Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hangi Durumda 61 Gün Oruç Tutulur?

Hangi Durumda 61 Gün Oruç Tutulur?
0
120

Profösör

Super Mod
Etkileşim
33
Web sitesi
bilgilihocam.com
F-D Coin
125
Orucun 61 olması hangi durumda olur?

Cevap:
Değerli ziyaretçimiz, İslam dininde 61 gün orucu bir kefaret orucudur. Bu kefaret orucu gerektiği taktirde mutlaka tutulmalıdır. Eğer bir kimse bilerek kasıtlı bir şekilde Ramazan orucunu bozar ise kefaret orucu tutması gerekmektedir. Tutulan 61 gün orucun 60 günü kefaret orucu 1 günü ise o günün kazası olarak tutulmaktadır. Bununla birlikte bu 61 gün hiç ara verilmeden tutulmalıdır. Bayanlarda adet dönemi olsa dahi adet döneminin bittiği gün kalan yerden devam edilmesi gerekmektedir. Bu nedenle bir Müslüman bilerek Ramazan orucunu bozmaktan kesinlikle sakınmalıdır.

Similar threads

Orucumu bozdum ne yapmam lazım? Hz. Peygamber (s.a.s), orucunu bu şekilde bozanların keffâret ile yükümlü olacaklarını belirtmiştir (Buhârî, Savm, 30; Hibe 20; Nafakât, 13; Keffârâtü'l-eymân, 2-4; Müslim, Sıyâm, 81). Oruç keffâreti, iki kamerî ay veya 60 gün ara vermeksizin oruç tutmaktır. 61...
Cevaplar
0
Görüntüleme
86
Niyetli iken kan rengine yakın bir akıntı gelirse ardından da hayız olursak akıntı hayıza dahil midir? Yani adet lekesi orucu bozar mı? Diğer sorum ise adet akıntısından dolayı orucu bozarsak ve akıntı hayıza dahil değilse kefaret gerekir mi? Cevap: Adet Lekesi Orucu Bozar mı? Değerli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
204
Muharrem orucunu tutacağım nasıl tutulur bu oruç, neler yapmak yasak yani bilgi verir misiniz? Cevap: Değerli ziyaretçimiz Muharrem ayı orucu çok faziletli bir oruçtur. Bu değerli ayda tutulan orucun fazileti hakkında Peygamber Efendimiz şöyle buyurmuştur. – Ebu Hureyre (r.a) şöyle rivayet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
277
Orucun kefareti nasıl tutulmalıdır Oruç kefareti ne zaman tutulur Oruç kefareti için peş peşe, 60 gün oruç tutar 60 gün sonra, tutmadığı her gün için, birer gün daha tutar Birkaç Ramazanda kefaretleri olan veya bir Ramazanda, 2 gün kefareti olan kimse, birinci kefareti yapmamış ise, ikisi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
153
Ben askerdeyken sadece 3 oruç tutabildim. Aynı şekilde geçen yıl da sınavlara girdiğim zaman 2 gün tutamadım. Şimdi ben Ramazan ayında tutamadığımız oruçlar için ne yapabilirim, bu oruçlardan her biri için 61 gün mü tutacağım yoksa her oruç yerine bir gün mü. Ben tutmaya başladım ve 15 tane...
Cevaplar
0
Görüntüleme
266
858,507Konular
982,856Mesajlar
33,082Kullanıcılar
iptvmaSon üye
Üst Alt