iltasyazilim
FD Üye
Bir süredir çok güzel kullandığım sistemimde diskim bad sector vermeye başladı Haklıydı tabii kaç senelik disk Ben de gittim iki tane samsung 120 Gb disk aldım Aldım sorunlarım başladı Ana kartın fanını değiştirdim Termal macunu yeniledim Isıları kontrol ettim PSU bile ısınmıyor Hatta elimle bile anlayacağım ölçüde soğuklar bütün parçalar ama ben yine de test ettim Diskler çok fazla ısınıyor PSU'dan olsa psu'nun da ısınması gerekmiyor mu? Başka hiç bir parça ısınmıyor ama hard disklere dokunamıyorum bile Ciddi anlamda elimi yakıyorlar neredeyse 3 derece yanıklarım olacaktı
Bu disklerden biri yandı Yandı derken gerçekten yandı yani fiziksel olarak Nooluyor yaw dedim Diğer disk ise şu anda yanmadı ama dokunduğu yeri yakıyor Nedendir hiç anlamadım
Fazla güç çekiyor desem PSU'nun sorun vermesi gerekir Vermiyor
Bir süre çalıştıktan sonra diskler ısınmaya başlıyor, doğal olarak diski yoracak bir kopyalama vs yaptığımda hemen kilitleniyor Eğer CPU'dan olsaydı reset atardı Yapmışlığı da var Ama Dedim ya CpU, Ekran Kartı, PSU hepsinin ısı değerleri normal
Canım çıktı sinir oldum Deli oldum vs vs
Bu arada diskler ide
Benim Bad Sector veren diskim ise hala çatır çatır çalışıyor
Neden bu kadar ısınıyro? Şimdiye kadar ısınmıyordu da neden şimdi ısınıyor? Hadi ısınıyor diyelim soğutmanın yolu yok mu? Ekstra fan bağlamak istemiyorum Çünkü zaten sistemim çok fazla güç harcıyor
Önek vereyim: 5 PCI Slotum var hepsi de dolu
Neyse Ben Bütün Sistemi Yazayım:
Güç canavarı bir Intel P4 Northwood 240 GHz 475 pin CPU
Gigabyte 8SG800 Anakart
1,5 GB Ram Farklı markalarda
Bir güç canavarı daha Sapphire ATI Radeon X1650 Agp 8x AVIVO Ekran Kartı
Creative Audigy 7+1 Ses kartı
pc eTv (Avermedia) Analog TV Tunner
PCIUSB Kart
Realtek 10100Mbps Ağ Kartı
2 Samsung 120 + 160 Gb HDD
ASUS DVDRW
Ne yapayım bilmiyorum? Bilen var mıııı?
Teşekkürler şimdiden
Bu disklerden biri yandı Yandı derken gerçekten yandı yani fiziksel olarak Nooluyor yaw dedim Diğer disk ise şu anda yanmadı ama dokunduğu yeri yakıyor Nedendir hiç anlamadım
Fazla güç çekiyor desem PSU'nun sorun vermesi gerekir Vermiyor
Bir süre çalıştıktan sonra diskler ısınmaya başlıyor, doğal olarak diski yoracak bir kopyalama vs yaptığımda hemen kilitleniyor Eğer CPU'dan olsaydı reset atardı Yapmışlığı da var Ama Dedim ya CpU, Ekran Kartı, PSU hepsinin ısı değerleri normal
Canım çıktı sinir oldum Deli oldum vs vs
Bu arada diskler ide
Benim Bad Sector veren diskim ise hala çatır çatır çalışıyor
Neden bu kadar ısınıyro? Şimdiye kadar ısınmıyordu da neden şimdi ısınıyor? Hadi ısınıyor diyelim soğutmanın yolu yok mu? Ekstra fan bağlamak istemiyorum Çünkü zaten sistemim çok fazla güç harcıyor
Önek vereyim: 5 PCI Slotum var hepsi de dolu
Neyse Ben Bütün Sistemi Yazayım:
Güç canavarı bir Intel P4 Northwood 240 GHz 475 pin CPU
Gigabyte 8SG800 Anakart
1,5 GB Ram Farklı markalarda
Bir güç canavarı daha Sapphire ATI Radeon X1650 Agp 8x AVIVO Ekran Kartı
Creative Audigy 7+1 Ses kartı
pc eTv (Avermedia) Analog TV Tunner
PCIUSB Kart
Realtek 10100Mbps Ağ Kartı
2 Samsung 120 + 160 Gb HDD
ASUS DVDRW