Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Hangİ Gruptaniz?...

Hangİ Gruptaniz?...

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Sahabeden Ebu Kebşe elEnmari ra anlatıyor:
Rasulullah as'ın şöyle buyurduğunu işittim:

Üç şey var ki,onların gerçek olduğuna yemin ederimSize ayrıca bir söz söyleyeceğimOnu da iyi belleyinÜzerine yemin edeceğim üç şey şunlardır:

1vereceği sadakadan dolayı hiç kimsenin malı eksilmez

2Kendisine zulmedilen bir kul sabrettiğinde ,muhakkak Allah onun şeref ve itibarını arttırır

3Dilenme kapısını açan bir kimseyi,Allah fakirlikten kurtarmaz

şimdi söyleyeceklerimi iyi belleyinDünyada dört grup insan vardır:

1Gruptaki kula Allah mal ve ilim verdiO da bu malını değerlendirirken bu ilme göre hareket edip Allah'tan korktu,yakın akrabasını gözetti ve sahip oldduklarında Allah'ın bir hakkı olduğunu bildiBu derecelerin en üstünüdür

2gruptaki kula Allah ilim verdi,fakat mal vermediO da sadık ve samimi bir niyetle:'eğer benim de malım olsa idi şu falanca gibi hayır yolunda harcardım'dedibu iki gruptakilerin sevabı eşittir

3Gruptaki kula Allah mal verdi ama ilim vermediO da malını ilimsiz bir şekilde kullandıOnu harcarken Allah'tan korkmadıYakın akrabasını gözetmediMalından da Allah'ın bir hakkı olduğunu bilmediBu hal derecelerin en kötüsüdür

4Gruptaki kula ise,Allah mal da ilim de vermediO da:Eğer benim de malım olsaydı şu falanca gibi harcardım'diyerek üçüncü gruptakine özendiBu iki gruptakinin günahı da eşittir

Hepimiz bu dört gruptan birine giriyoruzYüce Allah cc buyuruyor ki:

kim bu dünyayı isterse dilediğimiz kimselere istediğimiz kadarını acilen veririzSonra da cehennemi ona mesken yaparızKınanmış ve zelil bir halde oraya girer

Her kim de ahireti ister ve mümin olark orası için çalışırsa onların çalışmaları makbul olup güzelce karşılığı verilir

İşte bu şekilde her birisine Rabbinin ihsanından istediklerini veririzRabbinin ihsanı kısıtlanmış değildir(isra 1820)

858,496Konular
981,672Mesajlar
29,758Kullanıcılar
yurhıgvSon üye
Üst Alt