Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Hangi yağ hangi yemekte kullanılmalı? Hangi yağlar tercih edilmeli

Hangi yağ hangi yemekte kullanılmalı? Hangi yağlar tercih edilmeli
0
78

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
hangi_yag_hangi_yemekte_kullanilmali_hangi_yaglar_tercih_edilmeli_1596458860_4125.jpg

Türk mutfağında çok önemli olan yağlar, yemeklerin lezzetli olmasını sağlayan en önemli malzemelerin başında yer alır. Pişirdiğin yemeğin daha çok lezzetli olması için mevsim sebzelerini en güzel şekliyle doğru yağı seçerek pişirmek gerekir. Yağ çeşitlerini ve hangi yemekte hangi yağ kullanılması gerektiğini bilmiyorsanız bu haber tam size göre. İşte detaylar:

Hayvansal ve bitkisel olarak ayrılmış olan yağların sağlık anlamında vücudumuza birçok faydası bulunmaktadır. Pamuk çekirdeği, zeytinyağı, fındık, soya fasulyesi, badem, susam, kabak çekirdeği, ceviz bitkisel yağlara örnektir. Doymuş yağ asidi içeren ve çok sağlıklı olan zeytinyağı yemeklerde tüketildiği zaman kalp ve damar hastalıklarına karşı çok etkilidir. Yağlar vücudumuz için almamız gereken enerjinin en önemli kaynaklarını içermektedir.Her bir gram yağda yaklaşık 9 kalori bulunmaktadır. Uzmanlara göre günlük tüketmemiz gereken yağ miktarı kalorinin yüzde 35'ini karşılayacak düzeyde olması gerekir. Hayvansal yağların başında gelen tereyağı Omega 3 açısından çok zengin bir yağ çeşididir. Tamamen doymuş yağ asitlerinden oluşan tereyağı kalori değeri en yüksek yağlar arasında yer almaktadır. O halde mutfakta bu kadar önemli olan yağlar hangi yemekte nasıl tüketmek gerekir sizler için araştırdık. İşte detaylar:

SYQVq_1596458955_6915.jpg

►ZEYTİNYAĞI NEREDE KULLANILMALI?

mlzyC_1596458548_4698.jpg

Mutfakta en önemli yağlardan olan zeytinyağı tüm yemeklere kullanabilirsiniz. Özellikle soğuk tüketmek istediğiniz yemeklerin sebze yemeklerinde çok kullanılmaktadır. Zeytinyağı pişirdiğiniz sebzeleri daha uzun süre dayanmalarını sağlamakta ve lezzetlerini artırmaktadır. Et yemeklerinde etin komasının istemiyorsanız zeytinyağı kullanmayın. Belirli bir şeyden sonra etin üstünde donduğundan etin kokusunun değişmesine sebep olmaktadır. Zeytinyağının kahvaltılık ürünlerin bozulmaması ve dayanması için bir kavanozda zeytinyağı içerisinde günlerce bekletebilirsiniz. Böylece hem daha uzun süre dayanacak hemde daha çok lezzetli olacaktır. 

►AYÇİÇEK YAĞI NEREDE KULLANILMALI?

Sq3pU_1596459079_9476.jpg

Ayçiçek yağını bütün bakliyat yemeklerini yaparken kullanabilirsiniz. Ayçiçek yağı daha hafif olduğundan dolayı soteleme ve kavurma tariflerinin hepsinde daha çok tercih edilmektedir. Ayrıca yapacağınız bazı tatlı tariflerinde  hamur ve tatlıların güzel kabarması ve tadının hafif olması için ayçiçek yağını kullanmanız daha doğru olur.

►TERAYAĞ NERELERDE KULLANILMALI

ZvT6O_1596459132_8778.jpg

Tereyağı mutfakta en çok tercih edilen yağlar arasında yerini alıyor. Özellikle hamur işlerinde kullanıldığında yapılan hamur işlerinin lezzetine lezzet katmaktadır. Poğaça, kurabiye hamur işleri yaparken tereyağı gluten oluşumunu yavaşlatarak hamurun içinde nemin kalmasını sağlamaktadır. Bu yüzden tereyağıyla yapılan tarifler kıyır kıyır ve çok lezzetli olmaktadır. Aynı zamanda soslarda da kullanılan  kıvam arttırıcı özelliği bulunmaktadır. Katkısız doğal olan tereyağının konulduğu her yemeğin lezzetine lezzet katar. Ayrıca sütlü tatlılarda hem tat hem de kıvam yoğunlaştırıcı olarak kullanılır. Et yemeklerinin vazgeçilmez yağı tereyağıdır. Çünkü tereyağ etle buluştuğunda ortaya şahane bir lezzet çıkmaktadır. 

►MARGARİN NERELERDE KULLANILMALI

9SfLG_1596459175_5797.jpg

Bitkisel bazlı yağlar arasında yer alan margarin, çok kolay yandığı için et yemeklerinde kullanılması doğru olmaz. Diğer yemeklerde ve hamur işlerinde tereyağı gibi kullanılabilir. Yaptığınız hamurların içerisinde margarin kullandığınız zaman hamurları kolaylıkla şekil verme işlemini gerçekleştirmenizi sağlar. Ayrıca tereyağı gibi açtığınız hamur işlerinin piştiğinde kıyır kıyır olmasını da sağlar.
 

Similar threads

Yediğimiz şeylerden ibaretiz. Sağlımız, gücümüz, imgemiz ve hastalıklarımızın her biri tükettiğimiz şeyler ile direkt bağlantılı. Besinlerde yeterli ve berbat olmak üzere iki kümede yağlar mevcut, bu yağların bedenimizi ne formda etkilediğini bilmek ve daha şuurlu seçimler yapmak kendimize...
Cevaplar
0
Görüntüleme
179
Yağlar vücudumuz için gerekli olan enerjinin en önemli kaynaklarındandır. Her bir gram yağda 9 kalori bulunur. Önerilen günlük yağ alımı günlük gereksinim olan kalorinin % 25-35'ini karşılayacak miktarlarda olmalıdır. Yağlar, yağ asitlerinden oluşurlar. Doymuş yağ asitleri ile tekli doymamış...
Cevaplar
0
Görüntüleme
160
Tencere yemeklerinin olmazsa olmazı soğan: kırmızı, sarı ve beyaz olmak üzere 3 çeşidi bulunmaktadır. Soğanlarının çeşidine göre yemekte kullanım alanları değişmektedir. Peki hangi soğan hangi yemekte kullanılmalı? İşte soğanlarla ilgili işinize yarayacak bilgiler:  Yemeğe kattığı lezzetiyle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
84
Şampuanınız, dondurmanız, margarininiz ve rujunuz, hepsi palm yağı içerir. Son 10 yılda küresel palm yağının üretimi iki katına çıktığı bildirildi. 2000 yılında, palm yağı FAO (Gıda ve Tarım Örgütü) tarafından, en çok üretilen ve satılan bitkisel yağ olduğu açıklandı. Uluslararası ticareti...
Cevaplar
0
Görüntüleme
135
Dünyaca ünlü mutfak şeflerinin kullandıkları bir sırrı bugün sizlerle paylaşıyoruz. Özellikle kurabiye, poğaça veya börek gibi tariflere neden sirke kullandıklarını ve sirkenin hamur işlerini etkisini detaylandırdık. İşte hamur işlerinde neden kullanılır? sorusunun cevabı... Mutfakta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
115
858,500Konular
982,373Mesajlar
32,973Kullanıcılar
Üst Alt