iltasyazilim
FD Üye
Bayan Piyesi etkinliği
Drama etkinliği Hanım piyesi
CANI YOK MU ?
Evin hanımı sandalyeye oturur ve hizmetçisine seslenir:
Hizmetçiiii! Hizmetçi! Ivedi buraya gel
Hizmetçi koşarak gelir:
Buyur hanımım
Ben açık havada çıkıyorum Evi süpür,sil, her yer tertemiz olsunAnladın mı beni?
Natürel hanımım Hizmetçi sahnenei ortasına doğru yürür ve elindeki süpürgeyi atarak söylenmeye başlar:
Hizmetçinin canı yok mu?
Eğlenmeye hakkı değil mu?
İşler bitti her yer pak
Hanım gider eğelniriz! ( Müzik çalar ve hizmetçi oynamaya başlar Oynayarak sahneden çıkar)
Evin hanımı yine sandalyede otururken bebeğin dadısına seslenir:
Daııııı! Daııı! Ivedi buraya gel
Dadı koşarak kazanç :
Buyrun hanımım
Ben dışarıya çıkıyorum, bebeği uyut, bezlerini temizle, ben gelene dek her şey hazırlanmış olsunAnladın mı beni ?
Natürel hanımım ( Dadı sahnenei ortasına kazanç ve elindeki bezi atarak söylenmeye başlar)
Dadının da canı değil mu ?
Eğlenmeye hakkı değil mu ?
Bebek uyur, altı pak
Bayan gitti eğleniriz! ( Müzik çalar ve dadı oynamaya başlar Oynayarak sahneden çıkar)
Evin hanımı yeniden sandalyede otururken evin aşçısına seslenir:
Aşçııı! Aşçıııı! Çabuk buraya gel
Aşçı koşarak kazanç:
Buyrun hanımım
Ben açık havada çıkıyorum, yemekleri pişir, bulaşıkları temizle, ben gelene değin her şey hazırlanmış olsunAnladın mı beni ?
Tabii hanımım Aşçı sahnenin ortasına gelir ve elindeki kepçeyi atark söylenmeye başlar
Aşçının da canı yok mu ?
Yemek pişti bulaşıklar temiz
Hanım gider eğleniriz ( Müzik çalar ve aşçı oynamaya başlar, oynayarak sahneden çıkar
Evin hanımı yeniden sandalyede otururken bu kere evin uşağına seslenir:
Uşakkk! Uşakkk! Çabuk buraya gel
Uşak koşarak gelir:
Buyur hanımım
Ben dıştan çıkıyorumAlışverişi yap hesabı temizle, ben gelene kadar bütün defterler hazır olsunAnladın mı beni ?
Natürel hanımım Uşak sahnenei ortasına içten yürür ve elindeki defteri atarak söylenmeye başlar
Uşağın da canı yok mu ?
Hesap bitti defter temiz
Bayan gitti eğleniriz (Çalan müzik eşliğinde birazcık dans eder ve sahneden ayrılır)
sonradan hizmetçi,dadı, aşçı ve uşak defalarca birlikte sahneye çıkarlar Her Zaman birlikte oynarlarken hanım çıkagelir Sinirlenerek bağırmaya başlar :
Bu ne hal ! Ivedi gözümün önünden kaybolun, hepinizi kovuyorum der ve hepsini sahneden kovar
Arkasında sahnenin ortasına kazanç ve;
Hanımın da canı yok mu ?
Eğlenmeye hakkı yok mu ?
İşler bitmiş her yer temiz
Tümü gitti eğleniriz! der ve oynayarak sahneden ayrılır
OYUNCULAR :
Hanım:
Hizmetçi:
Dadı:
Aşçı:
Uşak:
Piyesi zevkinize ve imkanlarınıza göre değiştirebilir, karakterleri çoğaltabilir, kostüm vb hazırlayabilirsiniz *
Drama etkinliği Hanım piyesi
CANI YOK MU ?
Evin hanımı sandalyeye oturur ve hizmetçisine seslenir:
Hizmetçiiii! Hizmetçi! Ivedi buraya gel
Hizmetçi koşarak gelir:
Buyur hanımım
Ben açık havada çıkıyorum Evi süpür,sil, her yer tertemiz olsunAnladın mı beni?
Natürel hanımım Hizmetçi sahnenei ortasına doğru yürür ve elindeki süpürgeyi atarak söylenmeye başlar:
Hizmetçinin canı yok mu?
Eğlenmeye hakkı değil mu?
İşler bitti her yer pak
Hanım gider eğelniriz! ( Müzik çalar ve hizmetçi oynamaya başlar Oynayarak sahneden çıkar)
Evin hanımı yine sandalyede otururken bebeğin dadısına seslenir:
Daııııı! Daııı! Ivedi buraya gel
Dadı koşarak kazanç :
Buyrun hanımım
Ben dışarıya çıkıyorum, bebeği uyut, bezlerini temizle, ben gelene dek her şey hazırlanmış olsunAnladın mı beni ?
Natürel hanımım ( Dadı sahnenei ortasına kazanç ve elindeki bezi atarak söylenmeye başlar)
Dadının da canı değil mu ?
Bebek uyur, altı pak
Bayan gitti eğleniriz! ( Müzik çalar ve dadı oynamaya başlar Oynayarak sahneden çıkar)
Evin hanımı yeniden sandalyede otururken evin aşçısına seslenir:
Aşçııı! Aşçıııı! Çabuk buraya gel
Aşçı koşarak kazanç:
Buyrun hanımım
Ben açık havada çıkıyorum, yemekleri pişir, bulaşıkları temizle, ben gelene değin her şey hazırlanmış olsunAnladın mı beni ?
Tabii hanımım Aşçı sahnenin ortasına gelir ve elindeki kepçeyi atark söylenmeye başlar
Aşçının da canı yok mu ?
Yemek pişti bulaşıklar temiz
Hanım gider eğleniriz ( Müzik çalar ve aşçı oynamaya başlar, oynayarak sahneden çıkar
Evin hanımı yeniden sandalyede otururken bu kere evin uşağına seslenir:
Uşakkk! Uşakkk! Çabuk buraya gel
Uşak koşarak gelir:
Buyur hanımım
Ben dıştan çıkıyorumAlışverişi yap hesabı temizle, ben gelene kadar bütün defterler hazır olsunAnladın mı beni ?
Natürel hanımım Uşak sahnenei ortasına içten yürür ve elindeki defteri atarak söylenmeye başlar
Uşağın da canı yok mu ?
Hesap bitti defter temiz
Bayan gitti eğleniriz (Çalan müzik eşliğinde birazcık dans eder ve sahneden ayrılır)
sonradan hizmetçi,dadı, aşçı ve uşak defalarca birlikte sahneye çıkarlar Her Zaman birlikte oynarlarken hanım çıkagelir Sinirlenerek bağırmaya başlar :
Bu ne hal ! Ivedi gözümün önünden kaybolun, hepinizi kovuyorum der ve hepsini sahneden kovar
Arkasında sahnenin ortasına kazanç ve;
Hanımın da canı yok mu ?
Eğlenmeye hakkı yok mu ?
İşler bitmiş her yer temiz
Tümü gitti eğleniriz! der ve oynayarak sahneden ayrılır
OYUNCULAR :
Hanım:
Hizmetçi:
Dadı:
Aşçı:
Uşak:
Piyesi zevkinize ve imkanlarınıza göre değiştirebilir, karakterleri çoğaltabilir, kostüm vb hazırlayabilirsiniz *