iltasyazilim
FD Üye
Harika Hoşaf Tarifi İçin Malzemeler
*1 kase kiraz
*1 kase doğranmış nektar veya (soyulmuş şeftali)
*1 kase kayısı
*12 avuç kadar kuru üzüm
*1 kase elma
*4 litre su
*1 5 su bardağı şeker
*1 yemek kaşığı limon tuzu
*3 tane çubuk tarçın
Harika Hoşaf Tarifi Yapılışı Bazı alışkanlıklar hiç bırakılmıyor Tıpkı her ramazanda canım annemin sofradan hiç eksik etmediği hoşaf gibi o halde geleneği bozmak olmaz değil mi? Gelelim tarife önce su ile kuru üzümü kaynamaya bırakıyoruz Kaynayıp yumuşayıncaya önce sert olan meyveleri yani elma ve nektari da ekleyip biraz haşladıktan sonra kayısı kiraz da eklenip şekeri tarçını ve limon tuzunu da koyup 510 dakika kadar daha haşlayıp kapatıyoruz Soğukken servis yapıyoruz AFİYET OLSUN
*1 kase kiraz
*1 kase doğranmış nektar veya (soyulmuş şeftali)
*1 kase kayısı
*12 avuç kadar kuru üzüm
*1 kase elma
*4 litre su
*1 5 su bardağı şeker
*1 yemek kaşığı limon tuzu
*3 tane çubuk tarçın
Harika Hoşaf Tarifi Yapılışı Bazı alışkanlıklar hiç bırakılmıyor Tıpkı her ramazanda canım annemin sofradan hiç eksik etmediği hoşaf gibi o halde geleneği bozmak olmaz değil mi? Gelelim tarife önce su ile kuru üzümü kaynamaya bırakıyoruz Kaynayıp yumuşayıncaya önce sert olan meyveleri yani elma ve nektari da ekleyip biraz haşladıktan sonra kayısı kiraz da eklenip şekeri tarçını ve limon tuzunu da koyup 510 dakika kadar daha haşlayıp kapatıyoruz Soğukken servis yapıyoruz AFİYET OLSUN