Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Haram lokma

Haram lokma
0
79

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Haram lokma

Hz Ebu Bekir’e kendisine her gun yemeğini getiren hizmetcisine her defasında yemeği nereden getirdiğini, hangi yolla tedarik ettiğini soruyordu

Bir defasında sormayı unutur İhtimal uzun zamandır actır Lokmayı ağzına koyduktan sonra aklına gelir ve hizmetcisine yemeği nereden temin ettiğini sorar Hizmetcisi şoyle cevap verir: “Ey Allah’ın peygamberinin halifesi! Ben cahiliye devrinde arraflık (gaipten haber veren, kahin, falcı) yapıyordum Halk bunun karşılığında bana para veriyordu O donemlerde yaptığın arraflıktan dolayı birisinden alacağım vardı Onu aldım ve bu yemeği onunla yaptım Bunu duyan Hz Ebu Bekir’in birden rengi atar, elini gırtlağına kadar gotururek midesinde ve gırtlağında bulunan şeyleri dışarıya cıkarır Onun bu hassasiyetini goren Sahabi, “Ey Allah’ın Peygamberinin halifesi! Bu kadarı fazla değil mi? Ne diye kendine bu kadar ızdırap veriyorsun? diye sorar Bunun uzerine Hz Ebu Bekir şoyle cevap verir: “Ben Rasulu Ekrem’den işittim O (sallallahu aleyhi ve sellem) vucudunda bir tek haram lokma bulunan bir insanın ancak cehennemle temizleneceğini buyurmuştu

Cok kotu kimseler vardır ki kazancları kotudur, ancak bu kotu kazancları icinde iyi kazancları, kendilerinin iyi tarafları, ustun meziyetleri, talim ve terbiye mevzuunda takdir edilecek yonleri vardır Bunlardan bazen iyi evlat dunyaya gelebilir İyi kimselerin de bazen kotu tarafları ve kotu kazancları vardır ki, denk gelir ve o kimselerden kotu evlat da olabilir

858,460Konular
981,104Mesajlar
29,527Kullanıcılar
ConsternatedSon üye
Üst Alt