Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Harika Lezzette Söğürme Kebabı

Harika Lezzette Söğürme Kebabı
0
57

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83

Harika Lezzette Söğürme Kebabı Tanımı İçin Malzemeler


Köftesi için
  • 400 gram orta yağlı kıyma
  • 1 çay bardağı çekilmiş ekmek içi yahut galeta unu
  • 1 adet rendelenmiş kuru soğan
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 4 kol ince kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı su
Köfteleri kızartmak için
  • Sıvı yağ
Söğürme için
  • 4 – 5 adet patlıcan
  • 2 adet kapya kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 diş sarımsak
Üzeri için
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Harika Lezzette Söğürme Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Hazırlaması kolay ve lezzetli bir söğürme kebabı.
  1. Önce köfte materyalleri derin bir kaba alınır hoş bir yoğrulur üzeri kapatılır yarım saat dinlendirilir.
  2. Bu ortada patlıcan ,biber yıkanır.
  3. Kuru soğan közlenir ben ocağın üzerinde döküm tavada közledim isteyen fırında közleyebilir.
  4. Soğuduktan sonra kabukları soyulur.
  5. İncecik kıyılır ince kıyılmış sarımsak ,nar ekşisi ,zeytinyağı ve tuz ek edilir karıştırılır.
  6. Sunum tabağına alınır.
  7. Dinlenen köfte harcından cevizden büyük kesimler koparılıp yassıltılır tavada çok az bir yağda kızartılır.
  8. Sunum tabağındaki sebzelerin üzerine yerleştirilir.
  9. Üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirilir servis edilir. Afiyet olsun.
Harika Lezzette Söğürme Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Söğürme kebabının nasıl yapıldığını merak eden izleyiciler, arama motorları üzerinden söğürme kebabı tanımı hakkında araştırmalara başladı. Antep mutfağının meşhur tanımlarından biriyle tekrardan karşınızdayız. İşte Antep sofralarının almazsa olmazı patlıcan söğürme tanımı... Konut...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
Söğürme kebabının nasıl yapıldığını merak eden izleyiciler, arama motorları üzerinden söğürme kebabı tarifi hakkında araştırmalara başladı. Antep mutfağının meşhur tariflerinden biriyle tekrardan karşınızdayız. İşte Antep sofralarının almazsa olmazı patlıcan söğürme tarifi... Ev yemeklerini...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
Patates Köftesi Çıtır Lezzette Tanımı İçin Malzemeler 5 adet orta uzunluk patates1 su bardağı galeta unu1 adet yumurta3 kısım yeşil soğanÇeyrek demet maydanoz1 tatlı kaşığı salça3 diş sarımsak1,5 tatlı kaşığı pulbiber1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kimyon1 tatlı kaşığı silme tuzKullanılan su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
92
Şahane Lezzette Kısır Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı ince bulgur1 su bardağından 1 parmak eksik sıcak su  (bulgurun üzerini geçecek kadar)1 adet kuru soğan1 yemek kaşığı biber salçası1.5 yemek kaşığı domates salçası4- 5 kısım kıvırcık7- 8 kol maydanozİsteğe bağlı ( salatalık, domates)2 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
98
Kıymalı Makarna Süper Lezzette Tanımı İçin Malzemeler 1 paket makarna Kıymalı sosu için : 400 gram kıyma1 çay bardağı sıvı yağ1 adet kuru soğan1 adet kapya biber2 diş sarımsak3 adet yeşil biber1 kavanoz domates püresi ( dondurucudan)1 yemek kaşığı biber salçası1 tatlı kaşığı pulbiber1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
92
858,477Konular
981,288Mesajlar
29,559Kullanıcılar
aaaaaaaaaaaSon üye
Üst Alt