Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hareket Halinde İçilen Sigara Tehlikeli

Hareket Halinde İçilen Sigara Tehlikeli
0
79

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Hareket Halinde İçilen Sigara Tehlikeli Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Belli Başlı Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç Dr Mehmet Bilgin, hareket halindeyken içilen sigaranın daha fazla tabi etkisi olduğunu söyledi Doç Dr Mehmet Bilgin, yürürken, koşarken ya da yük taşırken daha fazla efor sarf edildiğini kaydetti Bu sırada nefes alıp vermenin hem sıklaştığını hem de derinleştiğini ifade eden Bilgin, şöyle devam etti: “Hareket halindeyken içilen sigaranın dumanı derinlere artan bir şekilde daha artı bağlı etki yapar Bunun yanı sıra haricen içilen sigara ile kapalı ortamlarda içilen sigaranın bağlı etkisi de farklıdır Burada aşırılık önemlidir Kapalı yerlerde ortama bahşedilen sigara dumanı bitmiş solunur Örneğin, puronun daha çok ağız kanserine neden olmasının sebebi, dumanın ağızda yoğunlaşmasından kaynaklanmaktadır Bilgin, Dünya Sıhhat Örgütü’nün “sigaranın asla azaltılmamasını iyice bırakılmasını önerdiğini ifade ederek, azaltıldığında baştan içme olasılığının yüksek olduğunu kaydetti Sigarayı adamak için 3 yöntem uygulandığını dile getiren Alim, şunları anlattı: “Bu yöntemlerden biri hastaya sigaranın zararlarını anlatmaktır Sigara kansere, Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı’na (KOAH), kronik bronşite neden oluyor ve yaşam kalitesini düşürüyor Bunun yanında bedensel kayıplara niçin oluyor Şuan en ucuz sigaranın paketi sıradan 3 YTL Bu da ayda 90 YTL eder Yani maddi kayıpları da var Bunlar anlatılarak hastanın sigara içmemesi sağlanıyor En önemli usul bu Bunda başarılı olunamadıysa, sigarayı vazgeçme polikliniğinde nikotin içiren, zararlı maddelerden arındırılmış ilaçlar veriliyor Bu ikinci usul Bu yöntemlerle de olmadıysa etkinliği çok kanıtlanmamış fakat akupunktur, hipnoz gibi yöntemler de denenebilir Ben hipnozla sigarayı bırakanı gördüm Bu yöntemde kişi sigarayı aldığında büyük suçluluk hissediyor  

858,505Konular
982,843Mesajlar
33,080Kullanıcılar
SceptreSon üye
Üst Alt