iltasyazilim
FD Üye
Pekmezli kat için
Yarım litre süt
15 çay bardağı pekmez
1 çay kaşığı toz jelatin
Yarım su bardağı toz şeker
15 yemek kaşığı buğday nişastası
1 çay kaşığı toz yenibahar
1 tatlı kaşığı toz tarçın
Su
Sade kat için
Yarım litre süt
Yarım su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı toz jelatin
15 yemek kaşığı buğday nişastası
1 çay kaşığı toz yenibahar
Su
Üzeri için
İri kırılmıi ceviz
Dondurma
Harire tatlısı hazırlanışı
Pekmezli kat için süt ve pekmezi bir tencereye alın Karıştırarak kaynatın Toz jelatin, şeker ve hafif sulandırdığınız nişastayı ilave ederek tatlı kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin Yenibahar, toz tarçın ve iri kırılmış cevizi ilave edip 12 dakika daha pişirin ve ocaktan alın Servis kaselerinin tabanına paylaştırın Sade kat için süt ve toz şekeri bir sos tenceresine alın Şeker tamamen eriyinceye kadar karıştırarak kaynatın Kalan malzemeri ilave edip muhallebi kıvam alıncaya kadar karıştırarak kaynatın ve ocaktan alın Sade katı ılınan pekmezli katın üzerine yayın Buzdolabında iki saat dinlendirin Servis tabaklarına ters çevirin Üzerini ceviz ve dondurma ile süsleyerek servis yapın
Yarım litre süt
15 çay bardağı pekmez
1 çay kaşığı toz jelatin
Yarım su bardağı toz şeker
15 yemek kaşığı buğday nişastası
1 çay kaşığı toz yenibahar
1 tatlı kaşığı toz tarçın
Su
Sade kat için
Yarım litre süt
Yarım su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı toz jelatin
15 yemek kaşığı buğday nişastası
1 çay kaşığı toz yenibahar
Su
Üzeri için
İri kırılmıi ceviz
Dondurma
Harire tatlısı hazırlanışı
Pekmezli kat için süt ve pekmezi bir tencereye alın Karıştırarak kaynatın Toz jelatin, şeker ve hafif sulandırdığınız nişastayı ilave ederek tatlı kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin Yenibahar, toz tarçın ve iri kırılmış cevizi ilave edip 12 dakika daha pişirin ve ocaktan alın Servis kaselerinin tabanına paylaştırın Sade kat için süt ve toz şekeri bir sos tenceresine alın Şeker tamamen eriyinceye kadar karıştırarak kaynatın Kalan malzemeri ilave edip muhallebi kıvam alıncaya kadar karıştırarak kaynatın ve ocaktan alın Sade katı ılınan pekmezli katın üzerine yayın Buzdolabında iki saat dinlendirin Servis tabaklarına ters çevirin Üzerini ceviz ve dondurma ile süsleyerek servis yapın