iltasyazilim
FD Üye
Hamuru İçin;
6 su bardağı un
1 yemek kaşığı kuru maya
1 çay bardağı ılık süt
Aldığı kadar ılık su
Pizza sosu
3 orta boy domates
1 yemek kaşığı biber salçası
3 çorba kaşığı ketçap
1’er çay kaşığı kekik, kırmızı biber, karabiber, kuru nane
Pizza Malzemeleri;
400 gr tam yağılı beyaz peynir
300 gr kasar peyniri
Yeşil sivri biber
Kırmızı biber
Zeytin
Mısır
Salam
Sucuk( istediğiniz malzemeyi ekleyip çıkartabilirsiniz
Öncelikle şunu belirteyim tadi gerçekten hazır pizzaları geride bırakıyor
Hamuru için tüm malzemeleri karıştır ve güzelce yoğur Hızlı mayalama için fırını 50 dereceye ayarla ısındıktan sonra kapat ve hamuru ortalama 30 45 dk beklet
Sosu için, domatesleri rendele tavaya biraz sıvı yağ dök domatesler suyunu çekene kadar pişir Piştikten sonra salça ve baharatlarını ekle 2 dk daha kavur ve ocaktan al ılıdıktan sonra kekabı ekle
Pizza malzemeleri, peynirleri rendele ve diğer malzemeleri doğra tüm malzemeyi karıştır
Hamuru yaklaşık 2 santim kalınlığında aç önce biraz sostan sür Üzerine malzemeden koy 200 derecede pişir Fırının alt ve fanını açınki üstteki malzemeler yanmasın içi güzelce pişsin(ben bu hamuru 3 bezeye ayırdım toplam orta boy 3 pizza oldu) deneyecekler kesinlikle pişman olmayacak şimdiden afiyet olsun
Kaynak : nefisyemektariflericom
6 su bardağı un
1 yemek kaşığı kuru maya
1 çay bardağı ılık süt
Aldığı kadar ılık su
Pizza sosu
3 orta boy domates
1 yemek kaşığı biber salçası
3 çorba kaşığı ketçap
1’er çay kaşığı kekik, kırmızı biber, karabiber, kuru nane
Pizza Malzemeleri;
400 gr tam yağılı beyaz peynir
300 gr kasar peyniri
Yeşil sivri biber
Kırmızı biber
Zeytin
Mısır
Salam
Sucuk( istediğiniz malzemeyi ekleyip çıkartabilirsiniz
Öncelikle şunu belirteyim tadi gerçekten hazır pizzaları geride bırakıyor
Hamuru için tüm malzemeleri karıştır ve güzelce yoğur Hızlı mayalama için fırını 50 dereceye ayarla ısındıktan sonra kapat ve hamuru ortalama 30 45 dk beklet
Sosu için, domatesleri rendele tavaya biraz sıvı yağ dök domatesler suyunu çekene kadar pişir Piştikten sonra salça ve baharatlarını ekle 2 dk daha kavur ve ocaktan al ılıdıktan sonra kekabı ekle
Pizza malzemeleri, peynirleri rendele ve diğer malzemeleri doğra tüm malzemeyi karıştır
Hamuru yaklaşık 2 santim kalınlığında aç önce biraz sostan sür Üzerine malzemeden koy 200 derecede pişir Fırının alt ve fanını açınki üstteki malzemeler yanmasın içi güzelce pişsin(ben bu hamuru 3 bezeye ayırdım toplam orta boy 3 pizza oldu) deneyecekler kesinlikle pişman olmayacak şimdiden afiyet olsun
Kaynak : nefisyemektariflericom