iltasyazilim
FD Üye
Hangi Vitamin Hangi Besinde bulunur
Vitaminlerin bulunduğu besinler
Vitaminler ve bulundukları besinler
Vitaminler, yararları ve bulundukları besinler:
A Vitamini
Vücudun gelişmesi, göz sağlığı, solunum sistemi ve dinç bir cilt icin gereklidir
Karaciğer, yağsız et, süt, tereyağı, yumurta, yeşil ve sarı sebzelerde bulunur
B Vitamini
B1, B2, B6 ve B12 vitaminlerini içine alan gruptur Iştah, sindirim ve sinir sistemi için gereklidir
B grubu vitaminler; tahıllar, yağsız et, böbrek, yürek, beyin, karaciğer, yerfıstığı, tavuk, ceviz, yumurta, kepek ekmeği ve yağlı tohumlarda bulunur
B1 Vitamini
Buğday, pirinç, darı, yulaf, mısır, çavdar ve bunlarla yapılan besinlerde, kepek ekmeğinde, mantar ve bira mayasında bulunur
B2 Vitamini
Süt, peynir, yoğurt ve koyu yeşil yapraklı sebzelerde vardır
B12 Vitamini
Karaciğer, et ve yumurtada bulunur
C Vitamini
Vücudun direncini artırır, mikrobik hastalıklardan korur, dokuların ve diş etlerinin sağlığı için lazımdır En fazla sigara içenlere gereklidir
Portakal, mandalina, greyfurt, limon, havuç, çilek, kavun, taze kırmızı ve yeşil biber, beyaz ve kırmızı lahana, maydanoz, kuşburnu ve yeşil sebzelerde bulunur
D Vitamini
Kalsiyum ve fosforun emilerek vücuda yardımsever bir ışık halkası gelmesi, kemiklerin gelişmesi için lazımdır Balıkyağı, süt ve tereyağında bulunur
E Vitamini
Çoğaltma ve üreme için gereklidir Buğday, pirinç, darı, darı, çavdar, marul, soya, yerfıstığı, kabak çekirdeği, badem, susam, ceviz, zeytinyağı, ayçiçek yağı, mısırözü yağı, pamukyağı ve yeşil sebzelere bulunur
K Vitamini
Kanın sıradan sürede pıhtılaşması için gereklidir Et, karaciğer, domates, kabak, karnıbahar, ıspanak ve öteki yeşil yapraklı sebzelerde vardır *
Vitaminlerin bulunduğu besinler
Vitaminler ve bulundukları besinler
Vitaminler, yararları ve bulundukları besinler:
A Vitamini
Vücudun gelişmesi, göz sağlığı, solunum sistemi ve dinç bir cilt icin gereklidir
Karaciğer, yağsız et, süt, tereyağı, yumurta, yeşil ve sarı sebzelerde bulunur
B Vitamini
B1, B2, B6 ve B12 vitaminlerini içine alan gruptur Iştah, sindirim ve sinir sistemi için gereklidir
B grubu vitaminler; tahıllar, yağsız et, böbrek, yürek, beyin, karaciğer, yerfıstığı, tavuk, ceviz, yumurta, kepek ekmeği ve yağlı tohumlarda bulunur
B1 Vitamini
Buğday, pirinç, darı, yulaf, mısır, çavdar ve bunlarla yapılan besinlerde, kepek ekmeğinde, mantar ve bira mayasında bulunur
B2 Vitamini
Süt, peynir, yoğurt ve koyu yeşil yapraklı sebzelerde vardır
B12 Vitamini
Karaciğer, et ve yumurtada bulunur
C Vitamini
Vücudun direncini artırır, mikrobik hastalıklardan korur, dokuların ve diş etlerinin sağlığı için lazımdır En fazla sigara içenlere gereklidir
Portakal, mandalina, greyfurt, limon, havuç, çilek, kavun, taze kırmızı ve yeşil biber, beyaz ve kırmızı lahana, maydanoz, kuşburnu ve yeşil sebzelerde bulunur
D Vitamini
Kalsiyum ve fosforun emilerek vücuda yardımsever bir ışık halkası gelmesi, kemiklerin gelişmesi için lazımdır Balıkyağı, süt ve tereyağında bulunur
E Vitamini
Çoğaltma ve üreme için gereklidir Buğday, pirinç, darı, darı, çavdar, marul, soya, yerfıstığı, kabak çekirdeği, badem, susam, ceviz, zeytinyağı, ayçiçek yağı, mısırözü yağı, pamukyağı ve yeşil sebzelere bulunur
K Vitamini
Kanın sıradan sürede pıhtılaşması için gereklidir Et, karaciğer, domates, kabak, karnıbahar, ıspanak ve öteki yeşil yapraklı sebzelerde vardır *