Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hanım Sahabe Hazret-i Fatima'nin Faziletleri

Hanım Sahabe Hazret-i Fatima'nin Faziletleri
0
134

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Hazreti Fatima'nin Faziletleri
Hazreti Fatima'nin Faziletleri Hakkında
Hanım Sahabelerimizden Hz Fatimanın Faziletleri

Her varlığın iki yonu vardır Bir zahiri yonu; yani herkesce gorulebilen gozlemlenebilen yonu bir de gozlerden gizli kalan yonu Peygamberler masum imamlar ve diğer ilahi insanların gercek makamları onların herkesce gorunen bilinen yonlerinde değil ’la olan ilişkilerinde tecelli eden kişiliklerindedir İlahi şahsiyetleri sırf insanlarla olan ilişkilerinde muşahede edilen yonleriyle değerlendirmek okyanusun derinliklerini araştırmadan onu kıyıdan gorunen dalgalarıyla tanımaya benzer; oysa bu basit bir tanımadan ote bir şey değildir
İlahi şahsiyetlerin varlık okyanuslarını tanıyabilmek icin ilahi yardıma ihtiyac vardır İlahi yardım sayesinde insan ilahi nurları gorebilecek bir goze manevi makamları anlayabilecek bir kalbe sahip olur Bu ilk aşamadır İkinci aşamada ise insan ilahi elciler tarafından gelen bilgiye muhtactır
Hz Fatıma’nın (sa) geceleri ibadetle gecirdiğini tarihte okumak mumkundur Ama bu amelin katındaki gercek değerini Peygamberden (saa) oğrenmek gerekir Resulullah (saa) şoyle buyurmuştur: “Kızım Fatıma (sa) gecmiş gelecek butun kadınlardan ustundur O vucudumun bir parcasıdır gozumun nuru ve kalbimin meyvesidir O benim ruhumdur O insanlardan olan bir huridir Rabbinin huzurunda ibadete durduğunda yıldızların yer ehli icin parladığı gibi onun nuru da gokteki melekler icin parlar ve Teala meleklerine şoyle hitap eder “Ey melekler bakın benim cariyem (kulum) Fatıma’ya; o benim huzurumda durmuştur korkudan titriyor; kalbiyle benim ibadetime yonelmiştir Sizleri şahit kılıyorum ki ben onun takipcilerini ateşten koruyacağım
Hz Fatıma’nın (sa) konuşma ve davranışlarında Peygambere (saa) en cok benzeyen kişi olduğunu tarihten oğrenmek mumkundur; ama onun butun istek ve arzularında duşunce ve hareketlerinde rızası ’ın rızası gazabı ’ın gazabı olacak bir makama eriştiğini yani masum olduğunu Peygamberden (saa) oğrenmek gerekir
Elbette Hz Fatıma’nın (sa) masum oluşunda şuphe yoktur Şuphecilerin imamı olarak tanınan Fahri Razi bile “Hz Fatıma’nın (sa) masum oluşunda şuphe yoktur demiştir Evet Hz Fatıma’nın (sa) birtakım faziletlerini oğrenmek mumkundur ama; onun katındaki makamını bilmek zordur Bu eserde Hz Fatıma’yla (sa) ilgili hadisler ceşitli bolumlere tasnif edilerek tercumeleriyle sunulmuştur Umudumuz şu ki ozellikle Ehli Sunnet kaynaklarından toplanan bu hadisleri okumakla mumin kardeşler Ehli Beyt’i daha iyi tanımaya muvaffak olurlar
Tevfik ’tandır

Hz Fatıma'nın (as) Nutfesinin Cennet Meyvelerinden Oluştuğu Ve Hazretin Hayız Ve Nifasadan Uzak İnsan Şeklinde Bir Huri Olduğuna Dair

1 Suyuti edDurrul Mensuradlı tefsirinde Subhanellezi esra biabdihi leylen minel mescidil haram…ayetinin tefsir bolumunun sonunda Tabarani'den naklen Aişe'nin şoyle dediğini yazıyor: Resulullah (saa) şoyle buyurdu: Miraca goturulduğumde beni cennete dahil ettiler ve ben cennet ağaclarından bir ağacın yanında durdum; oyle bir ağactı ki cennette onun gibi guzel yaprakları beyaz ve meyvesi hoş olan bir ağac gormemiştim; onun meyvesinden alıp yedim; bu benim sulbumde nutfeye donuştu; yeryuzune donduğumde Hatice'yle bir araya geldim ve o Fatıma'ya hamile kaldı O zamandan beri ne zaman cennet kokusunu arzuluyorsam Fatıma'yı kokluyorum
2 Mustedrekus Sahihayn'ın sahibi kendi senediyle Sa'd İbni Malik'ten Resulullah'ın (saa) şoyle buyurduğunu rivayet ediyor: Miraca goturulduğum gece Cebrail (as) bir cennet ayvasını bana getirdi; ben onu yedim ve Hatice Fatıma'ya hamile oldu Bu yuzden ben cennet kokusuna iştiyak duyduğumda Fatıma'nın boynunu kokluyorum
3 Zehairul Ukba kitabında İbni Abbas'tan şoyle nakledilmiştir: Resulullah (saa) Fatıma'yı cok operdi Aişe Peygambere: “Nicin Fatıma'yı boyle cok opuyorsun? dedi Resulullah (cevabında) şoyle buyurdu: “Miraca goturulduğum gece Cebrail beni cennete goturdu ve butun meyvelerinden bana ikram etti Bu meyveler benim sulbumde nutfeye donuştu ve Hatice Fatıma'ya hamile oldu Ben o meyveleri arzu ettiğimde Fatıma'yı opuyorum onun kokusu bana cennette yediğim meyveleri hatırlatıyor
4 Zehairul Ukba kitabında Siretul Molla'dan naklen Peygamberin (saa) şoyle buyurduğu kaydedilmiştir: Cebrail cennetten bir elma getirdi ben onu yedim ve Hatice ile bir araya geldim O Fatıma'ya hamile oldu Bir muddet sonra Hatice bana: “Benim hamlim cok hafiftir ve sen yanımdan ayrıldığında karnımdaki bebek benimle konuşuyor… dedi
5 Hatibi Bağdadi Tarihi Bağdadadlı eserinde Aişe'den şoyle naklediyor: Ben Resulullah'a (saa): “Neden Fatıma geldiğinde onu opuyorsun? dedim Resulullah: “Ey Aişe ben miraca goturulduğum gece Cebrail beni cennete goturdu ve orada bana bir elma verdi; ben onu yedim; o benim sulbumde nutfeye donuştu Yeryuzune indiğimde Hatice'yle bir araya geldim İşte Fatıma o nutfeden dunyaya geldi O insan şeklinde olan bir huridir Cenneti arzu ettiğim vakit onu opuyorum buyurdu6 Yine Tarihi Bağdad'da Hatib kendi senediyle İbni Abbas'tan Resulullah'ın (saa) şoyle buyurduğunu naklediyor: Kızım Fatıma Hz Adem soyundan bir huridir; ne hayız olur ve ne de nifas Onun Fatıma (kesilmiş ayrılmış) diye adlandırılması 'ın onu ve dostlarını ateşten (cehennemden) kestiği ayırdığı icindir
7 Zehairul Ukba kitabının sahibi İmam Hasan'ın (as) doğumu hususunda Hz Fatıma'ya hizmet eden Esma adlı kadından şoyle naklediyor: Ben Resulullah'a (saa): Bu doğumda Fatıma'dan nifas ve hayız kanı geldiğini gormedimdedim Resulullah (saa) şoyle buyurdu: “Sen kızım Fatıma'nın tertemiz olduğunu ve (asla) hayız ve doğum kanı gormediğini bilmiyor musun?

Hz Fatıma'nın Anne Rahmindeyken Annesiyle Konuştuğu Doğumunun Hz Havva Asiya Gulsum Ve Meryem'in Yardımıyla Gercekleştiği Ve Dunyaya Gelirken Secde Ettiğine Dair

Zehairul Ukba kitabının muellifi Siretul Molla'dan naklen Resulullah'ın (saa) şoyle buyurduğunu yazıyor: Cebrail bana cennetten bir elma getirdi; ben onu yedim ve Hatice'yle bir araya geldim O Fatıma'ya hamile kaldı Hatice: “Benim kolay bir hamlim var Sen benim yanımdan ayrıldığında karnımdaki cocuk benimle konuşuyor diyordu Hatice doğum vakti geldiğinde Kureyş hanımlarına haber gonderdi Ama onlar kabul etmeyerek: “Muhammed'in hanımı olduğun icin senin yanına gelmeyiz dediler Bu esnada aniden guzellik ve nurları vasfedilemeyecek dort hanım Hatice'nin huzuruna geldi; onlardan biri: “Ben senin annen Havva'yım diğeri: “Ben Mezahim kızı Asiye'yim oburu: “Ben Musa'nın bacısı Gulsum'um dorduncusu: Ben İmran'ın kızı ve İsa'nın annesi Meryem'im dedi ve sozlerine şunu eklediler: “Kadınların yapması gereken işi ustlenmek ve sana yardım etmek icin geldik

Hatice diyor ki: Boylece Fatıma (sa) dunyaya geldi ve secde halinde yere duştu; ama parmağını goğe doğru kaldırmıştı