Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Harire tatlısı

Harire tatlısı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Pekmezli kat için

Yarım litre süt
15 çay bardağı pekmez
1 çay kaşığı toz jelatin
Yarım su bardağı toz şeker
15 yemek kaşığı buğday nişastası
1 çay kaşığı toz yenibahar
1 tatlı kaşığı toz tarçın
Su
Sade kat için

Yarım litre süt
Yarım su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı toz jelatin
15 yemek kaşığı buğday nişastası
1 çay kaşığı toz yenibahar
Su
Üzeri için

İri kırılmıi ceviz
Dondurma
Harire tatlısı hazırlanışı
Pekmezli kat için süt ve pekmezi bir tencereye alın Karıştırarak kaynatın Toz jelatin, şeker ve hafif sulandırdığınız nişastayı ilave ederek tatlı kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin Yenibahar, toz tarçın ve iri kırılmış cevizi ilave edip 12 dakika daha pişirin ve ocaktan alın Servis kaselerinin tabanına paylaştırın Sade kat için süt ve toz şekeri bir sos tenceresine alın Şeker tamamen eriyinceye kadar karıştırarak kaynatın Kalan malzemeri ilave edip muhallebi kıvam alıncaya kadar karıştırarak kaynatın ve ocaktan alın Sade katı ılınan pekmezli katın üzerine yayın Buzdolabında iki saat dinlendirin Servis tabaklarına ters çevirin Üzerini ceviz ve dondurma ile süsleyerek servis yapın


 
858,496Konular
982,175Mesajlar
30,113Kullanıcılar
allySon üye
Üst Alt