iltasyazilim
FD Üye
Harika Bir Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler Şerbeti:
*4 su bardağı şeker
*5 su bardağı su
*1 yemek kaşığı limonsuyu
Şekerpareleri için ;
*2 yumurta
*6 yemek kaşığı pudra şekeri
*12 su bardağı irmik
*125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Kabartma tozu
*Vanilya
*Un (4, 5 su bardağı kadar, ama evvela 4 su bardağı ile başlayın)
Harika Bir Şekerpare Tarifi Yapılışı
Bu tarif, iftar akşamlarından birinin tatlı menüsünde yediğim ve tarifini alel acele bir kağıt parçasına yazmış olduğum bir tarifti Şekerpare tarifleri hep zordur çünkü herkes başka başka yapar ve içinde irmik olan tarifi bir türlü tam ölçüleri ile bulamazsınız (en azından ben bulamamıştım) Eğer sizler de benimle aynı düşünüyorsanız bu tarif sizi de memnun edecektir zira ben buldum, gerçek şekerpare tarifi budur
Şimdi tarife geçelim;
şeker ve suyu tencereye alalım ve kaynadıktan 10 dakika sonra limon suyunu ekleyip 15 dakika sonra altını kapatalım ve soğumaya bırakalım Şerbetimiz soğuk, tatlı ise sıcak olacak
Diğer tarafta fırınımızı 180 dereceye ayarladıktan sonra tüm malzemeleri karıştırarak yoğurmaya başlayalım Hamurun ununu ayarlarken çok yumuşak bir hamur olmamasına dikkat edelim Eğer çok sıvı kalırsa pişerken yayılırlar, çok kuru kalırlarsa da şerbeti çekmeyebilirler Belki burası biraz tecrübe istiyor ama şu kadar söyleyeyim ki poğaça hamuru ya da kulak memesi kıvamı olmayacak, çok daha sert olacak Küçük mandalina büyüklüğünde parçaları yuvarlayıp yassılaştırarak ortalarına fındıklar yerleştirip tepsiye dizelim 180 derece ısınmış fırınımızda 1617 dakika kadar pişiriyoruz Fırının kapağını açıp 23 dakika bekledikten sonra soğuk şerbetimizi üzerlerine döküyoruz
Artık tarifim güven altında, bu kağıttan çok daha iyi bir yeri hak ediyordu
*4 su bardağı şeker
*5 su bardağı su
*1 yemek kaşığı limonsuyu
Şekerpareleri için ;
*2 yumurta
*6 yemek kaşığı pudra şekeri
*12 su bardağı irmik
*125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Kabartma tozu
*Vanilya
*Un (4, 5 su bardağı kadar, ama evvela 4 su bardağı ile başlayın)
Harika Bir Şekerpare Tarifi Yapılışı
Bu tarif, iftar akşamlarından birinin tatlı menüsünde yediğim ve tarifini alel acele bir kağıt parçasına yazmış olduğum bir tarifti Şekerpare tarifleri hep zordur çünkü herkes başka başka yapar ve içinde irmik olan tarifi bir türlü tam ölçüleri ile bulamazsınız (en azından ben bulamamıştım) Eğer sizler de benimle aynı düşünüyorsanız bu tarif sizi de memnun edecektir zira ben buldum, gerçek şekerpare tarifi budur
Şimdi tarife geçelim;
şeker ve suyu tencereye alalım ve kaynadıktan 10 dakika sonra limon suyunu ekleyip 15 dakika sonra altını kapatalım ve soğumaya bırakalım Şerbetimiz soğuk, tatlı ise sıcak olacak
Diğer tarafta fırınımızı 180 dereceye ayarladıktan sonra tüm malzemeleri karıştırarak yoğurmaya başlayalım Hamurun ununu ayarlarken çok yumuşak bir hamur olmamasına dikkat edelim Eğer çok sıvı kalırsa pişerken yayılırlar, çok kuru kalırlarsa da şerbeti çekmeyebilirler Belki burası biraz tecrübe istiyor ama şu kadar söyleyeyim ki poğaça hamuru ya da kulak memesi kıvamı olmayacak, çok daha sert olacak Küçük mandalina büyüklüğünde parçaları yuvarlayıp yassılaştırarak ortalarına fındıklar yerleştirip tepsiye dizelim 180 derece ısınmış fırınımızda 1617 dakika kadar pişiriyoruz Fırının kapağını açıp 23 dakika bekledikten sonra soğuk şerbetimizi üzerlerine döküyoruz
Artık tarifim güven altında, bu kağıttan çok daha iyi bir yeri hak ediyordu