iltasyazilim
FD Üye
Hanım Göbeği Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için:
*2 su bardağı su
*1 buçuk yemek kaşığı margarin
*2 buçuk su bardağı un
*1 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı nişasta
*1 yemek kaşığı irmik
*4 yumurta
*Bir tutam tuz
Şerbeti için:
*3 buçuk su bardağı şeker
*2 buçuk su bardağı su
*34 damla limon suyu
*Kızartmak için yağ
Hanım Göbeği Tatlısı Tarifi Yapılışı Hamuru için bir tencereye suyu koyun
Su kaynamaya başlayınca şeker tuz ve margarini ekleyin
Yağ eriyince unu ekleyip kaşığın tersiyle eze eze iyice karıştırın
Bir tabağa alıp soğumaya bırakın
Soğuyan hamura yumurtaları teker teker kırıp yedirin
En son irmik ve nişastayı ekleyip iyice karıştırın
Bir tavaya sıvı yağ koyun yağ soğuk olmalı
Elinizi yağlayıp hamurdan erik büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve işaret parmağınızla ortasına delik açın
Soğuk yağın içine yerleştirin
Tava dolunca orta ateşte kızartın
Şerbeti için tüm malzemeleri alıp kaynatın ve soğumaya bırakın şerbet soğuk olmalı
Kızarttığınız hamurları yağdan alıp soğuk şerbete atın
12 dk şerbetin içinde tutup alın
Üzerine isterseniz Hindistan cevizi ya da toz fıstık döküp servis edin ( önemli olan her kızartacağınız da yağın soğuk olması soğuk yağa atılmalı her defasında yağı soğutun) Umarım beğenirsiniz*
*2 su bardağı su
*1 buçuk yemek kaşığı margarin
*2 buçuk su bardağı un
*1 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı nişasta
*1 yemek kaşığı irmik
*4 yumurta
*Bir tutam tuz
Şerbeti için:
*3 buçuk su bardağı şeker
*2 buçuk su bardağı su
*34 damla limon suyu
*Kızartmak için yağ
Hanım Göbeği Tatlısı Tarifi Yapılışı Hamuru için bir tencereye suyu koyun
Su kaynamaya başlayınca şeker tuz ve margarini ekleyin
Yağ eriyince unu ekleyip kaşığın tersiyle eze eze iyice karıştırın
Bir tabağa alıp soğumaya bırakın
Soğuyan hamura yumurtaları teker teker kırıp yedirin
En son irmik ve nişastayı ekleyip iyice karıştırın
Bir tavaya sıvı yağ koyun yağ soğuk olmalı
Elinizi yağlayıp hamurdan erik büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve işaret parmağınızla ortasına delik açın
Soğuk yağın içine yerleştirin
Tava dolunca orta ateşte kızartın
Şerbeti için tüm malzemeleri alıp kaynatın ve soğumaya bırakın şerbet soğuk olmalı
Kızarttığınız hamurları yağdan alıp soğuk şerbete atın
12 dk şerbetin içinde tutup alın
Üzerine isterseniz Hindistan cevizi ya da toz fıstık döküp servis edin ( önemli olan her kızartacağınız da yağın soğuk olması soğuk yağa atılmalı her defasında yağı soğutun) Umarım beğenirsiniz*