Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hangi şeker hangi tarifte kullanılır? Tatlılarınızı bir üst seviyeye taşıyacak ipuçları

Hangi şeker hangi tarifte kullanılır? Tatlılarınızı bir üst seviyeye taşıyacak ipuçları

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
hangi_seker_hangi_tarifte_kullanilir_tatlilarinizi_bir_ust_seviyeye_tasiyacak_ipuclari_1610717999_3262.jpg

Pastadan, kurabiyeye, kekten şerbetli tatlılara kadar tatlı tariflerinin olmazsa olmaz ana maddesi şekerdir. Şeker yapılan bütün bütün tatlı, kurabiye tariflerini lezzetlendirip muhteşem görsel şölen sunuyor. Genelde beyaz şeker kullanılsa da yapılan tarife göre pudra şekeri, esmer şeker gibi farklı çeşitler de kullanılır. Peki hangi şeker hangi tarifte kullanılır, Tatlı yaparken hangi şeker kullanılır? İşte cevaplar

Hemen hemen her evde sofraların vazgeçilmezi tatlılardır. Tatlılar küçük büyük herkesin tükettiği 5 çaylarının olmazsa olmazı ve altın günlerinin şahane lezzetleridir. Sevdiklerimizle oturup iki lafın belini kırdığımız, tatlı tatlı sohbetler ettiğimiz Bu dakikalarda sohbetin tadını artıran da iyi demlenmiş güzel bir çay ile çayın yanında atıştırdığımız lezzetli yiyecekler oluyor. Gelecek misafirlerinizin bayıldığı tarifleri hazırlarken içine koyacağımız şeker hangi çeşit olduğu önemlidir.  Yapılan tariflere göre esmer şeker, pudra şekeri ya da beyaz şeker eklemeniz gerekir. Bazı tariflerde mutlaka pudra şekeri kullanmak gerekirken mesela beyaz şekeri şerbetli tatlıların olmazsa olmazıdır. Şekeri doğru kullandığınız takdirde muhteşem farklar yapmanız mümkün. İşte şeker çeşitlerini nerede kullanmanız gerektiğine dair bazı ipuçları sizlerle:

tT7Uw_1610718061_1519.jpg

HANGİ ŞEKER HANGİ TARİFTE KULLANILIR?

Beyaz şeker

yGdip_1610717648_4941.jpg

Şeker çoğunlukla yiyeceklerde kullanılan, tatlı, çözünür karbonhidratların genel tanımıdır. Beyaz şekerin tamamı sakarozdan oluşur. Beyaz şeker diğer şekerler arasında en rafine olanı olarak bilinir. Beyaz şeker, şeker pancarı, hurma veya şeker kamışından elde ediliyor. Hemen her tatlıda kullanılan beyaz şeker özellikle keklerde, şerbetli tatlılarda, kremalı ve diğer tatlılarda kullanılır.

Pudra şekeri

lMwDu_1610717783_4781.jpg

Pudra şekeri toz görünüme sahiptir. Pudra şekeri beyaz şekerin incecik öğütülmesinden elde ediliyor. Mutfakta bu şekeri daha çok, beze veya kurabiye tariflerinde kullanılıyor. Tariflere farklı bir lezzet katıyor. Tadının yanı sıra tatlı tariflerinin görünümünü güzelleştiriyor. Özellikle pasta ve kurabiye süslemelerinde sıklıkla kullanılıyor.

Şeker kamışı

89648_1610717835_2458.jpg

Şeker kamışı içinde birazcık da olsa pekmez bulunur. Bu yüzden şeker kamışı konulduğu hamur işi tariflerde vanilya tadı vererek lezzetlendirir. Son dönemlerde tatlıları ekstradan tatlandığı için çok popüler hale geldi. Özellikle tart tariflerini ve krep tariflerini hazırladıktan sonra onların üzerine serperek lezzetlendirebilirsiniz. Tartların daha gevrek olmasını sağlayabilirsiniz.

Esmer şeker

M8oaK_1610717863_4501.jpg

Son dönemlerde trend olan özellikle beyaz şekere rakip olarak gösterilen esmer şeker, rengi itibariyle beyaz şekere göre daha koyudur. Esmer şekerin tadı belirgindir, ağır gelebilir. Tariflerde kullanırken mutlaka tarif ölçülerine uymak gerekir. Fazla konulduğu takdirde biraz acılık yapabilir. Aynı zamanda kahverengi olduğundan pasta ve tatlılarınızın görünümünü değiştirebilir. Esmer şekerde dikkat edilmesi gereken şeylerden biri de beyaz şekerle karıştırılarak kullanılması gerektiğidir.

KUcO6_1610717882_5227.jpg
 

Similar threads

Doğum günlerinde, nişanlarda hatta en güzel düğün gününüzde sevdiklerinize hazır alınmış gibi harika pastaları yapmanın sırrı şeker hamurundadır. Sıradan pastaları bir kenara bırakacak enfes şeker hamurlu muhteşem lezzetler hazırlamak istiyorsanız şeker hamurunu evde de kolayca yapabilirsiniz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
115
Masterchef yarışmasında sıkça duymaya başladığımız mutfak terimlerinden bir Glaze etme tekniğidir. Glaze etme tekniği, bilgi paylaşımının kolaylaşması ile birlikte mutfak terimleri ve yemek hazırlama yöntemleri ile ilgili birçok yenilik son günlerde birçok kişi tarafından merak edilmeye...
Cevaplar
0
Görüntüleme
92
Masterchef yarışmasında sıkça duymaya başladığımız mutfak terimlerinden bir Glaze etme tekniğidir. Glaze etme tekniği, bilgi paylaşımının kolaylaşması ile birlikte mutfak terimleri ve yemek hazırlama yöntemleri ile ilgili birçok yenilik son günlerde birçok kişi tarafından merak edilmeye...
Cevaplar
0
Görüntüleme
140
Esmer şekerle beyaz şeker ortasında fark yok denecek kadar az.İkiside birebir oranda metabolizmamıza ziyan veriyor. Esmer şekerin beyaz şekerden farklı olarak rengi kahverengi. Bu kahverengi rengini melas şekerinden alır. Melas, pekmez görünümünde, çok ağdalı ve koyu kahverengi renginde bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
Ev hanımlarının mutfakta olmazsa olmaz ürünlerinden bir tanesi olan pudra şekeri tüm tatlı tariflerinde kullanılıyor. Uzun yıllardan beri mutfaklarda olan 'pudra şekeri aslında neyden yapılıyor' başlığıyla yeniden gündeme geldi. Bugünkü yazımızda Pudra şekeri nedir ve pudra şekeri ne maddesidir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
66
858,543Konular
981,905Mesajlar
32,560Kullanıcılar
emoooSon üye
Üst Alt