Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hangi İngilizce Eğitim Seti İyidir?

0
83

Stillwater

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
77
Hangi İngilizce eğitim seti iyidir? İngilizce eğitimi günümüzde en çok öneme sahip alanlardan biridir. Birçok kişi gerek okullarda gerekse kurslara giderek İngilizce eğitimi alır. İyi bir eğitim için başlıca olması gerekenler ise öncelikle iyi bir öğretmen, ilgi ve doğru materyallerdir. Bu materyaller alınan eğitim seviyesine göre belirlenmelidir.

İngilizce eğitim setlerinde başlıca dikkat edilmesi gerekenler vardır, bunlardan bir tanesi setin yabancı bir yayınevinden çıkmış olmasıdır. Bunun yanında bu setin CD veya DVD formatlarının olması eğitimi alan kişilerin dinleme ve görme açısından kendilerini geliştirmesi açısından önemlidir.

Aynı zamanda almadan önce setin içeriğine bakılması ve seviyeye uygun bir dille yazılmış olunmasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Yazıların içeriği tutarlı olmalıdır. Aynı zamanda TOEFL ve IELTS gibi sınavlara yönelik hazırlanan bazı kitaplar ve setler araştırılmalı ve tercih edilmelidir.

İngilizce eğitim setleri, İngilizce öğrenmek isteyen kişilere yönelik oldukça fayda sağlayabilir. Bazı setler süreci daha da hızlandırabilirken, bazı setler istenileni biraz daha zor anlatabilir. Bugün sizler için verim alabileceğinizi düşündüğümüz İngilizce setleri elimizden geldiği kadarıyla aktarmak isteriz.

İlkokul İçin İngilizce Eğitim Setleri

İngilizce eğitimi ilkokulda başlamaktadır. Bu dönemde öğrenciler İngilizceyle genellikle yeni tanıştıkları için basit düzeyde daha çok görsel ve dinleme ağırlıklı video içerikli setler kullanışlı olacaktır yani bu düzeydeki öğrencilere her türlü temel eğitim seti yeterli olacaktır. Bu setlerin bol görselli ve ilgi çekici olanları bu düzeydeki öğrenciler için en ideal olanlarıdır. Bu düzeyde setin bir Türk yapımı olması fazla önem arz etmeyecektir.

Ortaöğretim İçin İngilizce Eğitim Setleri

Bu düzeye gelen öğrencilerin genellikle İngilizce A1 düzeyini bitirmiş olması beklenmektedir ve bu öğrencilere uygun olan setler İngiliz veya Amerikan yapımı olanlardır. Bu düzeyde en iyi eğitim seti hazırlayan Oxford ve Cambridge yayınlarıdır. Bu yayınların farklı farklı setleri mevcuttur ve yurtdışından temin edilebilmektedir.

Üniversite İçin İngilizce Eğitim Setleri

Üniversite ve bölüm çeşitliliğinden dolayı bu düzeyde öğrenciler İngilizce eğitimlerine kurs veya üniversitelerdeki hazırlık eğitimleriyle devam etmektedirler. Hazırlık okuyan öğrencilerin eğitim setleri genellikle üniversiteden üniversiteye değişmektedir. Bu durumda öğrenci ek olarak Oxford veya Cambridge okuma kitapları veya eğitim setleriyle aldığı eğitimi zenginleştirebilmektedir.

Kurs Bünyesinde İngilizce Eğitimi

Kurslarda genellikle kurs bünyesindeki eğitim elemanları tarafından hazırlanan eğitim setleri okutulmaktadır. Bu anlamda gidilen kursun ve eğitim elemanlarının yeterince iyi olmasına dikkat edilmelidir. Aynı zamanda okuma kitaplarıyla desteklenen bu eğitim amacına ulaşmaya daha çok yakınlaşacaktır. Özellikle yabancı yayınlarla derslerini işleyen kurslar İngilizce eğitimini daha etkili bir biçimde vermektedirler.

Piyasada İngilizce eğitim seti adı altında birçok ürün barınmaktadır. Fakat bazen bu ürünler yanlış tercih edildiğinde kişiye faydalı olmamaktadır. Bu tarz eğitim setlerinde önemli olan bu ürünlerin kişinin İngilizce seviyesine hitap etmesi, dil öğrenmeye yönelik olması, hatalara yer vermemesi ve tercihen yabancı bir basım olmasıdır. Yabancı bir basımda da yazarların kalifiye olması beklenmelidir.

Tüm bu kriterlere ve öğrenecek kişinin seviyesine uygun bir İngilizce eğitim setiyle İngilizce öğrenimi kolaylaşabilmektedir. Yani doğru ve yararlı bir set kişileri dil anlamında uygun seviyeye taşıyabilir.