Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Harira Çorbası

Harira Çorbası

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Harira Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

*500 gram yağsız kuşbaşı kuzu eti
*Birer tatlı kaşığı toz zerdeçal, tatlı kırmızıbiber ve tarçın
*12 tatlı kaşığı toz zencefil
*12 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
*8 çorba kaşığı zeytinyağı
*1 adet kereviz
*1 adet kuru soğan
*Yarım bardak kıyılmış taze kişniş
*4 adet domates
*9 su bardağı su (veya tavuk suyu)
*Yarım su bardağı yeşil mercimek
*1 su bardağı nohut
*100 gram şehriye
*1 adet yumurta, çırpılmış olacak
*1 adet limonun suyu

Harira Çorbası Tarifi Yapılışı • Nohutu bir gece evvelden ıslatın ve 4 su bardağı su ile haşlayın Suyunu çorbada kullanmak üzere saklayın • Kuzu, zerdeçal, karabiber, tarçın, zencefil, kırmızıbiber, zeytinyağı, küp doğranmış kereviz, soğan ve kişnişi büyük bir tencereye koyup orta ateşte 5 dakika karıştırarak kavurun • Küp doğranmış domatesleri ekleyip kısık ateşte 15 dakika pişirin • Su veya tavuk suyu, tuz ve yıkanmış mercimekleri ilave edin • Kaynayınca kapağı kapalı olarak 2 saat kadar kısık ateşte pişirin • Servis etmeden 10 dakika önce nohutları ve şehriyeyi çorbaya katın ve birlikte 10 dakika daha pişirin • Limon suyu ve yumurtayı birkaç kaşık sıcak çorba ile birlikte çırpıp tencereye karıştırın
 
858,496Konular
981,669Mesajlar
29,742Kullanıcılar
yakshaSon üye
Üst Alt