Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

hapishanede kilinan namaz

hapishanede kilinan namaz
0
65

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
hapishanede kilinan namaz +1Hapishanede Kılınan Namaz Horasan vâlisi Abdullah bin Tâhir, çok âdil biriydi Jandarmaları birkaç hırsız yakalamış, vâliye bildirmişlerdi Getirilirken hırsızlardan birisi kaçtı O sırada Hiratlı bir demirci, Nişapur'a gitmişti Demirciyi, gece eve sırası gelmişken, jandarmalar yakaladılar ve öteki zanlılarla beraber vâliye çıkardılar Vâli dedi oysa: Hepsini hapsedin! Bir suçu olmayan demirci, hapishanede anında abdest alıp, namaz kıldı Ellerini uzatıp: ''Yâ Rabbi! Bir suçum olmadığını ama sen biliyorsun Beni bu zindandan fakat sen kurtarırsın!'' diye duâ etti Vâli uyurken rüyâsında dört adaleli kimse gelip, tahtını zıt çevirecekleri süre uykudan uyandı Hemencecik kalkıp, abdest aldı, iki rek'at namaz kıldı Bitmiş uyudu Yeniden o dört kimsenin tahtını yıkmak üzere olduğunu fark etti ve uyandı Kendisinde bir mazlumun âhı olduğunu anladı Vâli hemen hapishane müdürünü çağırtıp sordu: Acaba bu gece hapishanede mazlum birisi kalmış mı? Müdür dedi ancak: Bunu bilemem efendim Yanlız biri namaz kılıyor, fazla duâ ediyor göz yaşları döküyor Hemencecik adamı buraya getiriniz Demirciyi vâlinin yanında getirdiler Vâli hâlini sorup, durumu anladı, ve dedi oysa: Sizden özürdiliyorumHakkını helâl et ve şu bin gümüş hediyemi kabul et Herhangi bir arzun olunca bana gel! Demirci de cevabında dedi ama: Ben hakkımı helâl ettim Verdiğiniz hediyeyi kabul ettim Fakat işimi, dileğimi senden istemeye gelemem Niçin gelemezsiniz? Çünkü benim gibi bir fakir için, senin gibi bir sultanın tahtını birkaç defa tersine çevirten sâhibimi bırakıp da, dileklerimi başkasına bildirmek kulluğa yakışır mı? Namazlardan sonra ettiğim duâlarla beni nice sıkıntılardan kurtardı Pek fazla murâdıma kavuşturdu Nasıl olur da başkasına sığınırım? Rabbim, nihayeti olmayan rahmet hazinesinin kapısını, ihsân sofrasını herkese açmış iken, başkasına nasıl giderim? Kim istedi de vermedi? Kim geldi de, boş döndü? İstemesini bilmezsen, alamazsın Huzûruna edeple çıkmazsan rahmetine kavuşamazsın! Fikir isen nemâzı, çün saâdet tâcıdır Sen namazı şöyle bil fakat, mü'minin mi'râcıdır  

858,498Konular
982,028Mesajlar
30,006Kullanıcılar
suzumixqSon üye
Üst Alt