Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Hangi soğan çeşidi hangi yemekte kullanılmalı ? Sarı, kırmızı ve beyaz soğan arasındaki farklar

Hangi soğan çeşidi hangi yemekte kullanılmalı ? Sarı, kırmızı ve beyaz soğan arasındaki farklar
0
69

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
hangi_sogan_cesidi_hangi_yemekte_kullanilmali_ari_kirmizi_ve_beyaz_sogan_arasindaki_farklar_1594730366_2531.jpg

Tencere yemeklerinin olmazsa olmazı soğan: kırmızı, sarı ve beyaz olmak üzere 3 çeşidi bulunmaktadır. Soğanlarının çeşidine göre yemekte kullanım alanları değişmektedir. Peki hangi soğan hangi yemekte kullanılmalı? İşte soğanlarla ilgili işinize yarayacak bilgiler:

 Yemeğe kattığı lezzetiyle mutfakların vazgeçilmez sebzelerinden olan soğanın farklı çeşitleri bulunmaktadır. Soğanlarının türlerine göre kullanmak soğanlardan daha çok verim almanızı sağlar. Genelde kadınlar yemek yaparken evde hangi renk soğan bulurlarsa direk alıp onu kullanılır. Lezzet açısından birbirinden farklı olan kırmızı, sarı ve beyaz soğanı yapacağınız yemeğe göre kullanmanız yemeğin lezzetini daha da arttıracaktır. Pazardan ya da marketten soğan alırken ağır olanları almanız gerekir. Çünkü hafif olan soğanlar olgunlaşmış yaşlı soğanlardır ve hemen bozulurlar. Pazardan aldığınız soğanların çok çabuk bozulmasını engellemek için mutlaka serin bir yerde muhafaza etmeniz gerekmektedir.

tAGQn_1594733610_6323.jpg

KIRMIZI SOĞAN

lxdA9_1594733370_1472.jpg

Adı genelde mor soğan olarak bilinen kırmızı soğanı yemeklerde pişirip tüketmek yerine çiğ tüketmeniz daha doğru olur. Çünkü kırmızı soğan pişirdikten sonra lezzetini kaybediyor. Daha çok salatalar da çiğ olarak tüketmeniz gereken bu soğan çeşidini ayrıca Balsamik sirkeyle birazcık fırınlayıp da tüketebilirsiniz.

SARI SOĞAN

6xbtP_1594733417_5973.jpg

Sarı soğan bütün yemeklerde pişirip kullanabileceğiniz hafif tadıyla tencere yemeklerin lezzetine lezzet katmaktadır. Soğanın tadı yaptığınız yemeğin tadının önüne geçmediği gibi uygun fiyatıyla da mutfaklarda en çok kullanılan soğan çeşididir. Çiğ olarak da tüketebileceğiniz sarı soğan karamelize yapmak için en ideal soğan çeşididir.

BEYAZ SOĞAN

Of8De_1594733560_7824.jpg

Beyaz soğanı daha çok yemekleriniz için hazırladığını soslar için kıvamı yoğunlaştırmak için kullanabilirsiniz. Sarı soğana göre daha keskin ama piştiğinde yumuşayabilir ve tatlanabilir. O yüzden daha çok patates, salata, yumurta salatasında kullanabilirsiniz.
 
858,496Konular
981,666Mesajlar
29,735Kullanıcılar
TanselSon üye
Üst Alt