Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hangi Peygamberin Kizisin???

Hangi Peygamberin Kizisin???
0
62

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Hangi Peygamberin Kizisin??? +1Hangi Peygamberin Kızısın? +1 +1 Cemâleddîni Aksarâyî hazretleri anlatır: Tâbiînden Hasanı Basrî hazretleri bir gün dergâhta otururken yaşlı bir bayan gelir ve; Efendi hazretleri, benim bir kızım vardı öldü Hasretine dayanamıyorum Bana bir duâ öğret de rüyâmda görüp hasretimi gidereyim, der Hasanı Basrî hazretleri gerekeni yaptıktan sonra kadın gider Ama kadın, ertesi gün gözleri kan çanağı gibi olduğu hâlde gözyaşları içinde tekrar dergâha kazanç Hasanı Basrî hazretleri kadına; Niçin ağlıyorsun? diye sorunca kadın; Kızımı rüyâda gördüm, ama üzerine katrandan bir elbise giydirmişler cayır cayır yanıyor, cevabını verir Hasanı Basrî hazretleri ve yanında bulunanlar kendi sonlarının nasıl olacağını düşünerek ağlaşmaya başlarlar Aradan bir müddet geçtikten sonradan Hasanı Basrî hazretleri, rüyâsında kendinin vefât ettiğini ve cennete girdiğini görür Cennette gezerken mükemmel bir köşk ve önünde bir bayan görür O kadına; Yavrum sen hangi peygamberin hanımı ya da kızısın? diye sorar Kadın; Efendim ben, bir peygamberin hanımı ya da kızı değilim Geçen gün size gelip de sizden rüyâsında kızını görmek isteyen kadının kızıyım, cevabını verir Hasanı Basrî hazretleri; Kızım annen senin Cehennemde yandığını söylemişti Hâlbuki sen yüksek makamlardasın Bu makâma nasıl ulaştın? diye sorar Bayan; Efendim biz mezar hayâtında beş yüz elli birey azâb görüyorduk Bir mümin kabristana gelip on bir İhlâs, on bir Felak, on bir Nâs sûresini okudu Kabristanda yatan müminlerin ruhlarına bağışladı Allahü teâlâ bize azâb eden meleğe; “Benim âyetlerim ve adım hürmetine burada yer alan ve azâb görenleri affettim Onlara azâb etmeyin ve birer makam verin buyurdu Onun için bu makâma geldim cevabını verir Sonuç olarak, ölen yakınlarımızı seviyorsak, onları üzecek fena amellerden sakınmamız ve onlara dua etmemiz, sadaka vererek, hayır, hasenât yaparak imdatlarına koşmamız lazımdır  

858,496Konular
982,409Mesajlar
30,226Kullanıcılar
Paradise5959Son üye
Üst Alt