iltasyazilim
FD Üye
Harika Tadıyla Gerçek Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*5 yumurta
*15 tatlı kaşığı tuz
*Yarım su bardağı su
*5 bardak un
İç harcı;
*Yarım demek maydanoz
*400 gr beyaz peynir
Arası ve üstüne sürmek için;
*150 gr tereyağı
Harika Tadıyla Gerçek Su Böreği Tarifi Yapılışı Öncelikle hamuru için tüm malzemeler bir güzel yoğurulur Hamurun kıvamı sert bu kıvam olacak Bu ölçülere göre sert bir hamur oluyor zaten ama yumurta büyüklüğüne ve un kalitesine göre kıvam değişebilir Siz poğaça hamurundan daha sert bir hamur elde edecek şekilde ayarlama yapabilirsiniz
Hamurları 9 yada 10 bezeye ayırabilirsiniz Ben 9 bezeye böldüm Bezeleri 1520 dakika kadar dinlenmeye bırakalım ki kolay açılsın
Hamurları açarken tek tek de açabilirsiniz ama önerim önce hepsini tabak büyüklüğünde açın ve sonra ilk açtığınızda başlayarak büyütün, çok daha kolay olacaktır
Hamurların hepsini açtıktan sonra ocakta kaynayan suya biraz tuz ve çok az sıvı yağ ilave edin Hamurumuzu önce kaynayan suya atıp 30 saniye kadar haşlayıp sonra soğuk suya atıp şoklayıp, çıkarıp, suyunu sıkarak yada bir kevgir üstünde sızdırarak ( erittiğimiz tereyağı sürdüğümüz tepsiye) dizmeye başlayalım Soğuk suyu 3 yufkada bir değiştirelim ki su ısındığında hamur birbirine yapışmasın
Bu şekilde 5 yufkada sonra iç harcı koyalım ve bütün yufkalarımız bitene kadar (her kata tereyağı sürerek )işleme devam edelim En sonunda kalan tereyağını üstüne sürelim 200 derece fırında altı üstü güzelce kızarana kadar pişirelim Benim böreğim o kadar çok kabardı ki pişme aşamasında, fırının en alt katına koymak durumunda kaldım Piştikten sonra üstü sert olması normal Dinlenince yumuşacık oluyor
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
*5 yumurta
*15 tatlı kaşığı tuz
*Yarım su bardağı su
*5 bardak un
İç harcı;
*Yarım demek maydanoz
*400 gr beyaz peynir
Arası ve üstüne sürmek için;
*150 gr tereyağı
Harika Tadıyla Gerçek Su Böreği Tarifi Yapılışı Öncelikle hamuru için tüm malzemeler bir güzel yoğurulur Hamurun kıvamı sert bu kıvam olacak Bu ölçülere göre sert bir hamur oluyor zaten ama yumurta büyüklüğüne ve un kalitesine göre kıvam değişebilir Siz poğaça hamurundan daha sert bir hamur elde edecek şekilde ayarlama yapabilirsiniz
Hamurları 9 yada 10 bezeye ayırabilirsiniz Ben 9 bezeye böldüm Bezeleri 1520 dakika kadar dinlenmeye bırakalım ki kolay açılsın
Hamurları açarken tek tek de açabilirsiniz ama önerim önce hepsini tabak büyüklüğünde açın ve sonra ilk açtığınızda başlayarak büyütün, çok daha kolay olacaktır
Hamurların hepsini açtıktan sonra ocakta kaynayan suya biraz tuz ve çok az sıvı yağ ilave edin Hamurumuzu önce kaynayan suya atıp 30 saniye kadar haşlayıp sonra soğuk suya atıp şoklayıp, çıkarıp, suyunu sıkarak yada bir kevgir üstünde sızdırarak ( erittiğimiz tereyağı sürdüğümüz tepsiye) dizmeye başlayalım Soğuk suyu 3 yufkada bir değiştirelim ki su ısındığında hamur birbirine yapışmasın
Bu şekilde 5 yufkada sonra iç harcı koyalım ve bütün yufkalarımız bitene kadar (her kata tereyağı sürerek )işleme devam edelim En sonunda kalan tereyağını üstüne sürelim 200 derece fırında altı üstü güzelce kızarana kadar pişirelim Benim böreğim o kadar çok kabardı ki pişme aşamasında, fırının en alt katına koymak durumunda kaldım Piştikten sonra üstü sert olması normal Dinlenince yumuşacık oluyor
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun