Harire Tatlısı Mardin Yöresi harire tatlısın nasıl yapılır tarifi reçetesi hakkında herşey burada Mrb sevgili melekler; Geçenlerde bir programda görmüştüm ve sahiden fazla hoşa giden bir tarifi sizlerle paylaşmak istiyorum Malzemeleri her evde rahatlıkla bulunabilecek kolay ama bir o kadarda lezzetli şeyler Bu tatlının yanına da ayrı birşeyler sıralamak isterseniz sizlere kendi yapmış olduğum lezzetli böreğimi de nasihat edebilirim 1548695011 1548695011 hariretatlisimardinyoresi5c4f35e72e2dchariretatlisimardinyoresi5c4f35e72e2dc hariretatlisimardinyoresi5c4f35e72e2dc Malzemeler: 1 kase üzüm pekmezi 5 kase süt 1 kase toz şeker 1 kase ceviz 3 kaşık buğday nişastası 1 paket vanilya 3 tutam yenibahar 2 tutam tarçın Yapılışı: Başlangıçta tencereye 5 kase süt konulur ve 1 kase toz şeker eklenerek kaynatılır 1 paket vanilya kaynayan süte ek edilir ve kaynayan süt karıştırılırken 1 kase de üzüm pekmezi koyulur ve karıştırmaya devam edilir Topaklanmaması için üzerine eklenen su ile buğday nişastası ufak bir kasede karıştırılır ve muhallebi kıvamına getirilir Karıştırılmaya devam edilen sütümüzün içine 3 tutam yenibahar ve 2 tutam tarçın eklenir Sütümüz karıştırılmaya devam ederken 1 kase cevizimiz de elimizle kırılarak tencereye konulur Kesintisiz karıştırdığımız tatlımız kaynamaya başlayınca minik bir kasede muhallebi kıvamına getirilen nişastamızı da ekliyoruz Tatlımız bu şekilde karıştırılarak yoğun bir kıvama getirilir ve kısık ateşte iki taşım kaynatılır Tatlımız piştikten sonradan sıcak sıcak kaselere konulur ve üzeri ceviz ile süslenerek soğuyunca servis edilir