Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hangi oyundu yardım edin :(

Hangi oyundu yardım edin :(

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Şimdi size anlatacağım oyunu uzun süredir bulamıyorum adınıda hatırlamıyorum uzun uzun anlatmak zorundayım ki bilen birisi yardımcı olsun

Strateji tarzı turn based oynana bilen ve uzayda geçen bir oyun
oyunda bir koloni gemisi bile yok bütün üniteleri siz elinizdeki imkanlarla üretiyorsunuz Elinizdeki son model radar sistemi son model itiş takımı vs yaparsanızda geminin üretim masrafı ona göre oluyor gemi kasaları hazır görünüşünü değiştiremiyorsunuz önce elinizdeki kasalardan birini seçiyorsunuz örneğin heavy fighter, light cruiser, heavy battleship, colony ship gibi kasalar var kasa seçtikten sonra bu kasadaki slotlara engine (geminin itici mekanizması), insan kontrollü ise kontrol merkezi veya bilgisayar kontrolündeyse computer core (eğer bilgisayar yönetimindeyse gemi dışarıdan virüs saldırısıyla düşman tarafından ele geçirilebilir) shield generator, yakıt deposundan silahlara kadar herşeyiyle geminizi oluşturuyorsunuz

teknolojik ilerleme çok fazla var oyunu turn base ayarlayıp en düşük teknolojiden oyuna başlasanız oyunu bitirene kadar aylar geçer birde yıldızlar arasında warp gate ayarlamadıysanız warp gate açma teknolojisine gelene kadar zaten düşmanlarla karşılaşamazsınız temas halinde olmayacağınız için hem oyun alanına yayılma süresi gecikir hem oyun iyice uzar

örneğin ırkınız metan gazı ile yaşıyor o zaman yerleşeceğiniz gezegende metan gazı olması gerek öyle değilse gezegene yerleştiğinizde tam verim alamazsınız

savaşlarda ürettiğiniz gemiler borda edilebilir borda etmek için özellikle asker dolu gemiler üretebilirsiniz

diplomasi çok gelişkin diğer ırklarla ittifak kurabiliyorsunuz casus uydularla denetleye biliyorsunuz ve casus uydunuz tespit edildiğinde aranız bozulabiliyor

çok karmaşık bir strateji oyunu abartısız ultima online kadar detayı var çok ileri teknolojide yıldız parçalaya biliyorsunuz direk düşman galaksiyi yok edebilirsiniz bu şekilde daha sonra oluşan karadeliğe galaksi yaratmak için bir gemi gönderebiliyorsunuz aynı şekilde gezegen yok etme ve parçalanan gezegenleri tekrar birleştirme imkanınız var gezegeni yok ettiğinizde meteor yığınına dönüyor yap boz yap boz uraşa uraşa ırkınızın yaşayabilmek için ihtiyacı olan gazla dolu gezegeni tutturabiliyorsunuz (deminki örneğe göre metan) sadece gazda değil katı sıvı veya gaz gezegen olarakta tutturmanız gerekiyor sıvı metan ile dolu bir gezegen mi donmuş metan mı yoksa gaz halinde mi yoğun bu açıdanda önemli
ayrıca bulutumsular var içinden geçen üniteye bunların kimi yararlı kimi zararlı etki ediyor onlarıda üretme yok etme imkanınız oluyor ileri teknolojide
oyunun başında halkınızın özelliklerini seçiyorsunuz üretkenmi savaşçımı yönetim şekline kadar her türlü detayı ayarlıyorsunuz ve oynayışınıza etki ediyor örneğin savaşçı bir ırk seçipte diplomatik açıdan çok anlayışlı olduğunuzda halkınızla aranız açılabiliyor her gezegendeki nüfusun ihtiyaçlarını da karşılamanız gerekli
cristal teknoljisi var kristal gemiler üretebiliyorsunuz yada organik teknoloji ile organik gemiler üretebiliyorsunuz yaşayan gemiler iyileşme özelliği olduğundan kendini tamir ediyor

oyundan aklımda kalanlar bu kadar teknoloji geliştirme işiniz bitmiyor 100 lerce upgrade var bir teknolojiye ulaşmak için neyi geliştirmeniz gerektiğini anlayabileceğiniz bir şema da yok örneğin diyorsunuz ben warp teknolojisine hemen ulaşayımda gidip yeni galaksilere yerleşeyim warp a gelene kadar trilyon güncelleme var bulana kadar canınız çıkıyor

sonuç olarak oynadığım en iyi strateji oyunu olmasına rağmen adını unutmuşum yardımlarınızı bekliyorum

grafik açısından son 1 yılda çıkmış birşey olmasada patates bir şey değil çok kaliteli grafikleri vardı son 35 yılın oyunu olması gerek geçen yaz mı oynuyordum enson ne zmn oynadığımıda hatırlamıyorum dvdsini de bulamadım da oyunun :S

858,497Konular
981,963Mesajlar
29,963Kullanıcılar
Üst Alt