Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

hangi hastalığa hangi yiyecek

hangi hastalığa hangi yiyecek
0
61

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
87
Puan
48
F-D Coin
0
hangi hastalığa hangi gıda Hangi hastalığa hangi gıda ? Şifalı bitkiler Hangi hastalığa hangi yiyecek? Doğa bir eczane gibidir! Tahıl, sebze ya da meyvelerde bulunan farklı alanlara yönlendirilmiş maddeler Hangi hastalığa hangi gıda? Doğa bir eczane gibidir! Tahıl, sebze ya da meyvelerde bulunan dağıtılmış maddeler, vitaminler;depresyondan tansiyona çoğu hastalığa iyi kazanç Urfa`nın acı pul biberinin cilde faydalı, teni güzelleştiren maddeler içerdiğini, İlaçta aspirin neyse, yiyecekler içinde elmanın da o, olduğunu söyleyen Londra Üniversitesi uzmanlarının hazırladığı doğal savaş programında hangi hastalığa aleyhinde neler yemeniz gerektiği anlatılıyor GRİP Satsuma: (Minik portakal) İçerdiği folik asit ve C vitamini bir uçtan bir uca öksürüğü ve kanlı tükürükleri keser Keza kan pıhtılaşmasına aleyhinde en etkili doğal gıda olduğu için ileri yaşlarda felç veya kalp krizi riskini de azaltır Tarçın: (Yemeklere girmiş olabilecek Ecoli bakterisinin vücutta yayılmasını engeller Mideyi düzene sokar Kusmayı engeller Hatta bal veya limon suyuyla birlikte alındığında boğazdaki yanmaları keser Hardal: ( İçindeki singrin maddesi, midenin gaz çıkarmasına tezgâhtar olur Sindirim sistemini düzenler, mide ağrılarını giderir azami bir nehir kaşığı alınmalıdır Nane: (İçerdiği mentol, midenin normalleşmesine niçin olur Vücuda giren grip mikrobuna aleyhinde savaştığı gibi, ileri yaşlarda ülsere yakalanma riskini de azaltır Nane çayı, baş ağrısı, grip, gerginlik gibi hastalıkların yanı sıra mide yanmasına da bire birdir ALERJİ Kayısı: İçindeki betakarotene adlı madde hücrelere saldırgan molekülleri yoklama altına alarak,kanseri önler Bir kayısı ne dek parlaksa, içindeki betakarotene oranı pek yüksektir İçerdiği kalsiyum ve magnezyum, gırtlak yanmalarını engeller Kuru kayısıya rengi bozulmasın diye eklenen sülfür dioksit, astım gibi alerjilere iyi gelir KARIN AĞRISI Papatya çayı: Bağırsak yollarında toplanan gazı çıkartır, sindirim sistemini düzenler, mide ağrısını keser DİŞ Ekmek: Şekerli gıda yenildiğinde içindeki asitler dişlere her 20 dakikada bir saldırır Ekmek,dişleri korur Gün her tarafında 6 ila 11 dilim ekmek yiyin Meyve: (Her çeşitlilik) Günde 2 ila 4 öğün meyve tüketin Sebze: (Her çeşitlilik) Günde 3 ila 5 öğün tüketin Yoğurt ya da beyaz peynir: Eğer yemekler arası atıştırırken diş sağlığınızı düşünüyorsanız,kalsiyum deposu olan bu iki yiyeceği seçim edin Muz: Yüksek miktarda karbonhidrat içerir Zengin bir potasyum kaynağıdır Bu mineral, kalbin düzenli olarak çalışmasını ve tansiyonun düzenli olmasını sağlar KAN BASINCI id Rezene: İçerdiği potasyum baştan sona tansiyonu düzenler Dinç kan hücreleri için gerekli olan folik asidi de bol miktarda bulundurur Rezene çayı sindirim için iyidir Tahıl: Kan damarlarını gevşeten ve rahatlatan bir nesil fotosentez kimyasal maddesi içeriyor Bu sayede kanın damarlardan daha kuytu geçmesini sağlıyor Tahıl yemek yemek sebzelere oranla vücutta daha fazla kalori yakılmasını sağlar Kalorinin azalması tansiyonu düzenler Un: Yapıldığı tahılın besin değerlerini içerir B vitaminleri, E vitamini, demir ve magnezyum açısından oldukça zengindir Karaciğer: Dinç bir bağışıklık sistemi, deri ve keskin gözler için zorunlu olan A vitamini açısından zengindir Küçük bir porsiyonu günlük A vitamini ve demir ile aylık B12 vitamini ihtiyacını giderir SİNDİRİM SORUNLARI Arpa: İçerdiği kalsiyum ve potasyum gibi mineraller ile B vitamini vücuda dayanıklılık kazandırırKeza ABD`deki bir araştırma, 6 ay her tarafında her gün arpa ürünü şeylerin yenmesinin kolesterol oranını yüzde 15 düşürdüğünü kanıtladı Yoğurt: Günde 150 gram yoğurt vücudun bir jurnal kalsiyum ihtiyacını karşılar Meyvalı yoğurtlara 3 akarsu kaşığı şeker eklendiği için şeker oranları daha yüksektir Yoğurttaki potasyum, tansiyon ve kalp atışlarını düzenler Midenin yiyecekleri düzenli olarak öğütmesini sağlar KİLO KAYBIÇikolatalı puding: Bu sayede vücuttaki kan istediği protein ve mineralleri alır İngiliz Sağlık Durumu Bakanlığı, kilo kaybı yaşayanların günde 3 kere 1 hafta baştan başa puding yemesini öğüt ediyor Peynir: 100 gramında 78 kalori bulunuyor Yumurta: Günde 2 yumurta kadınların jurnal protein ihtiyacının 4`te 1`ini, erkeğin ise 5`te birini karşılar A,D,E ve B vitaminleri taşıyan yumurtadaki selenyum maddesi, bebeklerde sindirim sorunlarını çözer, yetişkinleri de kansere karşısında korur Dondurma: Günde 2 top vanilyalı dondurma yemek, insan vücudunun günlük protein ihtiyacının yüzde 20`sini karşılar Salam: B vitamini, demir, sodyum ve potasyum deposudur ROMATİZMA Enginar:Vücuttaki zehiri atma etkisi sayesinde ilk kez romatizma edinmek üzere gut hastalığı ve eklem yanmasına aleyhinde birebirdir Folik asit ve potasyum kemikleri güçlendirir Domates:C vitamini boldur Tahıl: İçerdiği doğal kimyasallar, romatizmanın yol açtığı eklem yanmaları ve romatizmal ağrıları hafifletir Kekik:Timol adı bahşedilen bir tür doğal yağ, vücuttaki öteki yağların parçalanmalarını sağlar Kekik yağı banyoda sürüldüğü zaman romatizma ağrılarını büyük oranda azaltır Zencefil: Uyarıcı etkileri kan damarlarını genişletip kan dolaşımını artırarak romatizma ağrıları ve yanmaları değil eder KANSIZLIK Hurma:Türüne kadar değişse de hurmaların birçoğu yüksek oranda demir içerir Gıda değeri yüksek ve önemli bir enerji kaynağıdırlar Doğal müshil etkisine sahiptir Kurutulmuş olanlarına göre daha yüksek oranda su ve daha düşük kalori içerir İDRAR VE BÖBREK Pancar:Böbrekleri çalıştırır Kayda Değer bir potasyum kaynağıdır Vücuttaki tuz oranını dengeler Bu sayede böbrekler ve idrar yollarının çalışmasını destekler Kavun:Orta doruk bir kavunun yarısı, jurnal C vitamini ihtiyacını ayrıntılarıyla karşılar A vitamini ve betakaroten içerir Bunlar antioksidan, yani vücudu arıtıcı etkiye sahiptir Böbrekleri rahatlatır Yüksek miktarda su ve düşük miktarda kalori içerir BAŞ AĞRISI Nane: Nane çayı baş ağrılarını dindirmek için birebirdir İçerdiği mentol ve mentol doğal yağları doğru mideyi rahatlatma etkisine de sahiptir Biberiye:Kimyasal içerikleri tamamen doğal bir analjezik görevi görür Çikolata: Doğal antidepresan özelliği vardır Çikolata magnezyum ve demir içerir Sinirleri gevşetici özelliği sayesinde baş ağrısını dindirir VÜCUT SU TUTMUŞSA Kuş üzümü: 100 gramı jurnal C vitamini ihtiyacının bütün 3 katını karşılar Antibakteriyel ve yanmayı önleyici etkileri vardır Zengin potasyum ve düşük tuzlu içeriği, dehidratasyonu olanlar için kayda değer bir doğal ilaçtır Kabak: 100 gram kabak jurnal folik asit ihtiyacının 4`te birini karşılar Yüksek orandaki potasyum sıvıtuz dengesini sağlar Tahıl: İdrar yollarını açıcı, çalıştırıcı ve sakinleştirici etkileri doğruca dehidratasyonu rahatsızlığı bulunanların mutlaka yemeleri gerekir Mideyi sakinleştirici özelliği vardır EĞER MİDENİZ RAHATSIZSA Tarçın:Mide yanmalarını ve kusma hissini alır Hindistan cevizi: Sütlü içeceklere eklendiği süre mideyi gevşetici ve gazını müşteri bir tesir yaratır Mide bulantılarını önler Lahana: Fermantasyon esnasında süt asiti üretir Bu da sindirim sistemindeki zararlı bakterileri öldürerek sindirime muavin olur FELÇ Turunçgiller:C vitamini zengini turunçgiller içerdikleri flavonoid adlı antioksidanlar bir uçtan bir uca atardamarların, kalbin hasar görmesini önlüyor Portakal içerdiği folik asit, yürek dostu potasyum ve kalsiyum sayesinde sağlıklı alyuvar hücrelerinin çoğalmasına niçin oluyor Ançuez:Kolesterolü düşüren ve kan pıhtılaşmasını önleyen Omega3 bol bol var GERGINLIK Mayan kökühangihastaligahangiyiyecek5c5042492772fgifalt :A :A :Antivirüs etkisi vardır Karaciğeri korur Adrenalin salgılanmasını dengeler Stresle başa çıkabilmek için zorunlu olan kortizol hormonunu salgılatır VASITA TUTMASI Zencefil: Sindirime asistan olur Mide bulantısını giderir Enerjinizi artırır Seyahatin ve otomobilde uzun zaman gitmenin yol açtığı bulantı ve rahatsızlıkları azaltır CILT SORUNLARI Papatya:Nebati yağ ve kimyasallar içerir Çay olarak içildiğinde sindirime muavin olur, karın ağrılarını dindirir Sıcak bir banyonun ardındaki hazırlanacak papatya çayı torbaları, egzamanın niçin olduğu kaşıntı ve yanmaları alır Acı pul biber: Portakaldan 3 kat daha pozitif oranda C vitamini içerir Capsantin adlı kimyasal madde zona hastalığının niçin olduğu ağrıları dindirmek için yapılan kremlerde kullanılır Portakal suyu:Bir kadeh portakal suyu günlük C vitamini ihtiyacınızın tamamını karşılar İçindeki potasyum vücudun su dengesini korur; cildin kurumasını, kırışıklıkların meydana gelmesi önler Portakal yağıhangihastaligahangiyiyecek5c504249dec51altusam yağıyla karıştırılarak kullanıldığında iyi bir cilt yağı elde edilirAyrıca;selülitli bölgelere portakal yağıyla masaj yapılması tavsiye edilir  
 
858,498Konular
982,048Mesajlar
30,027Kullanıcılar
KitKatetaksSon üye
Üst Alt