iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler1 kg dana kuşbaşı et 1 adet soğan 15 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı sıvı yağ (arpa şehriye için) 3 adet sivri biber 3 adet domates ( kabukları soyulmuş ) 1 su bardağı arpa şehriye Yeteri miktarda tuz ve karabiber Sos için;15 su bardağı süt 2 çorba kaşığı un Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 adet yumurta Çeyrek limon 100 gram rendelenmiş kaşar Hazırlanışı
Sosun hazırlanışı; Tencereye yağı alın yağ kızdıktan sonra unu ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun Daha sonra sütü boşaltıp boza kıvamına gelinceye kadar karıştırın Yumurtanın sarısını ayırın limonu katarak karıştırınTencereye hazırladığınız yumurtayı ilave edip bir cimcik de tuz atın 10 dakika kaynadıktan sonra beşamel sos kullanıma hazırdır
Tencereye eti ve soğanı ilave edip kısık ateşte et suyunu salıp suyunu çekene kadar pişirin Daha sonra sıvı yağı ilave edip 10 dakika karıştırın ardından domatesleri biberleri tuzu ve karabiberi de attıktan sonra yaklaşık 70 dakika ağır ağır kaynamaya bırakın Diğer bir tencereye yağı ilave edip kızınca arpa şehriyeyi kavurmaya başlayın Pembeleşince çok az tuz ve karabiber ilave ettikten sonra 2 su bardağı kaynar su dökün suyunu çekene kadar kaynamaya bırakın suyunu çektikten sonra demlendirin
Hazırlamış olduğunuz eti ve arpa şehriyeyi güzelce harmanladıktan sonra ufak sütlaç güveçlerine boşaltın beşamel sosunu üzerine yaydıktan soma rendelenmiş kaşarı da üzerine serpiştirip firına atın Üzeri kızarıncaya kadar pişirin
Sosun hazırlanışı; Tencereye yağı alın yağ kızdıktan sonra unu ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun Daha sonra sütü boşaltıp boza kıvamına gelinceye kadar karıştırın Yumurtanın sarısını ayırın limonu katarak karıştırınTencereye hazırladığınız yumurtayı ilave edip bir cimcik de tuz atın 10 dakika kaynadıktan sonra beşamel sos kullanıma hazırdır
Tencereye eti ve soğanı ilave edip kısık ateşte et suyunu salıp suyunu çekene kadar pişirin Daha sonra sıvı yağı ilave edip 10 dakika karıştırın ardından domatesleri biberleri tuzu ve karabiberi de attıktan sonra yaklaşık 70 dakika ağır ağır kaynamaya bırakın Diğer bir tencereye yağı ilave edip kızınca arpa şehriyeyi kavurmaya başlayın Pembeleşince çok az tuz ve karabiber ilave ettikten sonra 2 su bardağı kaynar su dökün suyunu çekene kadar kaynamaya bırakın suyunu çektikten sonra demlendirin
Hazırlamış olduğunuz eti ve arpa şehriyeyi güzelce harmanladıktan sonra ufak sütlaç güveçlerine boşaltın beşamel sosunu üzerine yaydıktan soma rendelenmiş kaşarı da üzerine serpiştirip firına atın Üzeri kızarıncaya kadar pişirin