iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
5 patates
4 salçalık kırmızıbiber turşusu
1 kahve fincanı konserve tane mısır
1 soğan
2 dal taze soğan
2 sivribiber
1 haşlanmış yumurta
6 dal maydanoz
Sos için
1 yumurta
Yarım çorba kaşığı hardal
1 su bardağı yoğurt
Yarım çorba kaşığı limon suyu
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tane pembe biber
Tuz
Hardal soslu patates salatası hazırlanışı
Pratik yemek tarifleri arasında özel bir yere sahip
Sos için, tane pembe biber dışındaki malzemeleri bir kapta mikserle 12 dakika çırpın Maydanoz, sivribiber ve taze soğanları temizleyip doğrayın Biber turşusunu şeritler halinde kesin Soğanı soyup halka şeklinde kesin 1 tutam tuz ile ovup acı suyunu süzün
Patatesleri bol suyla yıkayıp geniş bir tencereye alın Üzerini örtecek kadar su ilave edip haşlayın Ocaktan alıp suyunu süzün Kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve kapaklı bir kaba alın Patatesler sıcakken hardal sosu üzerine gezdirerek dökün Biberleri ilave edin ve kapağını kapatıp 5 dakika dinlendirin
Hardal soslu patatese kalan sebzeleri ilave edip harmanlayın Servis kasesine alıp dilimlenmiş yumurta ile süsleyin Ilık ya da soğuk servis yapın
5 patates
4 salçalık kırmızıbiber turşusu
1 kahve fincanı konserve tane mısır
1 soğan
2 dal taze soğan
2 sivribiber
1 haşlanmış yumurta
6 dal maydanoz
Sos için
1 yumurta
Yarım çorba kaşığı hardal
1 su bardağı yoğurt
Yarım çorba kaşığı limon suyu
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tane pembe biber
Tuz
Hardal soslu patates salatası hazırlanışı
Pratik yemek tarifleri arasında özel bir yere sahip
Sos için, tane pembe biber dışındaki malzemeleri bir kapta mikserle 12 dakika çırpın Maydanoz, sivribiber ve taze soğanları temizleyip doğrayın Biber turşusunu şeritler halinde kesin Soğanı soyup halka şeklinde kesin 1 tutam tuz ile ovup acı suyunu süzün
Patatesleri bol suyla yıkayıp geniş bir tencereye alın Üzerini örtecek kadar su ilave edip haşlayın Ocaktan alıp suyunu süzün Kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve kapaklı bir kaba alın Patatesler sıcakken hardal sosu üzerine gezdirerek dökün Biberleri ilave edin ve kapağını kapatıp 5 dakika dinlendirin
Hardal soslu patatese kalan sebzeleri ilave edip harmanlayın Servis kasesine alıp dilimlenmiş yumurta ile süsleyin Ilık ya da soğuk servis yapın