendik)

su icerken okunan dua

Su icerken once Bismillahdemeli, suyu uc yudumda icmeli, su bitince şu dua okunmalıdır:

Elhamdu'lillahil'lezi sekana azben furaten birahmetihi, ve lem yec'alhu milhan ucacen bizunUbina

Şefkat ve merhametiyle bize tatlı ve lezzetli su iciren, işlediğimiz gunahlar sebebiyle suyumuzu acılaştırıp, tuzlu kılmayan Rabbimize hamd olsun!