Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hapisteki Kahraman

Hapisteki Kahraman
0
87

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Hz Omer’in (ra) hilafeti zamanında hicri 14’uncu yılda, İranlılarla Musluman Araplar arasında meşhur Kadisiye muharebesi vaki olmuştu Bu sırada Muslumanların komutanı Sa’d b Ebi Vakkas (ra), bir hastalık sonucu vucudunda cıkan cıbanlardan dolayı ayakta duramıyordu Bunun icin ordu karargahında yaptırdığı uygun bir yapının balkonuna cıkmış, goğsunu bir yastık uzerine koyarak oradan orduyu idare etmeye başlamıştı
Bu binada zincirlere vurulup hapsedilmiş, Ebu Mihcen adında şairliğiyle de meşhur bir kahraman vardı Gecmişte icki ictiği de bilinen bu şair, şarabı oven birkac beyitlik bir şiirinde şoyle deyivermişti:
“Olursem uzum asması dibine gomuver beni
Oldukten sonra kokleri ıslatsın kemiklerimi!
Bu zat işlediği bazı hatalar ve şarabı oven sozleri yuzunden nezarethanede tutuluyordu
Binanın cevresinde atların dolandığını goren Ebu Mihcen, savaşa katılamadığı icin yerinde duramıyordu Sa’d b Ebi Vakkas Hazretleri’nin hanımından ricada bulundu ve şoyle dedi: “Beni salıver Sa’d’ın Belka isimli atını da bana emanet eer Şu harbe katılayım Sana soz veriyorum sağ salim donersem, tekrar hapse girip ayaklarımı bağlatırım
Ebu Mihcen’in bu ricasını once kabul etmeyen kadın, onun okuduğu dokunaklı bir şiirden sonra daha fazla dayanamadı, serbest bıraktı Ebu Mihcen ise tanınmayacak şekilde yuzunu kapatarak, Belka adındaki kısrağa binip muharebe sahasına daldı Oyle bir dalış ki, duşman suvarilerini birbirine kattı, herkesi şaşkına cevirdi Gece yarılarına kadar hayret verici bir kahramanlık gosterdi
Kimse onu tanıyamadığı icin, ‘Melek midir, Hızır mıdır?’ diye soyleşmeler olurken, Sa’d Hazretleri de, ‘Ebu Mihcen hapiste olmasaydı, bu odur ve bindiği at da benim atım Belka’dır, derdim’ diyordu Ebu Mihcen geceleyin tekrar koşkteki nezarethaneye donup kendini zincire vurdurdu Sa’d bir ara ahır kısmına inince, atının terli olduğunu gordu ve sebebini sordu Oradakiler de olanları anlattılar Sa’d Hazretleri Ebu Mihcen’den memnun kaldı, onu serbest bıraktı Ebu Mihcen de gunahı oven şiirleri ve hataları icin tovbe etti

858,496Konular
981,835Mesajlar
29,883Kullanıcılar
Ss42ssSon üye
Üst Alt