![s-4c0b03da0f71b0b352e06534bb59c6492b403a73.jpg](https://img-s1.onedio.com/id-618bf9946616f440651a5c9c/rev-0/raw/s-4c0b03da0f71b0b352e06534bb59c6492b403a73.jpg)
Elazığ yöresinin lezzetli yemeği Harput köftesi tarifiyle karşındayız. İnce bulgur, kıyma ve reyhanın buluşmasıyla ortaya çıkan bu enfes köfte, salçalı sosu ve yoğurduyla adeta damak çatlatıyor. Peki Harput köftesi nasıl yapılır? İşte Harput köftesi tarifi...
Harput Köftesi İçin Gerekli Malzemeler
500 gram dana kıyma
1 su bardağı ince bulgur
1 adet rendelenmiş soğan
1/2 demet maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kuru reyhan
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kurutulmuş reyhan
2 su bardağı su
Soğanları soyun ve rendeleyip kenara alın.
Bir kasenin içine kıymayı, ince bulguru, rendelenmiş soğanı, maydanozu, kuru reyhanı, yumurtayı ve baharatları ekleyerek bütünleşinceye kadar yoğurun.
Yoğurduğunuz karışımdan misket boyutunda parçalar kopararak elinizde yuvarlayın.
Kızdırdığınız sıvı yağın üzerine salçayı ekleyip kavurun.
Ardından kuru reyhanı da salçaya ekleyip kavurmaya devam edin.
Daha sonra suyunu da ekleyip kaynatın. Su kaynadığında köftelerinizi salçalı suya ilave edip bulgurlar şişene kadar pişirin.
Piştiğine emin olduğunuz köfteleri tabağınıza alarak suyu ile birlikte servis edebilirsiniz.