iltasyazilim
FD Üye
Harika Yalancı Tramisu Tarifi İçin Malzemeler Keki için:
*2 yumurta
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı şeker
*Yarım çay bardağı süt
*1 su bardağı un
*Kabartma tozu
*3 kaşık kakao
*1 paket nescafe1 tatlı kaşığı şeker (Keki ıslatmak için)
Kreması:
*2 kahve fincanı un
*2 kahve fincanı şeker
*3 su bardağı süt
*1 çay bardağı süt
*1 paket krem şanti
Harika Yalancı Tramisu Tarifi Yapılışı Tadına bayılacağınız bir lezzet ??
1
*Öncelikle şeker un ve sütü karıştırıp muhallebimizi yapıyoruz ve soğuması için bırakıyoruz (arada karıştırırsanız üzeri kabuk yapmaz)
*Bir kaba kek malzemelerimizden un, kabartma tozu ve kakao hariç diğer tüm malzemeleri koyup güzelce çırpıyoruz
*Kalan malzemeleri de ekleyip yavaşça kaşık yardımıyla sabırla karıştırıyoruz ki kekimiz güzel kabarsın
*Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yağlamış olduğumuz tepsimizde pişiriyoruz (tepsiyi genelde kare borcam olarak kullanıyorum ama siz aynı büyüklüklerde yuvarlak tepside de yapabilirsiniz)
*Pişen keki fırından çıkardığımız gibi 1 su bardağı suyun içine nescafe ve şekerimizi koyup kekin her yerine döküyoruz
*Kekin soğumasını bekliyoruz
*Diğer tarafta 1 çay bardağı sütle krem şantimizi çırpıyoruz ve soğuyan muhallebiyle karıştırıyoruz
*Kekimizde soğuduktan sonra muhallebiyi üzerine koyuyoruz ve üzerine kakao eliyoruz
Afiyet olsun ??
*2 yumurta
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı şeker
*Yarım çay bardağı süt
*1 su bardağı un
*Kabartma tozu
*3 kaşık kakao
*1 paket nescafe1 tatlı kaşığı şeker (Keki ıslatmak için)
Kreması:
*2 kahve fincanı un
*2 kahve fincanı şeker
*3 su bardağı süt
*1 çay bardağı süt
*1 paket krem şanti
Harika Yalancı Tramisu Tarifi Yapılışı Tadına bayılacağınız bir lezzet ??
1
*Öncelikle şeker un ve sütü karıştırıp muhallebimizi yapıyoruz ve soğuması için bırakıyoruz (arada karıştırırsanız üzeri kabuk yapmaz)
*Bir kaba kek malzemelerimizden un, kabartma tozu ve kakao hariç diğer tüm malzemeleri koyup güzelce çırpıyoruz
*Kalan malzemeleri de ekleyip yavaşça kaşık yardımıyla sabırla karıştırıyoruz ki kekimiz güzel kabarsın
*Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yağlamış olduğumuz tepsimizde pişiriyoruz (tepsiyi genelde kare borcam olarak kullanıyorum ama siz aynı büyüklüklerde yuvarlak tepside de yapabilirsiniz)
*Pişen keki fırından çıkardığımız gibi 1 su bardağı suyun içine nescafe ve şekerimizi koyup kekin her yerine döküyoruz
*Kekin soğumasını bekliyoruz
*Diğer tarafta 1 çay bardağı sütle krem şantimizi çırpıyoruz ve soğuyan muhallebiyle karıştırıyoruz
*Kekimizde soğuduktan sonra muhallebiyi üzerine koyuyoruz ve üzerine kakao eliyoruz
Afiyet olsun ??