Hangi sebze hangi hastalığa iyi geliyor? Hangi sebze hangi hastalığa iyi geliyor iyi anlamak istermisiniz o halde aşağıdaki sizler için edindiğim ve aktardığım yazıyı inceleyip okumanızı tavsiye ederim 1548776605 1548776605 hangisebzehangihastaligaiyigeliyor5c5074a68fb34hangisebzehangihastaligaiyigeliyor5c5074a68fb34 hangisebzehangihastaligaiyigeliyor5c5074a68fb34 Doğanın bir eczane olduğunu savunan uzmanlar, hastalıklarla doğal savaş programı hazırladı Program, hangi hastalığa aleyhinde neler yenmesi gerektiği konusunda rehberlik ediyorCilde Urfa’nın acı pul biberi, mideye hardal, depresyona avokado, tansiyona muz iyi geliyor Hamsi, omega3 yağı zenginliğiyle kolesterol seviyesini düşürüyor, kanın pıhtılaşmasını önleyerek damar tıkanıklığı, yürek krizi, felç geçirme riskini düşürüyorTahıl, sebze ve meyvelerde yer alan çeşitli maddeler ve vitaminlerin, depresyondan tansiyona çoğu hastalığa iyi geldiği belirtilirken, bunların kaynağı doğa, bir eczane olarak nitelendirildi Urfa’nın acı pul biberinin cilde yardımcı ve teni güzelleştiren maddeler içerdiğini, ilaçta aspirin neyse, yiyecekler içinde elmanın da o olduğunu gösteren Londra Üniversitesi uzmanları, bu düşünceyle doğal savaş programı hazırladı Program, hangi hastalığa karşı neler yenmesi gerektiği konusunda rehberlik ediyorTürk Enfeksiyon web sitesi wwwenfeksiyonorg’da yayınlanan habere tarafından, satsuma yani minik portakal, içerdiği folik asit ve C vitamini doğruca gribe iyi gelirken, kan pıhtılaşmasına karşısında en etkili doğal yiyecek özelliği nedeniyle ileri yaşlarda felç ya da yürek krizi riskini de azaltıyor Yemeklere giren Ecoli bakterisinin vücutta yayılmasını engelleyen tarçın, mideyi düzene sokuyor, kusmayı engelliyor Bir dere kaşığından artı alınmaması gereken Hardal ise singrin maddesi doğruca, sindirim sistemini düzenliyor ve mide ağrılarını gideriyor Nanenin içerdiği mentolse, grip mikrobuna aleyhinde savaştığı gibi, ileri yaşlarda ülsere yakalanma riskini azaltıyor Nane çayı, baş ağrısı, grip, stres gibi hastalıkların yanı sıra mide yanmasına da bire bir geliyor DEPRESYONA AVOKADO Uzmanlar, sindirimi çok sıcacık olan avokadoyu, özellikle bebeklerin ilk maması olarak öğüt ediyorlar Bu meyvenin içerdiği E vitamini, kalbe iyi gelirken, yüksek potasyumu depresyona sebep olan uyuşukluluğu engelliyor Lakin yağ oranı bir çikolata dek yüksek olduğu için zayıflamak isteyenlere önerilmiyor Uzmanlara kadar, çikolatanın da doğal bir antidepresan görevi bulunuyor Kolesterol oranı çoğu balığın iki katı olan istiridye ise içindeki demir tamamen, sperm sayısını ve **** gücünü artırıyor Elmanın ve kepekli ekmeğin de dozu aşılmadığı sürece idrar söktürücü özelliğe sahip bulunduğunu beliren uzmanlara göre, benzer alanda olumlu etkileri bulunuyor Sistit hastalığına aleyhinde da kuşkonmaz öğüt ediliyor ALERJİ Kayısının içindeki betakarotene adlı madde, hücrelere saldıran molekülleri kontrol altına alarak, kanseri önlüyor Kuru kayısıya rengi bozulmasın diye eklenen sülfürdioksit de, astım gibi alerjilere iyi geliyor Basur tedavisinde fazlası kullanılmadıkça Hindistan cevizinin iyi bir tedavi yöntemi olduğu uzmanlarca belirtiliyor Cynarine adlı madde bir uçtan bir uca en sert yiyeceklerin zeka sindirimine yardımcı olan enginar, karaciğer hastalarının yanı sıra romatizma, arterit ve gut hastalığına yakalananlarla, hamilelere öğüt ediliyor TANSIYON Yüksek miktarda karbonhidrat taşıyan ve zengin bir potasyum kaynağı olan muz, kalbin uyumlu olarak çalışmasını ve tansiyonun düzenli olmasını sağlıyor Rezene ve tahıl da benzer amaca hizmet veriyor İçindeki kalsiyum ve potasyum gibi mineraller ile B vitamininin vücuda dayanıklılık kazandırdığı arpayla ilgili ABD’de yapılan bir araştırma, 6 ay baştan başa her gün bu çeşitlilik üründen tüketilmesinin, kolesterol oranını yüzde 15 düşürdüğünü kanıtladı Kilo kaybına karşısında ise çikolatalı puding öneriliyor İngiliz Sağlık Durumu Bakanlığı, kilo kaybı sorunu olanların günde 3 kez 1 hafta her tarafında puding yemesini öğüt ediyor Günde 2 top vanilyalı dondurma tüketimi ise vücudun günlük protein ihtiyacının yüzde 20’sini karşılıyor MENOPOZ Sebze hormonu “fitoöstrojen taşıyan nohut ile içinde elajik asit bulunan üzümün, menopozun olumsuz etkilerine aleyhinde koruyucu özellikleri bulunuyor Yalnızca ikiüç adet kuru erik yemenin bile vücudun ihtiyacı olan antioksidanları karşıladığı, idrar yolları kaslarını rahatlattığı, bunun da kolon kanserine karşı koruduğu bildiriliyor Keza, yüksek orandaki bor minerali ile menopozdaki kadınlarda östrojen seviyesini dengede tutuyor Banyoda sürüldüğü zaman romatizma ağrılarını büyük oranda azaltan kekik yağının yanı sıra zencefilin de benzer alanda olumlu etkileri bulunuyor DIYABET Lif açısından varlıklı bir besin olan kuru fasulye, diyabet riskini büyük oranda azaltıyor Mercimek de çözünebilir lif içermesi bir uçtan bir uca diyabet ve yürek hastaları için kaçınılmaz bir beslenme olarak değerlendiriliyorKaradeniz’in ünlü hamsisi, Omega3 yağı zenginliğiyle kolesterol seviyesini düşürüyor, kanın pıhtılaşmasını önleyerek damar tıkanıklığı, yürek krizi, dolayısıyla felç geçirme riskini düşürüyor Uzmanlar, hamsinin haftada asgari 1 kez yenmesini, kalp hastaları içinse bu miktarın haftada 34 porsiyona çıkarılmasını öneriyorlar Omega3 yağı içeren midye ise selenyum minerali sayesinde tiroit bezlerinin olağan işleyişi için gerekiyor PROSTAT HASTALIĞINA KARŞI BEZELYE Araştırmalara kadar, haftada 10 porsiyon domatesli bezelye yemeği yiyen bir erkeğin, yemeyene oranla prostat kanserine yakalanma riski yüzde 35 daha eksik B vitamini ve protein deposu olan bezelye, kalp için de kayda değer etkiye sahip Salatalığın da kalbi güçlendirdiği, ancak kabuğunun soyulmaması gerektiği belirtiliyor Günde iki kadeh dere, 4 elma, 5 soğan, 7 portakal yerine geçiyor Bu şekilde kalp dostu antioksidan madde alındığını bildiren uzmanlar, bilhassa çocukların haftada en düşük 6 kadeh sütlü dere içmesini öneriyorYapılan 40 araştırma, havuç tüketimi arttıkça kanser riskinin azaldığını ortaya koydu Eski çağlarda kanserli hücrelerin tedavisinde kullanılan incir ise, modern tıp tarafından da kansere karşısında koruyucu olarak öneriliyor Her gün yenilen bir avuç fındık ise kansere ve kırışıklıklara karşısında koruyucu özelliğe sahip Zeaksantin adlı bitkisel bileşim taşıyan mısır tüketimi, yaşa bağlı artan görme bozukluklarını azaltıyor Sağlıklı gözler için betakaroten içerikli ıspanak da gerekiyor Lakin pişirildikten sonradan derhal tüketilmezse içindeki yardımcı maddeler, toksik maddelere dönüşebiliyorBu arada meyan kökünün, SARS’a (Akut Solunum Yetmezliği Sendromu) karşısında umulmadık olumlu etkisinin bulunabileceği bildirildi Laboratuvar ortamındaki yeni bir araştırma, bitkinin köklerinin bir özünün, kasım ayından beri 800’den fazla insanın ölümüne yol açan SARS virüsünün hücreli içinde üremesini engellediğini gösterdi