iltasyazilim
FD Üye
Harire Tarifi İçin Malzemeler
*1 5 su bardağı pekmez
*1 su bardağı un
*Yarım su bardağı şeker
*5 su bardağı su
ÜZERİNE:
*Ceviz, tarçın
Harire Tarifi Yapılışı Önce un, pekmez, şekeri çırpma teli ile iyice çırpın ,sonra suyu ekleyip koyulaşıncaya kadar orta ateşte karıştırın, borcamı hafif sudan geçirip muhallebiyi koyun, dilerseniz kaselere de koyabilirsiniz ,üzerini süsleyip 2 saat sonra servis edebilirsiniz Pekmez sevmeyenler için çok güzel bir alternatif ayrıca cevizi bol olursa ayrı bir güzel oluyor
*1 5 su bardağı pekmez
*1 su bardağı un
*Yarım su bardağı şeker
*5 su bardağı su
ÜZERİNE:
*Ceviz, tarçın
Harire Tarifi Yapılışı Önce un, pekmez, şekeri çırpma teli ile iyice çırpın ,sonra suyu ekleyip koyulaşıncaya kadar orta ateşte karıştırın, borcamı hafif sudan geçirip muhallebiyi koyun, dilerseniz kaselere de koyabilirsiniz ,üzerini süsleyip 2 saat sonra servis edebilirsiniz Pekmez sevmeyenler için çok güzel bir alternatif ayrıca cevizi bol olursa ayrı bir güzel oluyor