Çok hızlı bir şekilde pişirebileceğiniz ve pişirdiğiniz yemeğin yumuşacık lokum gibi olmasını sağlayan düdüklü tencereler Mutfakta zamandan tasarruf sağlamak isteyenlerin sıklıkla kullandığı araç gereçlerin başında yer almaktadır. Düdüklü tencere de koyduğunuzu her yemeğin pişirme süreleri farklıdır. Sizler için düdüklü tencere de hangi yemek ne kadar sürede pişer onu araştırdık. İşte detaylar:
Mutfakta hemen her evde bulunan düdüklü tencereyi kullanmayan yoktur sanırım. Çok pratik ve hızlı olduğu için çalışan kadınların sıklıkla kullandığı mutfak aracıdır. Pişmesi uzun saatler alan et ve sebze yemeklerini çok kısa sürede pişirir. Eski annelerimizi kullandığı düdüklü tencereleri kullanımında zorlananlar için son dönemde kullanımı çok daha kolay olan dijital kapaklı ayarlanabilir düdüklü tencereleri bulunmaktadır.
Bakliyat, et ya da sebzelerin yapılarına göre pişirme süreleri de değişmektedir. Eski düdüklü tencere kullanacaksanız.Kaynamaya başladıktan sonra düdüğü aşağı indirmeniz gerekiyor. Düdüklü tencere aynı zamanda pişmekte olan yemeğin bütün kokusunu tencerenin içinde hapsettiği için yemek kokularının mutfağa yayılmasını engelliyor. İşte düdüklü tencerede pişirebileceğiniz birbirinden lezzetli yemeklerin pişme süreleri.
DÜDÜKLÜ TENCERE DE ET KAVURMA PİŞİRME SÜRESİ
Kurban bayramının yaklaşmasıyla birlikte bayram sofralarının vazgeçilmez yemeği olan kavurmanın lokum gibi olmasını isterseniz düdüklü tencereye atabilirsiniz. Protein deposu olan etin cinsine göre pişme süresini ayarlamanız gerekiyor. Kemikli parça et kullanıyorsanız; 45 dakika, Büyük dana et için; 30 dakika, Küçük kuşbaşı et için; 15 dakika, Kıyma için; 10 dakika, Dana biftek et için; 10 dakika kadar pişirebilirsiniz.
DÜDÜKLÜ TENCERDE PATATES PİŞİRME SÜRESİ
En kolay pişen sebzelerden olan patatesi hangi çeşit yemek yapacağınıza göre pişme süresini ayarlamanız gerekir. Patates salatası için; 15 dakika, patates yemeği için; 10 dakika, patates püresi için; 15 dakika pişirmeniz yeterlidir.
DÜDÜKLÜ TENCEREDE BAMYA YEMEĞİ PİŞİRME SÜRESİ
Bamya yemeğini dilerseniz sebzelerle karıştırıp pişirebilir ya da tek başına pişirebilirsiniz. Bamya için kısık ateşte 15 dakika kadar pişirmeniz yeterli olacaktır.
DÜDÜKLÜ TENCEREDE PIRASA YEMEĞİ PİŞİRME SÜRESİ
Pırasa yemeğine havuç kavurup diğer malzemeleri ve biraz su eklediğiniz zaman kısık ateşte yaklaşık 15 dakika pişirmeniz yeterlidir.
DÜDÜKLÜ TENCEREDE YEŞİL MERCİMEK YEMEĞİ PŞİRME SÜRESİ
Yeşil mercimeği bir gün önceden suyun içinde bekletmediyseniz 20 dakika pişirmeniz gerekiyor. Eğer bir gün önceden su da beklettiyseniz kısık ateşte 10 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır.
DÜDÜKLÜ TENCEREDE BARBUNYA YEMEĞİ PİŞİRME SÜRESİ
Zeytinyağlı barbunya yapmak istiyorsanız öncelikle barbunyayı çok iyi haşlamanız gerekiyor. Önceden suda bekletirseniz 15 dakika Kuru ve suda bekletilmemişse 20 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır.
DÜDÜKLÜ TENCEREDE MISIR PİŞİRME SÜRESİ
Mısırı hemen aldığınız gün yapmaya çalışın. Düdüklü tencerede mısırı haşlamak için yaklaşık 20 dakika kadar pişirmeniz yeterli olacaktır.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.